Στις 26 Φλεβάρη εκδικάζεται η 9η κατά σειρά αίτηση αποφυλάκισης του George Ibrahim Abdallah όπου κρατείται 31 χρόνια αιχμάλωτος του γαλλικού κράτους.

Ο Abdallah είναι ένας κομμουνιστής μαχητής της ελευθερίας που οργανώθηκε στις Λιβανέζικες Επαναστατικές Ομάδες (Lebanese Armed Revolutionary Factions). Συνελήφθη στη Λυόν το 1984 κατηγορούμενος για τους φόνους ενός ισραηλινού διπλωμάτη κι ενός αμερικανού στρατιωτικού ακόλουθου στο Παρίσι το 1982.

Δικάστηκε το 1986 και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, αρνούμενος τις κατηγορίες του γαλλικού κράτους. Από το 1999 έχει το δικαίωμα ν’ αποφυλακιστεί όμως το γαλλικό υπουργείο Δικαιοσύνης απορρίπτει τις αιτήσεις του, αφού το κράτος των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ ασκούν ισχυρές πιέσεις, επιθυμώντας τη φυσική, ηθική και ψυχολογική εξόντωση του Abdallah.

Από τις φυλακές του ελληνικού κράτους στέλνουμε ένα σινιάλο αλληλεγγύης στον σύντροφο, ενώ τονίζουμε την ανάγκη έκφρασης πολιτικής αλληλεγγύης σε μια υπόθεση μακροχρόνιας κρατικής εκδικητικότητας από το αντικαπιταλιστικό κίνημα της Ευρώπης.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ GEORGE IBRAHIM ABGALLAH

Δίκτυο Αγωνιστών Κρατουμένων

Πορεία στην Αμερικάνικη & Ισραηλινή πρεσβεία, Τρίτη 15/5, 6μμ

Nakba 2018

Εκδήλωση-συζήτηση με την ΣΙΡΙΝ ΙΣΑΟΥΙ: Πέμπτη 29/3, 7μμ, ΕΜΠ

Shireen Issawi

Πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία, Σάββατο 20/1, 6μμ, Σύνταγμα

Πορεία Σάββατο 20 Γενάρη στην Αμερικάνικη πρεσβεία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πέμπτη 15/6, 7μμ, Αγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: Σάββατο 20/5, 12:00μμ, Μοναστηράκι

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστίνιων απεργών πείνας

Αφίσα 2/5/2017

Λευτεριά στον Ζορζ Αμπνταλλά

Λευτεριά στον Μπιλάλ Καγιέντ

Αλ Νακμπα: 65 χρονια εθνοκαθαρσης

Tο ενημερωτικό φυλλάδιο της πρωτοβουλίας

Other Languages