Πάνω από 100 διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των φιλοπαλαιστινιακών και παλαιστινιακών συλλογικοτήτων και βρέθηκαν έξω από το Ιδρυμα Κακογιάννη, για να απαιτήσουν τον τερματισμό της προκλητικής συνεργασίας του με το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ. Οι αρμόδιοι του Ιδρύματος είχαν φροντίσει να βάλουν κρυφά στο χώρο, ώρες πριν την προγραμματισμένη συγκέντρωση, περίπου σαράντα άτομα που πήραν τελικά μέρος. Και βέβαια, κάλεσαν την αστυνομία να φυλάξει το κτίριο, η οποία ανταποκρίθηκε με διμοιρίας των ΥΜΕΤ και των ΜΑΤ.

 

Οταν οι παριστάμενοι αστυνομικοί επέτρεψαν σε Παλαιστίνιους να μπουν στο κτίριο για να καλέσουν όσους προσήλθαν να αποχωρήσουν, αυτοί έμειναν παγερά αδιάφοροι και μερικοί από δαύτους ήταν και εριστικοί. Για μερικά ψίχουλα από το ΕΣΠΑ και μια πρόταση στο βιογραφικό τους, συνεργάζονται με εγκληματίες πολέμου! Η στάση τους αυτή τους στιγματίζει και θα τους ακολουθεί σε όλη τους τη ζωή.

Κλούβες είχαν παραταχθεί περιμετρικά του κτιρίου και τα ΜΑΤ απαγόρευαν την είσοδο. Ξαφνικά, έκαναν την εμφάνισή τους στην απέναντι πλευρά της Πειραιώς πέντε άτομα, που ξεδίπλωσαν μια ισραηλινή σημαία (!) και ένα πανό που έγραφε «Κάτω ο δεξιός και ο αριστερός αντισημιτισμός», μαζί με ένα σήμα αντιφασιστικής δράσης πάνω σε μια μαυροκόκκινη σημαία! Είναι μάλλον η πρώτη φορά που απροκάλυπτοι σιωνιστές εμφανίζονται ως «αντισυγκέντρωση» στην Ελλάδα («ο αντισιωνισμός είναι αντισημιτισμός» έγραφαν σε ένα τρικάκι που πέταξαν!). Το μαυροκόκκινο αντιφασιστικό σήμα και το σύνθημα «Φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες» (!) υποτίθεται πως δείχνει σιωνιστική πονηριά, αλλά δείχνει βλακεία. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει τι είδους φυράματα είναι και ποιος τους έστειλε εκεί, υπό την προστασία των ΜΑΤ, τα οποία και τους φυγάδευσαν αργότερα.

Στο τέλος ένας από τους αρμόδιους του Ιδρύματος κατέβηκε από το κτίριο, θέλοντας να μας δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, εμμένοντας στη συνεργασία του Ιδρύματος με την πρεσβεία του Ισραήλ και το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ (είναι πολλά τα λεφτά…).

Η συγκέντρωση αυτή ήταν μόνο η αρχή. Τους υποσχόμαστε ότι θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε το σόου που ετοιμάζουν να εξελιχθεί σε φιάσκο. Το Ιδρυμα Κακογιάννη ας διαλέξει. Αν συνεχίσει το αλισβερίσι με τους μακελάρηδες ναζι-σιωνιστές, θα στιγματιστεί ως ένα από τα άντρα τους στην Ελλάδα.

Διήμερο αλληλεγγύης για την απελευθέρωση του Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά (19-20 Οκτώβρη 2022)

Πορεία στην Αμερικάνικη & Ισραηλινή πρεσβεία, Τρίτη 15/5, 6μμ

Nakba 2018

Πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία, Σάββατο 20/1, 6μμ, Σύνταγμα

Πορεία Σάββατο 20 Γενάρη στην Αμερικάνικη πρεσβεία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πέμπτη 15/6, 7μμ, Αγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση-συζήτηση με την ΣΙΡΙΝ ΙΣΑΟΥΙ: Πέμπτη 29/3, 7μμ, ΕΜΠ

Shireen Issawi

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: Σάββατο 20/5, 12:00μμ, Μοναστηράκι

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστίνιων απεργών πείνας

Αφίσα 2/5/2017

Λευτεριά στον Ζορζ Αμπνταλλά

Λευτεριά στον Μπιλάλ Καγιέντ

Αλ Νακμπα: 65 χρονια εθνοκαθαρσης

Tο ενημερωτικό φυλλάδιο της πρωτοβουλίας

Other Languages