Στις 9 Απρίλη του 1948 τα τάγματα θανάτου της ακροδεξιάς σιωνιστικής πολιτοφυλακής της Ιργκούν δολοφόνησαν σε νυχτερινή επιδρομή 170 άμαχους κατοίκους του Ντέϊρ Γιασίν ανάμεσά τους γυναίκες, γέρους, παιδιά, ενός παλαιστινιακού χωριού κοντά στην Ιερουσαλήμ. Επικεφαλής της Ιργκούν ήταν ο μετέπειτα πρωθυπουργός του Ισραήλ Μεναχέμ Μπέγκιν, μακελάρης της εισβολής στο Λίβανο 82 και ιδρυτής του κόμματος του σημερινού πρωθυπουργού Νετανιάχου, του Λικούντ.

Περισσότερα...

Ο Τραμπ αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Την Τετάρτη 6 Δεκέμβρη, ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν επίσημα το σύνολο της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, ενώ σκοπεύουν να μεταφέρουν εκεί την αμερικάνικη πρεσβεία από το Τελ Αβίβ. Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές εγκαταλείπουν τη γλώσσα της «διπλωματίας» και των «ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων», ικανοποιώντας πλήρως τις ορέξεις του σιωνιστικού λόμπι, τους διακαείς πόθους των ισραηλινών κατακτητών. Ολες οι αποφάσεις του ΟΗΕ από το μακρινό 1948 γίνονται μέσα σε μια στιγμή κουρελόχαρτα μετά την προκλητική απόφαση των ΗΠΑ.

Περισσότερα...

Οι ισραηλινές αρχές αύξησαν τη χρήση της απομόνωσης για τους Παλαιστίνιους κάτω των 18 ετών ως ανακριτική πρακτική και ξεκίνησαν να κρατούν ανηλίκους στην απομόνωση για μεγαλύτερη διάρκεια το 2016, σύμφωνα με μια αναφορά που δημοσιεύτηκε από την οργάνωση Defense for Children International – Palestine (DCIP) την Τετάρτη.

Σύμφωνα με ένορκες βεβαιώσεις που συλλέχθηκαν από 161 παιδιά παλαιστίνιωναπό την κατεχόμενη Δυτική Οχθη, τα οποία δικάστηκαν από ισραηλινά στρατιωτικά δικαστήρια, τα 25 από αυτά – όλα αγόρια μεταξύ 15 και 17 ετών – υπέστησαν κράτηση στην απομόνωση ως ανακριτική μέθοδο για να τους αποσπαστεί ομολογία, με μέσο όρο διάρκειας κράτησης τις 16 μέρες και σε κάποιες περιπτώσεις έως και 29 μέρες.

Περισσότερα...

Πορεία στην Αμερικάνικη & Ισραηλινή πρεσβεία, Τρίτη 15/5, 6μμ

Nakba 2018

Εκδήλωση-συζήτηση με την ΣΙΡΙΝ ΙΣΑΟΥΙ: Πέμπτη 29/3, 7μμ, ΕΜΠ

Shireen Issawi

Πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία, Σάββατο 20/1, 6μμ, Σύνταγμα

Πορεία Σάββατο 20 Γενάρη στην Αμερικάνικη πρεσβεία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πέμπτη 15/6, 7μμ, Αγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: Σάββατο 20/5, 12:00μμ, Μοναστηράκι

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστίνιων απεργών πείνας

Αφίσα 2/5/2017

Λευτεριά στον Ζορζ Αμπνταλλά

Λευτεριά στον Μπιλάλ Καγιέντ

Αλ Νακμπα: 65 χρονια εθνοκαθαρσης

Tο ενημερωτικό φυλλάδιο της πρωτοβουλίας

Other Languages