Από τη Δευτέρα 17/04 οι παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι συμμετέχουν μαζικά σε απεργία πείνας ενάντια στις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης στα μπουντρούμια του Ισραήλ. Χρησιμοποιούν το μόνο όπλο που διαθέτουν ενάντια στα σκληρά δεσμά που τους επιφύλαξε το αστυνομικοδικαστικό σύστημα της κατοχικής διοίκησης, το ίδιο τους το σώμα. Παίρνουν την σκυτάλη από τους προηγούμενους αγώνες των παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων για να δώσουν ξανά τη μάχη για τα δικαιώματά τους.

Η ιστορία των παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων είναι μια ιστορία γεμάτη αυτοθυσία, αυταπάρνηση και ενθουσιασμό για το δίκαιο του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα. Η μια γενιά μεταφέρει τη φλόγα του λυτρωμού στην επόμενη και διαπαιδαγωγεί νέους, ακλόνητους και αφοσιωμένους αγωνιστές, επαναστάτες που θα έρθουν αντιμέτωποι με τις αγριότερες συνθήκες κατοχής και υποδούλωσης που έχει γνωρίσει ποτέ η ανθρωπότητα.

 Ολοι οι ιμπεριαλιστές της γης, όλα τα ξενόδουλα αραβικά καθεστώτα τους έχουν στο στόχαστρο. Οι δεσμοφύλακες αξιοποιούν συστηματικά τα βασανιστήρια, τους καθημερινούς εξευτελισμούς, την απομόνωση. Τα στρατοδικεία του Ισραήλ καταδικάζουν πρωτοπόρους παλαιστίνιους σε πολύχρονες φυλακίσεις με μοναδικό στοιχείο το φρόνημα και τη πίστη στον αγώνα, στερώντας στους κατηγορούμενους, νέα παιδιά, άντρες και γυναίκες κάθε έννοια δίκαιης δίκης. Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης απλώνουν ένα προστατευτικό πέπλο συγκάλυψης και σιωπής στα εγκλήματα του σιωνιστικού απαρτχάιντ και των ιμπεριαλιστών. Αλλα κανένα μέσο δεν μπορεί να λυγίσει τους πρωτοπόρους αγωνιστές ενός λαού που πιστεύει ακράδαντα ότι η απελευθέρωση θα έρθει στο μέλλον, ακόμη κι αν τη ζήσει η επόμενη και η μεθεπόμενη γενιά. Φτάνει ο αγώνας να συνεχιστεί μέχρι οι συνθήκες και οι συσχετισμοί στην ευρύτερη περιοχή να είναι ευνοϊκοί για την ολική απελευθέρωση της πατρίδας τους.

Η μακροχρόνια αντίσταση αυτών των ανθρώπων είναι φάρος ελπίδας για όλους τους λαούς της γης. Είναι φάρος ελπίδας για το δικό μας εργαζόμενο λαό που ζει κάτω από τα δεσμά της νεοαποικιοποίησης των μνημονίων και της ξέφρενης λεηλασίας του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.

Είναι χρέος μας να σπάσουμε το πέπλο σιωπής και συγκάλυψης των ΜΜΕ.

Η κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ είναι συνένοχη στο διαρκές κατοχικό έγκλημα στη γη της Παλαιστίνης.

Καλούμε όλους και όλες σε Ανοιχτή Συνέλευση για συνδιοργάνωση συγκέντρωσης αλληλεγγύης στην Ισραηλινή πρεσβεία την Παρασκευή 21 Απρίλη, 19:00, Πολυτεχνείο

Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

Πορεία στην Αμερικάνικη & Ισραηλινή πρεσβεία, Τρίτη 15/5, 6μμ

Nakba 2018

Εκδήλωση-συζήτηση με την ΣΙΡΙΝ ΙΣΑΟΥΙ: Πέμπτη 29/3, 7μμ, ΕΜΠ

Shireen Issawi

Πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία, Σάββατο 20/1, 6μμ, Σύνταγμα

Πορεία Σάββατο 20 Γενάρη στην Αμερικάνικη πρεσβεία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πέμπτη 15/6, 7μμ, Αγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: Σάββατο 20/5, 12:00μμ, Μοναστηράκι

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστίνιων απεργών πείνας

Αφίσα 2/5/2017

Λευτεριά στον Ζορζ Αμπνταλλά

Λευτεριά στον Μπιλάλ Καγιέντ

Αλ Νακμπα: 65 χρονια εθνοκαθαρσης

Tο ενημερωτικό φυλλάδιο της πρωτοβουλίας

Other Languages