Στις 24 Οκτωβρίου συμπληρώνονται 32 χρόνια από τη φυλάκιση του κομμουνιστή επαναστάτη Ζώρζ Ιμπραχίμ Αμπντάλλα. Ο σύντροφος βρίσκεται έγκλειστος σε φυλακές ύψιστης ασφαλείας της Γαλλίας, κατηγορούμενος πως, ως μέλος της επαναστατικής οργάνωσης Ένοπλη Επαναστατική Λιβανέζικη Φράξια, εκτέλεσε τον στρατιωτικό ακόλουθο της Αμερικάνικης πρεσβείας στο Παρίσι, συνταγματάρχη Τσάρλς Ρέυ, καθώς και τον Ισραηλινό διπλωμάτη Γιακομπ Μπαρσιμάκοβ.

Ο Αμπντάλλα, από τα 19 του χρόνια, εντάχθηκε στις γραμμές του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και συμμετέχει ενεργά στον αγώνα ενάντια στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και το κράτος- απρτχάιντ του Ισραήλ. Μέχρι τις μέρες μας, παρά τα 32 χρόνια εγκλεισμού, δεν έχει κάνει βήμα πίσω στην υπεράσπιση των επαναστατικών αξιών και γι αυτό τυγχάνει μιας πρωτοφανούς εκδικητικότητας από τη πλευρά του συστήματος. Ενώ από το 1999 έχει συμπληρώσει το απαραίτητο όριο, ώστε να εξασφαλίσει δικαίωμα στην αναστολή της ποινής του, του την αρνούνται προκλητικά απορρίπτοντας του όλες τις αιτήσεις. Το 2003 μάλιστα, ενώ το δικαστήριο δέχτηκε το αίτημά του για αναστολή της ποινής, ύστερα από ωμή παρέμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α., ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας Ντομινίκ Πεμπέν άσκησε έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου, με αποτέλεσμα ο Αμπτνάλλα να παραμείνει στη φυλακή.

Η τελευταία πράξη του "δράματος" παίχτηκε το 2013. Στις 10 Ιανουαρίου ανώτατο δικαστήριο του Παρισίου γνωμοδότησε υπέρ της αναστολής της ποινής του Αμπντάλλα, με τον όρο να απελαθεί από το έδαφος της Γαλλίας. Την επόμενη ημέρα ο δικηγόρος του ανακοίνωσε πως ο Αμπντάλλα θα μεταβεί στην πατρίδα του τον Λίβανο, όμως μετά τις δηλώσεις του Αμερικάνου Πρέσβη στη Γαλλία Τσαρλς Ρίβκιν πως "η ισόβια είναι η ενδεδειγμένη ποινή για τον Αμπνταλλα και ενδεχόμενη απελευθέρωση του θα αποτελέσει σημαντικό κίνδυνο για τη Διεθνή Κοινότητα", ο τότε Υπουργός Εσωτερικών και τωρινός πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βάλς αρνήθηκε να υπογράψει το χαρτί της απέλασης.

Αναγνωρίζουμε στο πρόσωπο του Αμπνταλλά την ανυποχώρητη θέληση του για τον αγώνα, τον κοινό μας αγώνα, ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και τον καπιταλισμό. Η στάση του αποτελεί παράδειγμα για όλους τους επαναστάτες και γι αυτό, στο πλαίσιο των δράσεων που θα γίνουν το επόμενο διάστημα με στόχο την απελευθέρωση του, εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την στήριξη μας.

Αλέξανδρος Μητρούσιας
Αντώνης Σταμπούλος
Γιάννης Μιχαηλίδης
Γιώργος Καραγιαννίδης
Δημητρής-Ανδρέας Μπουρζούκος
Δημήτηρης Πολίτης
Τάσος Θεοφίλου
Φοίβος Χαρίσης

Πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1564044/

Διήμερο αλληλεγγύης για την απελευθέρωση του Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά (19-20 Οκτώβρη 2022)

Πορεία στην Αμερικάνικη & Ισραηλινή πρεσβεία, Τρίτη 15/5, 6μμ

Nakba 2018

Πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία, Σάββατο 20/1, 6μμ, Σύνταγμα

Πορεία Σάββατο 20 Γενάρη στην Αμερικάνικη πρεσβεία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πέμπτη 15/6, 7μμ, Αγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση-συζήτηση με την ΣΙΡΙΝ ΙΣΑΟΥΙ: Πέμπτη 29/3, 7μμ, ΕΜΠ

Shireen Issawi

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: Σάββατο 20/5, 12:00μμ, Μοναστηράκι

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστίνιων απεργών πείνας

Αφίσα 2/5/2017

Λευτεριά στον Ζορζ Αμπνταλλά

Λευτεριά στον Μπιλάλ Καγιέντ

Αλ Νακμπα: 65 χρονια εθνοκαθαρσης

Tο ενημερωτικό φυλλάδιο της πρωτοβουλίας

Other Languages