Παίρνοντας εκδίκηση για τους αδικοχαμένους συμπατριώτες τους τις τελευταίες βδομάδες από τα ισραηλινά τάγματα θανάτου, δυο ξαδέλφια, μέλη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΛΜΑΠ), οι Γκάσαν και ο Ουντάι Αμπού Τζαμάλ επιτέθηκαν σήμερα το μεσημέρι με μαχαίρια σε κατάμεστη συναγωγή της Ιερουσαλήμ, την Κεχιλάτ Μπνέι Τορά στην συνοικία της δυτικής Ιερουσαλήμ Χαρ Νοφ, σκοτώνοντας τέσσερις εβραίους προσκυνητές. Αφησαν την τελευταία τους πνοή λίγο αργότερα, μετά την άφιξη της ισραηλινής αστυνομίας που σαφώς υπερείχε σε δύναμη πυρός.

Στο άκουσμα της είδησης, οι Παλαιστίνιοι στην Ανατολική Ιερουσαλήμ ξεσηκώθηκαν ενάντια στο στρατό κατοχής. Η γειτονιά των δυο μαρτύρων, Τζάμπελ Μουκάμπερ, έχει τεθεί σε ασφυκτική πολιορκία από το στρατό κατοχής. Οι σιωνιστές φονιάδες έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στην περιοχή, τοποθετώντας τσιμεντένιους φράκτες. Πυροβολούν στο ψαχνό στα παράθυρα των σπιτιών. Ο Νετανιάχου διέταξε την κατεδάφιση των σπιτιών των μαρτύρων.

Ολες οι οργανώσεις της Αντίστασης χαιρέτησαν την επίθεση. Εκπρόσωπος της Χαμάς χαιρέτισε την επίθεση ως «φυσιολογική απάντηση στην καμπάνια τρόμου που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ» και κάλεσε εκ νέου σε νέες ενέργειες εκδίκησης.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΛΜΑΠ) για τη σημερινή επίθεση σε εβραϊκή συναγωγή της Ιερουσαλήμ. Ανακοίνωση του ΛΜΑΠ

«Ο Rabah Mhanna, μέλος του Π.Γ. του ΛΜΑΠ εξήρε την ηρωική πράξη στην πόλη της Ιερουσαλήμ και ανέφερε για τους δυο μαχητές: «Το ΛΜΑΠ αναγνωρίζει τα χέρια της ηρωικής αντίστασης, τα χέρια των μαρτύρων Γκάσαν και Oυντάι, τα χέρια των μαρτύρων μαχητών που διεξήγαγαν επιχειρήσεις στη Δυτική Οχθη, τα χέρια όλης της αντίστασης στη Δυτική Οχθη και τη Γάζα που αντιστέκονται στην κατοχή με όλα τα μέσα».

Το στέλεχος του Μετώπου τόνισε ότι αυτή η επιχείρηση αποδεικνύει ότι οι Παλαιστίνιοι και οι δυνάμεις της αντίστασης μπορούν να πλήξουν τον εχθρό με τα απλούστερα μέσα που διαθέτουν, αναδεικνύοντας την ιδέα της εγγενούς αντίστασης, αξιοποιώντας όλα τα μέσα και όλες τις δυνατότητες, προκαλώντας τις μεγαλύτερες δυνατές απώλειες στον εχθρό που συνεχίζει την κατοχή της γης μας και καταπατά τα δικαιώματά μας.

Στην ίδια κατεύθυνση τόνισε την ανάγκη να κλιμακωθεί η αντίσταση με όλες τις μορφές της, σε όλα τα μέρη που ζουν οι Παλαιστίνιοι, οι Αραβες και ειδικά οι προοδευτικές δυνάμεις που στηρίζουν τον αγώνα καθώς και την ανάγκη να τερματιστούν οι διαπληκτισμοί μεταξύ Φατάχ και Χαμάς και όλες οι πλευρές να σπεύσουν με σοβαρότητα και με πατριωτικά κίνητρα να τερματίσουν τη διαίρεση και να πραγματοποιήσουν την εθνική ενότητα.

Επίσης έκανε έκκληση για τη δημιουργία μας ενιαίας εθνικής ηγεσίας στη Δυτική Οχθη που θα περιλαμβάνει όλες τις δυνάμεις που διεξάγουν τον αγώνα του λαού μας, ο οποίος ξεκίνησε αρκετούς μήνες πριν και θα οδηγήσει στην εξάπλωσή του μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι του λαού μας. Επίσης έκανε έκκληση για τον άμεσο τερματισμό της άθλιας συνεργασίας των δυνάμεων ασφαλείας της Παλαιστινιακής Αρχής με το Ισραήλ.

Επίσης, κάλεσε όλους του Παλαιστίνιους στην πατρίδα και τη Διασπορά να καταβάλλουν όλες τις δυνάμεις τους, υποστηρίζοντας την κατεύθυνση της αντίστασης μέχρι την επίτευξη των στόχων του λαού μας για ελευθερία, ανεξαρτησία και επιστροφή.

Ολοκλήρωσε τη δήλωσή του, αποτίοντας φόρο τιμής στη ζωή των μαρτύρων Γκάσαν και Ουντάι.»

Πορεία στην Αμερικάνικη & Ισραηλινή πρεσβεία, Τρίτη 15/5, 6μμ

Nakba 2018

Εκδήλωση-συζήτηση με την ΣΙΡΙΝ ΙΣΑΟΥΙ: Πέμπτη 29/3, 7μμ, ΕΜΠ

Shireen Issawi

Πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία, Σάββατο 20/1, 6μμ, Σύνταγμα

Πορεία Σάββατο 20 Γενάρη στην Αμερικάνικη πρεσβεία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πέμπτη 15/6, 7μμ, Αγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: Σάββατο 20/5, 12:00μμ, Μοναστηράκι

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστίνιων απεργών πείνας

Αφίσα 2/5/2017

Λευτεριά στον Ζορζ Αμπνταλλά

Λευτεριά στον Μπιλάλ Καγιέντ

Αλ Νακμπα: 65 χρονια εθνοκαθαρσης

Tο ενημερωτικό φυλλάδιο της πρωτοβουλίας

Other Languages