Από τη Δευτέρα 17/04 οι παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι συμμετέχουν μαζικά σε απεργία πείνας, μια κίνηση που οι ίδιοι ονομάζουν απεργία για την Αξιοπρέπεια και την Ελευθερία, ενάντια στις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης στα μπουντρούμια του Ισραήλ. Χρησιμοποιούν το μόνο όπλο που διαθέτουν ενάντια στα σκληρά δεσμά που τους επιφύλαξε η σιωνιστική κατοχική διοίκηση των φυλακών, τα άδεια στομάχια και την ίδια τους τη ζωή.

Η σιωνιστική κατοχική διοίκηση έσπευσε να θέσει σε απομόνωση τους πρωτοπόρους αγωνιστές της απεργίας. Η σιωνιστική κυβέρνηση απαντά στη κήρυξη της απεργίας με καταστολή και με δηλώσεις ρατσιστικού και φασιστικού περιεχομένου για τις συνθήκες εγκλεισμού αλλά και για τη ζωή των ίδιων των παλαιστίνιων κρατουμένων.

 

Στις 26 Απρίλη η επιτροπή κρατουμένων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία λέει τα εξής:

«Ο πρωθυπουργός του και οι αξιωματούχοι του εξαγγέλλουν καθημερινά την άρνησή τους να εκπληρώσουν τα δίκαια αιτήματα των κρατούμενων, οδηγώντας στα ύψη τη ρατσιστική υποκίνηση και υποσχόμενοι περισσότερη καταστολή και κακομεταχείριση. Δεν επωφελούνται από τα μαθήματα του παρελθόντος, όταν οι κρατούμενοι ανέτρεψαν τις επιδιώξεις των σωφρονιστικών αξιωματούχων, των μυστικών υπηρεσιών και του κατοχικού κράτους μέσα από τη σταθερότητα και την αποφασιστικότητα του αγώνα τους. Αυτή είναι ακόμα μια μάχη σε μια μακρά σειρά μαχών του κινήματος των κρατούμενων στη διάρκεια της ιστορίας του. Είναι ένα ορόσημο επιμονής και αγώνα, που τονίζει το δρόμο της αντίστασης, της ενότητας, της απελευθέρωσης και της νίκης.»

Η επιτροπή κρατουμένων καλεί τους παλαιστίνιους σε άμεση και μαζική συστράτευση υπέρ του αγώνα και ενάντια στη κατοχή. Συγκεκριμένα:

«Καλούμε τις μάζες του παλαιστινιακού λαού να δείξουν περισσότερη στήριξη και αλληλεγγύη στον καθημερινό αγώνα και να συγκρουστούν με την κατοχή σε όλους τους τόπους. Κάθε σοβαρή δράση και κίνηση μειώνει τη διάρκεια της απεργίας και καθιστά ξεκάθαρο στην κατοχή πως οι φυλακισμένοι δεν είναι μόνοι. Στην κατεχόμενη Παλαιστίνη του ’48 και στην Ιερουσαλήμ, μπορείτε να βρίσκεστε μπροστά στις φυλακές, στη Δυτική Οχθη, στα πεδία σύγκρουσης με τις δυνάμεις κατοχής, στη Γάζα, που στέκεται πάντοτε επίμονα, η στήριξή σας είναι σημαντική, και έξω από την Παλαιστίνη, είστε το κάλεσμα της καμπάνιας και η φωνή της λευτεριάς, ώστε η παλαιστινιακή υπόθεση να κυριαρχήσει.»

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, όλες οι ιμπεριαλιστικές κυβερνήσεις απλώνουν ένα προστατευτικό πέπλο συγκάλυψης και σιωπής στα εγκλήματα του σιωνιστικού αποικιοκρατικού καθεστώτος. Η κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ όχι απλώς ακολουθεί τη ρότα των προηγούμενων κυβερνήσεων για τη σύσφιξη της συνεργασίας με το Ισραήλ, αλλά σφυρηλατεί συμμαχικούς δεσμούς με το κράτος-τρομοκράτη της Μέσης Ανατολής. Υιοθετεί τη σιωνιστική κατοχική προπαγάνδα. Ο ίδιος ο δημαγωγός Τσίπρας που πριν γίνει πρωθυπουργός κατέβαινε σε πορείες υπέρ της Παλαιστίνης για τα ψηφαλάκια, έφτασε στο σημείο να δηλώσει ανερυθρίαστα ότι η Αλ-Κουντς (Ιερουσαλήμ) είναι ιστορική πρωτεύουσα του Ισραήλ! Ο ξεδοντιασμένος λαοπλάνος, αφού ψήφισε και με τα δυο χέρια τα μνημόνια που του σέρβιραν, δεν είχε κανένα πρόβλημα να πάει ένα βήμα πιο μπροστά και από τους εμπνευστές των μνημονίων. Καμία ευρωπαϊκή κυβέρνηση δεν έχει τολμήσει να κάνει τέτοια ανιστόρητη δήλωση.

Αλλα κανένα μέσο δεν μπορεί να λυγίσει τους πρωτοπόρους αγωνιστές ενός λαού που πιστεύει ακράδαντα ότι η απελευθέρωση θα έρθει στο μέλλον, ακόμη κι αν τη ζήσει η επόμενη και η μεθεπόμενη γενιά. Φτάνει ο αγώνας να συνεχιστεί μέχρι οι συνθήκες και οι συσχετισμοί στην ευρύτερη περιοχή να είναι ευνοϊκοί για την ολική απελευθέρωση της πατρίδας τους.

Η ιστορία των παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων είναι μια ιστορία γεμάτη αυτοθυσία, αυταπάρνηση και ενθουσιασμό για το δίκαιο του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα. Η μια γενιά μεταφέρει τη φλόγα του λυτρωμού στην επόμενη και διαπαιδαγωγεί νέους, ακλόνητους και αφοσιωμένους αγωνιστές, επαναστάτες που θα έρθουν αντιμέτωποι με τις αγριότερες συνθήκες κατοχής και υποδούλωσης που έχει γνωρίσει ποτέ η ανθρωπότητα. Παίρνουν την σκυτάλη από τους προηγούμενους αγώνες των παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων για να δώσουν ξανά τη μάχη για τα δικαιώματά τους. Πάνω από 800.000 παλαιστίνιοι έχουν περάσει τα σιωνιστικά κάτεργα, ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού της ίδιας της Παλαιστίνης. Η φυλακή είναι το σχολείο του μεγάλο αγώνα για τη λευτεριά.

Η μακροχρόνια αντίσταση αυτών των ανθρώπων είναι φάρος ελπίδας και αντίστασης για όλους τους λαούς της γης. Είναι φάρος ελπίδας και αντίστασης για το δικό μας εργαζόμενο λαό που ζει κάτω από τα δεσμά της νεοαποικιοποίησης των μνημονίων και της ξέφρενης λεηλασίας του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.

Αυτή τη πρωτομαγιά το διεθνιστικό καθήκον μας καλεί να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στα αδέλφια μας στην Παλαιστίνη, στους πληβείους και τους ήρωες αυτού του λαού που καταπιέζεται από τους ιμπεριαλιστές δυνάστες και τη δική μας κυβέρνηση.

Να σπάσουμε το πέπλο σιωπής και συγκάλυψης των ΜΜΕ. Να στοχοποιήσουμε ευθέως τη κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ ως συνένοχη στο διαρκές κατοχικό έγκλημα στη γη της Παλαιστίνης.

Ολοι/όλες στη διαδήλωση της εργατικής πρωτομαγιάς στο Μουσείο στις 10π.μ. στο μπλοκ της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στους Απεργούς Πείνας Παλαιστίνιους Κρατούμενους

Ολοι/ολες στη συγκέντρωση στην σιωνιστική πρεσβεία στις 2/4 στις 6μμ

Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

Διήμερο αλληλεγγύης για την απελευθέρωση του Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά (19-20 Οκτώβρη 2022)

Πορεία στην Αμερικάνικη & Ισραηλινή πρεσβεία, Τρίτη 15/5, 6μμ

Nakba 2018

Πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία, Σάββατο 20/1, 6μμ, Σύνταγμα

Πορεία Σάββατο 20 Γενάρη στην Αμερικάνικη πρεσβεία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πέμπτη 15/6, 7μμ, Αγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση-συζήτηση με την ΣΙΡΙΝ ΙΣΑΟΥΙ: Πέμπτη 29/3, 7μμ, ΕΜΠ

Shireen Issawi

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: Σάββατο 20/5, 12:00μμ, Μοναστηράκι

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστίνιων απεργών πείνας

Αφίσα 2/5/2017

Λευτεριά στον Ζορζ Αμπνταλλά

Λευτεριά στον Μπιλάλ Καγιέντ

Αλ Νακμπα: 65 χρονια εθνοκαθαρσης

Tο ενημερωτικό φυλλάδιο της πρωτοβουλίας

Other Languages