Για 51 μέρες η σιωνιστική κατοχή διεξήγαγε έναν ολομέτωπο πόλεμο ενάντια στη Λωρίδα της Γάζας από στεριά, αέρα και θάλασσα, χρησιμοποιοώντας ένα βαρύτατο οπλοστάσιο: πολεμικά αεροσκάφη, τεθωρακισμένα, κανόνια και πολεμικά σκάφη, δολοφονώντας τουλάχιστον 2.143 και τραυματίζοντας σχεδόν 11.000 Παλαιστίνιους, προκαλώντας μαζικές καταστροφές σε σπίτια, υποδομές, εμπορικά κέντρα, πολυκατοικίες και γειτονιές και εκτοπίζοντας χιλιάδες. Πέρα απ’ αυτό το βαθύ τραύμα και το μεγάλο πόνο που προκαλεί, ο λαός μας στη Λωρίδα της Γάζας επέδειξε θρυλικό σθένος και διεξήγαγε μια ηρωική, νικηφόρα αντίσταση, η οποία επέφερε μια σημαντική στροφή στη σύγκρουση με τον σιωνιστή εχθρό. Η νίκη της Αντίστασης ανοίγει το δρόμο προς μια νέα φάση της αντίστασης, σε υψηλότερο επίπεδο, έχοντας καταρρίψει το μύθο του ανίκητου σιωνιστικού στρατού και κατανικώντας την αντίληψη του αδύνατου της νίκης.

Οι μάχες που έδωσε η Αντίσταση ενάντια στη σιωνιστική κατοχή στη Σουτζάγια, τη Μέιτ Χανούν, τη Χαν Γιούνις και τη Ράφα επέβαλαν μια νέα ισορροπία, φέρνοντας αξιοσημείωτα στρατιωτικά επιτεύγματα ενάντια στο στρατό κατοχής, τα οποία οδήγησαν στο θάνατο και τον τραυματισμό ενός μεγάλου αριθμού στρατιωτών του σε καλά σχεδιασμένες και εκτελεσμένες επιχειρήσεις. Επιπρόσθετα, συνελήφθησαν δύο σιωνιστές, αποσταθεροποιήθηκε το εσωτερικό σιωνιστικό μέτωπο και ένας μεγάλος αριθμός σιωνιστών αναγκάστηκε να μετακινηθεί από τις περιοχές γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας. Αυτά τα γεγονότα συνιστούν μια στρατηγική εξέλιξη του αγώνα.

Παρά την τεχνολογική και στρατιωτική της υπεροχή, η κατοχή απέτυχε πλήρως στην επίτευξη των στόχων της επίθεσης, που περιλάμβαναν την εξάλειψη των υποδομών της Αντίστασης, τον φοπλισμό της, την επιβολή μιας νεκρής ζώνης ασφάλειας, την καταστροφή των τούνελ της Αντίστασης και την παρεμπόδιση της εκτόξευσης ρουκετών.

Αποδείχτηκε ότι η Αντίσταση είναι η μοναδική εγγύηση για την προστασία του λαού μας από τη σιωνιστική κατοχή. Ενα από τα σημαντικότερα μαθήματα αυτού του πολέμου είναι ο εναγκαλισμός της Αντίστασης από το λαό, που κατέδειξε πέρα από κάθε αμφιβολία την ενότητα του λαού μας στην αντιμετώπιση της σιωνιστικής κατοχής, η οποία προσπαθεί να αντιπαραθέσει τον παλαιστινιακό λαό στη Λωρίδα της Γάζας προς την Αντίσταση, με μαζικές δολοφονίες και βομβαρδισμούς με τα πιο σύγχρονα όπλα που της προμηθεύουν οι ΗΠΑ, όπλα απαγορευμένα για χρήση ενάντια σε πολίτες, ιδιαίτερα ενάντια σε παιδιά, ηλικιωμένους και οικογένειες. Αντί για τη διαίρεση, εκείνο που έγινε καθαρό ήταν το βάθος της λαϊκής καταδίκης και η αφοσίωση του λαού στην Αντίσταση και στα επιτεύγματά μας, που απέδειξε ότι η Αντίσταση αποτελεί αδιάσπαστο σύνολο με το λαό και κατέδειξε τη βαθιά τους θέληση και το σθένος τους.

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης τονίζει τα εξής:

 1. Χαιρετίζουμε το λαό μας, που αποτλεί την επιτομή του σθένους και της αγωνιστικότητας, αντιμετωπίζοντας τη σιωνιστική πολεμική μηχανή, τη γενοκτονία και τις συστηματικές σφαγές ενάντια στο λαό της Λωρίδας, που κατεδάφισε και κατέστρεψε, που δολοφόνησε και ξεσπίτωσε χιλιάδες ανθρώπους του λαού μας.

 2. Αποτίουμε φόρο τιμής σε όλα τα τμήματα του λαού μας, ιδιαίτερα στα πληρώματα των ασθενοφόρων, το προσωπικό της πολιτικής άμυνας, το ιατρικό προσωπικό και τους εργάτες της υγείας, τους δημοσιογράφους και τις επιτροπές άμεσης βοήθειας, που αντιμετώπισαν γενναία την επίθεση και τους βομβαρδισμούς και πλήρωσαν με τις ζωές τους για να σώσουν και να υπηρετήσουν το λαό μας.

 3. Το Μέτωπο εκφράζει την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη του στην ενιαία παλαιστινιακή αντιπροσωπεία και καλεί σε ολοκλήρωση της διαδικασίας εθνικής ενότητας, η οποία πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Καλεί σε μια επείγουσα συνάντηση της προσωρινής παλαιστινιακής ηγεσίας που θα περιλαμβάνει όλες τις δυνάμεις, με στόχο τη διαμόρφωση του παλαιστινιακού σπιτιού έτσι που να αντιμετωπίζει την κατοχή και τα επιθετικά σχέδιά της ενάντια στο λαό μας.

 4. Το Μέτωπο υπογραμμίζει το πνεύμα αλληλεγγύης που εμφανίστηκε στη Λωρίδα της Γάζας και υπογραμμίζει την ανάγκη να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να στεγάσουμε τους εκτοπισμένους, να ξαναχτίσουμε ό,τι καταστράφηκε από την κατοχή, και να παράσχουμε βοήθεια για να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες του παλαιαστινιακού λαού, πέρα από τα κομματικά και αντάρτικα ενδιαφέροντα.

 5. Η σιωνιστική επίθεση ξεσκέπασε το μέγεθος της επίσημης αραβικής συμπαιγνίας με το σιωνιστικό σχέδιο και την παραμόρφωση της αποκαλούμενης Αραβικής Ανοιξης.

Αυτή η νίκη του λαού μας ενάντια στη σιωνιστική επίθεση αποτελεί μια λαμπρή σελίδα στην ιστορία μας του αγώνα και της αντίστασης στο σιωνιστικό σχέδιο και τα συμπεράσματα αυτής της νίκης πρέπει να συγκεντρωθούν και να αξιοποιηθούν για την επόμενη μάχη με τον εγκληματία εχθρό, τη μάχη που θα συνεχιστεί μέχρι να κατακτήσουμε τους στόχους του λαού μας για επιστροφή, ελευθερία, αυτοδιάθεση και δημιουργία μιας ανεξάρτητης Παλαιστίνης σε κάθε εκατοστό εδάφους όλης της Παλαιστίνης.

Δόξα στους μάρυρες και νίκη στο λαό μας… και γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες.

Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης


πηγή: PFLP

 

Διήμερο αλληλεγγύης για την απελευθέρωση του Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά (19-20 Οκτώβρη 2022)

Πορεία στην Αμερικάνικη & Ισραηλινή πρεσβεία, Τρίτη 15/5, 6μμ

Nakba 2018

Πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία, Σάββατο 20/1, 6μμ, Σύνταγμα

Πορεία Σάββατο 20 Γενάρη στην Αμερικάνικη πρεσβεία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πέμπτη 15/6, 7μμ, Αγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση-συζήτηση με την ΣΙΡΙΝ ΙΣΑΟΥΙ: Πέμπτη 29/3, 7μμ, ΕΜΠ

Shireen Issawi

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: Σάββατο 20/5, 12:00μμ, Μοναστηράκι

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστίνιων απεργών πείνας

Αφίσα 2/5/2017

Λευτεριά στον Ζορζ Αμπνταλλά

Λευτεριά στον Μπιλάλ Καγιέντ

Αλ Νακμπα: 65 χρονια εθνοκαθαρσης

Tο ενημερωτικό φυλλάδιο της πρωτοβουλίας

Other Languages