Παρέμβαση-Διαμαρτυρία έξω από τη σιωνιστική πρεσβεία
την Πέμπτη 28/7, ώρα 7:30μμ

Για άλλη μια φορά οι Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι σηκώνουν το γάντι της σιωνιστικής πρόκλησης στα κάτεργα της κατοχής και πολεμάνε το αδίστακτο, ναζιστικό καθεστώς, με το μόνο όπλο τους που απομένει, την ίδια τους τη ζωή. Ο Μπιλάλ Καγιέντ καταδικάστηκε σε δεκατέσσερα χρόνια κάθειρξης ως μέλος της Ταξιαρχίας της Παλαιστινιακής Αντίστασης, Αμπού Αλί Μουσταφά, ταξιαρχία του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Μετά την έκτιση της ποινής του, στις 13 Ιούνη, το ισραηλινό κράτος επέκτεινε τη κράτησή του αυθαίρετα και του στερεί την αποφυλάκισή του. Ο Μπιλάλ Καγιέντ ξεκίνησε απεργία πείνας προκειμένου να απελευθερωθεί. Σήμερα ο Καγιέντ έχει ξεπεράσει τις 40 ημέρες απεργίας πείνας και αγέρωχος δηλώνει ότι θα σταματήσει μόνο αν υποχωρήσουν οι δυνάστες του και τον αποφυλακίσουν.

Το κίνημα αλληλεγγύης στον Καγιέντ έχει απλωθεί έξω από τη Δυτική Οχθη. Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης έγιναν στη Χάιφα του Ισραήλ, στη Βηρυττό, στο Μιλάνο, στο Βερολίνο και αλλού, ενώ για τις επόμενες μέρες έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις και σε άλλες πόλεις. Ηδη, 56 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι στις φυλακές Οφέρ, Ραμόν, Εσέλ, Μεγκίντο και Γκιλμπόα έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας διαρκείας σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον Καγιέντ. Πέντε είναι μέλη της Φατάχ, τρεις της Ισλαμικής Τζιχάντ, ενώ οι υπόλοιποι σχετίζονται με το Λαϊκό Μέτωπο. Παράλληλα, εκατοντάδες κρατούμενοι κάνουν περιορισμένης διάρκειας αποχή συσσιτίου και δηλώνουν μέσω των δικηγόρων τους ότι αν δεν απελευθερωθεί ο Καγιέντ θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Συλλαμβάνοντας εκ νέου τον Καγιέντ αμέσως μετά την έκτιση της ποινής του, οι σιωνιστές επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τον Παλαιστινιακό λαό. Οποιος μπαίνει στο στόχαστρό τους θα μένει για πάντα φυλακισμένος, ακόμα και αν έχει εκτίσει την ποινή του, μικρή ή μεγάλη, αδιάφορο. Οποιος αντιστέκεται στην κατοχή θα πρέπει να γνωρίζει ότι μπορεί να περάσει ολόκληρη τη ζωή του στη φυλακή, με ή χωρίς δίκη. Γι’ αυτόν δεν ισχύουν οι προβλέψεις του ποινικού συστήματος. Η απειλή της διοικητικής κράτησης θα κρέμεται εσαεί ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από το κεφάλι του.

Πάνω από 7.000 Παλαιστίνιοι βρίσκονται στις ισραηλινές φυλακές. Οι κυβερνήσεις της Ευρώπης που δήθεν κόπτονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που καταδικάζουν δριμύτατα τις επιθέσεις των Παλαιστινίων σε σιωνιστές εποίκους στην κατεχόμενη ανατολική Ιερουσαλήμ, σιωπούν μπροστά στη πιο κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων Παλαιστίνιων κρατουμένων από το πιστό μαντρόσκυλο του ιμπεριαλισμού στη Μέση Ανατολή. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθεί ευλαβικά τη ρότα συνεργασίας που χάραξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και υποτάσσει τη χώρα μας ακόμη βαθύτερα στο έγκλημα της συνενοχής με τους ναζί τους Ισραήλ. Ο πάλαι ποτέ φιλοπαλαιστίνιος, νυν υπουργός ναυτιλίας Δρίτσας δεν δίστασε να περηφανευτεί πρόσφατα στη βουλή για τα συγχαρητήρια που του έδωσε ο σφαγέας Νετανιάχου για την αποτελεσματικότητα του λιμενικού σώματος στην ασφάλεια της κρουαζιέρας στο Αιγαίο, σπορ των πλούσιων ισραηλινών!

Λευτεριά στον απεργό πείνας Μπιλάλ Καγιέντ.

Άμεσο τερματισμό κάθε σχέσης με το ναζιστικό καθεστώς του Ισραήλ.

Ο λαός μας δε θα γίνει συνένοχος στο κατοχικό έγκλημα στην Παλαιστίνη.

Η Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση καλεί σε διαμαρτυρία έξω από την πρεσβεία των σιωνιστών την Πέμπτη 28/7, ώρα 7:30μμ.

Διήμερο αλληλεγγύης για την απελευθέρωση του Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά (19-20 Οκτώβρη 2022)

Πορεία στην Αμερικάνικη & Ισραηλινή πρεσβεία, Τρίτη 15/5, 6μμ

Nakba 2018

Πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία, Σάββατο 20/1, 6μμ, Σύνταγμα

Πορεία Σάββατο 20 Γενάρη στην Αμερικάνικη πρεσβεία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πέμπτη 15/6, 7μμ, Αγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση-συζήτηση με την ΣΙΡΙΝ ΙΣΑΟΥΙ: Πέμπτη 29/3, 7μμ, ΕΜΠ

Shireen Issawi

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: Σάββατο 20/5, 12:00μμ, Μοναστηράκι

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστίνιων απεργών πείνας

Αφίσα 2/5/2017

Λευτεριά στον Ζορζ Αμπνταλλά

Λευτεριά στον Μπιλάλ Καγιέντ

Αλ Νακμπα: 65 χρονια εθνοκαθαρσης

Tο ενημερωτικό φυλλάδιο της πρωτοβουλίας

Other Languages