Η Συνέλευση Αλληλεγγύης στους Απεργούς Πείνας Παλαιστίνιους Κρατούμενους κάλεσε την Πρωτομαγιά στη σύσταση αγωνιστικού μπλοκ σε ένδειξη αλληλεγγύης στους παλαιστίνιους κρατούμενους απεργούς πείνας. Δεκάδες συντρόφισσες και σύντροφοι συμμετείχαν στο μπλοκ της συνέλευσης, στηρίζοντας την προσπάθεια να δημιουργηθεί μια πρώτη ρωγμή στο φράγμα της σιωπής που έχουν επιβάλει όλα τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης για τη μαζική απεργία πείνας των παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων. Από τις 17 Απρίλη πάνω από 1500 κρατούμενοι συμμετέχουν στην απεργία πείνας, δίνοντας στη κίνησή τους την ονομασία «Ελευθερία και Αξιοπρέπεια».

 Την Τρίτη στις 2 Μάη, στις 6μμ, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την ισραηλινή πρεσβεία μετά από κάλεσμα της συνέλευσης. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν εκατοντάδες διαδηλωτές, Ελληνες και Παλαιστίνιοι της διασποράς. Η πρεσβεία ζώστηκε από ΜΑΤ πολύ νωρίτερα από την ώρα της συγκέντρωσης.

Την Πέμπτη στις 4 Μάη, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Ταινιοθήκη της Ελλάδας ενάντια στο προκλητικό πενθήμερο αφιέρωμα σιωνιστικής κινηματογραφικής προπαγάνδας που φιλοξένησε η Ταινιοθήκη της Ελλάδας υπό την αιγίδα της ισραηλινής πρεσβείας. Οι πρώτοι συγκεντρωμένοι περικυκλώθηκαν αμέσως από ασφυκτικό κλοιό των ΜΑΤ και απωθήθηκαν στο απέναντι πεζοδρόμιο της Ιεράς Οδού. Παρά την ασφυκτική περικύκλωση της Ταινιοθήκης από διμοιρίες ΜΑΤ και ΥΜΕΤ, ελάχιστοι πήγαν να παρακολουθήσουν το αφιέρωμα. Στην κινηματογραφική αίθουσα δεν ήταν ούτε δέκα άτομα. Σε αυτό συνέβαλαν αποφασιστικά και οι συγκεντρωμένοι σύντροφοι που φώναζαν συνεχώς συνθήματα και μοίραζαν την ανακοίνωση της συνέλευσης, που καλούσε όσους είχαν σκοπό εκείνο το απόγευμα να μπουν στην Ταινιοθήκη και να παρακολουθήσουν το αφιέρωμα, να σκεφτούν για λίγο τους «Πόντιους Πιλάτους» της σύγχρονης ιστορίας.

Την Παρασκευή 12 Μάη, στις 8μμ, στο ΕΜΠ (κτήριο Γκίνη) θα πραγματοποιηθεί συνέλευση για τη διοργάνωση πορείας αλληλεγγύης στον αγώνα των απεργών πείνας Παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων. Η πορεία έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 20 Μαΐου στις 12 μμ από το Μοναστηράκι.

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους Απεργούς Πείνας Παλαιστίνιους Κρατούμενους

Διήμερο αλληλεγγύης για την απελευθέρωση του Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά (19-20 Οκτώβρη 2022)

Πορεία στην Αμερικάνικη & Ισραηλινή πρεσβεία, Τρίτη 15/5, 6μμ

Nakba 2018

Πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία, Σάββατο 20/1, 6μμ, Σύνταγμα

Πορεία Σάββατο 20 Γενάρη στην Αμερικάνικη πρεσβεία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πέμπτη 15/6, 7μμ, Αγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση-συζήτηση με την ΣΙΡΙΝ ΙΣΑΟΥΙ: Πέμπτη 29/3, 7μμ, ΕΜΠ

Shireen Issawi

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: Σάββατο 20/5, 12:00μμ, Μοναστηράκι

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστίνιων απεργών πείνας

Αφίσα 2/5/2017

Λευτεριά στον Ζορζ Αμπνταλλά

Λευτεριά στον Μπιλάλ Καγιέντ

Αλ Νακμπα: 65 χρονια εθνοκαθαρσης

Tο ενημερωτικό φυλλάδιο της πρωτοβουλίας

Other Languages