Οι σύντροφοι μάρτυρες Γκάσαν και Ουντάι Αμπού Τζαμάλ

Αναλάβετε δράση: Λευτεριά στη φυλακισμένη οικογένεια Αμπού Τζαμάλ! Σταματήστε τη συλλογική τιμωρία και τις επιθέσεις σε Παλαιστίνιους στην Ιερουσαλήμ

Οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μια καμπάνια συλλογικής τιμωρίας και μαζικών συλλήψεων ενάντια στη γειτονιά Τζαμπάλ αλ-Μουκαμπίρ στην Ιερουσαλήμ, συλλαμβάνοντας μέλη των οικογενειών των παλαιστίνιων μαχητών, των ξαδελφών Γκάσαν και Ουντάι Αμπού Τζαμάλ, οι οποίοι δολοφονήθηκαν από κατοχικές αστυνομικές δυνάμεις μετά από ένοπλη επιχείρησή τους στην Ιερουσαλήμ, σκοτώνοντας τέσσερις Ισραηλινούς. Η επίθεση ακολούθησε πολλαπλές επιθέσεις εποίκων σε Παλαιστίνιους στην περιοχή της Ιερουσαλήμ, περιλαμβανόμενης της δολοφονίας και απαγχονισμού του Γιούσεφ αλ-Ραμούνι, παλαιστίνιου οδηγού λεωφορείου, τη Δευτέρα, από τα χέρια ισραηλινών εποίκων, όπως εικάζεται.

 

Ο Γιούσεφ αλ-Ραμούνι απαγχονισμένος από τα φασιστικά σκουλήκια των εποίκων

 

Οι Γκάσαν και Ουντάι Αμπού Τζαμάλ δολοφονήθηκαν επί τόπου από κατοχικές στρατιωτικές δυνάμεις, οι οποίες αμέσως μετά απέκλεισαν ολόκληρη τη γειτονιά και συνέλαβαν τις οικογένειές τους. Το Addameer αναφέρει ότι συνελήφθησαν ο πατέρας, η μητέρα και η σύζυγος του Γκάσαν Αμπού Τζαμάλ, η μητέρα, ο θείος και ο αδελφός του Ουντάι Αμπού Τζαμάλ, και άλλοι συγγενείς τους, οι Φουράτ Αμπού Τζαμάλ, Μουντέρ Αμπού Τζαμάλ, Μουαβίγια Αμπού Τζαμάλ και Τζαμάλ Αμπού Τζαμάλ.

«Επιπρόσθετα, τουλάχιστον 17 Παλαιστίνιοι υπέφεραν από εισπνοή δακρυγόνων και πέντε τραυματίστηκαν από λαστιχένιες σφαίρες στη διάρκεια συγκρούσεων που διαδέχτηκαν τις συλλήψεις. Οι ισραηλινές δυνάμεις απέκλεισαν την είσοδο στη γειτονιά Τζαμπάλ αλ-Μουκαμπίρ με τσιμεντόλιθους», αναφέρει το Αλ-Ακμπάρ.

Ο Μουντέρ Αμπού Τζαμάλ, όπως καταδεικνύουν οι φωτογραφίες του Addameer, ξυλοκοπήθηκε άγρια από τις κατοχικές δυνάμεις προτού μεταφερθεί στο κακόφημο κέντρο κράτησης Μοσκομπίγια μαζί με τους συγγενείς του για ανάκριση. Αλλο ένα μέλος της οικογένειας Αμπού Τζαμάλ, ο Τζαμάλ Αμπού Τζαμάλ, συνελήφθη ξανά από τις δυνάμεις κατοχής στις 6 Νοεμβρίου, 10 μήνες μετά την απελευθέρωσή του. Στο σπίτι της οικογένειάς του εισέβαλαν μέλη των κατοχικών δυνάμεων ασφάλειας, μεταμφιεσμένοι σε Παλαιστίνιους, οι οποίοι αφού τον συνέλαβαν έπνιξαν το σπίτι στα χημικά. Είχε εκτίσει τα 19 χρόνια μιας 22ετούς ποινής στις κατοχικές φυλακές, και είχε απελευθερωθεί με το τρίτο κύμα απελευθερώσεων βαρυποινιτών στα τέλη Δεκέμβρη του 2013.

Ο Μουντέρ Αμπού Τζαμάλ ξυλοκοπημένος από τους προσποιούμενους τους παλαιστίνιους, σιωνιστές μπάτσους

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους Κρατούμενους Samidoun καταδικάζει τις μαζικές συλλήψεις και τη συλλογική τιμωρία της οικογένειας Αμπού Τζαμάλ, και την ισραηλινή πολιτική των δολοφονιών, της στόχευσης οικογενειών και των κατεδαφίσεων σπιτιών, που έχουν ως στόχο τους Παλαιστίνιους που αντιστέκονται στις συνεχείς ισραηλινές επιθέσεις στην Ιερουσαλήμ και τον παλαιστινιακό λαό της. Οι συλλήψεις και οι κατεδαφίσεις σπιτιών στοχεύουν ολόκληρες οικογένειες, επιβάλλοντας περισσότερο αποκλεισμό, εξαθλίωση και καταστολή στον αποικιοκρατούμενο ντόπιο παλαιστινιακό λαό, την ώρα που το ισραηλινό κράτος επεκτείνει επίσημα τον εποικισμό της Ιερουσαλήμ και ολόκληρης της Παλαιστίνης, εξαλείφοντας τον παλαιστινιακό χαρακτήρα της πόλης και της γης.

Πρέπει ακόμη να σημειωθεί ότι την περιοχή της Ιερουσαλήμ με το όνομα Χαρ Νοφ, όπου οι Γκάσαν και Ουντάι Αμπού Τζαμάλ διεξήγαν την ένοπλη επίθεσή τους, έχτισε το ισραηλινό κράτος-έποικος πάνω στα ερείπια του παλαιστινιακού χωριού Ντέιρ Γιασίν, της τοποθεσίας της διαβόητης σφαγής του Ντέιρ Γιασίν, που όχι μόνο άφησε εκατοντάδες Παλαιστίνιους νεκρούς από τα χέρια του σιωνιστικού κράτους το 1948, αλλά και που θα τελούσε ως παράδειγμα εθνοκάθαρσης για το διωγμό του αυτόχθονα παλαιστινιακού λαού από τα σπίτια και τη γη του. Το Samidoun σημειώνει ότι τα ζητήματα των εποικισμών, των μαζικών συλλήψεων, της εθνοκάθαρσης, της πολιτιστικής και κοινωνικής γενοκτονίας στην Ιερουσαλήμ και όλη την Παλαιστίνη, ξεκινούν από τη Νάκμπα και το σιωνιστικό εποικισμό της Παλαιστίνης. Μια από τις περιοχές που επλήγησαν ισχυρότερα κατά τις πρόσφατες επιθέσεις και τις μαζικές συλλήψεις στην Ιερουσαλήμ είναι  το στρατόπεδο προσφύγων Σουαφάτ, οι κάτοικοι του οποίου αγωνίζονται να επιστρέψουν στα σπίτια τους από το 1948.

Ντέιρ Γιασίν το χωρίο της Ιερουσαλήμ που κατέσφαξαν οι φασίστες ακροδεξιοί της Ιργκούν, πολιτικοί πρόγονοι του Νετανιάχου, με την ανοχή των "αριστερών" σιωνιστών της Χαγκάνα. Πάνω στα ερείπια του χωριού αυτού έχτισε το Ισραήλ την αποικία Χαρ Νοφ στην οποία πραγματοποίησαν την επίθεση οι δυο μάρτυρες του ΛΜΑΠ.

 

Αναλάβετε δράση!

Η οικογένεια Αμπού Τζαμάλ έχει συλληφθεί και κρατείται σε ένα ανακριτικό κέντρο διαβόητο για βασανιστήρια και κακομεταχείριση. Τις τελευταίες εβδομάδες, έχουμε γίνει μάρτυρες πολλαπλών κατεδαφίσεων των σπιτιών ολόκληρων οικογενειών Παλαιστίνιων, μετά από αντιστασιακές ενέργειες ή ένοπλες επιχειρήσεις μεμονωμένων Παλαιστίνιων, ειδικά στην Ιερουσαλήμ.

Η επίθεση στη γειτονιά Τζαμπάλ αλ-Μουκαμπίρ δεν διαχωρίζεται από τις μαζικές συλλήψεις, τις εισβολές εποίκων και τις κατεδαφίσεις σπιτιών στην ιερουσαλήμ, ούτε από τα ισραηλινά σχέδια επέκτασης των εποικισμών ή διχοτόμησης του τζαμιού Αλ-Ακσα. Αναλάβετε δράση απαιτώντας την απελευθέρωση της οικογένειας Αμπού Τζαμάλ, τον τερματισμό των κατεδαφίσεων σπιτιών και την υπεράσπιση της Ιερουσαλήμ και της Παλαιστίνης.

  1. Στείλτε επιστολή διμαρτυρίας απαιτώντας την απελευθέρωση της οικογένειας Αμπού Τζαμάλ, των συζύγων και των γονιών των Γκάσαν και Ουντάι Αμπού Τζαμάλ. Απαιτήστε τον τερματισμό της πολιτικής των κατεδαφίσεων σπιτιών των παλαιστινιακών οικογενειών. Η στόχευση παλαιστινιακών σπιτιών και οικογενειών αποτελεί απαράδεκτη, συλλογική τιμωρία, και αναπόσπαστο κομμάτι της εθνοκάθαρσης. Το Addameer εργάζεται για την απελευθέρωση των μελών της οικογένειας Αμπού Τζαμάλ –η διεθνής πίεση μπορεί να βοηθήσει στην υποστήριξη της επί τόπου δουλειάς τους.
  2. Συμμετάσχετε ή αναλάβετε δράση στην πόλη σας για την υπεράσπιση της Ιερουσαλήμ. Διαμαρτυρίες θα πραγματοποιηθούν σε πόλεις σε όλο τον κόσμο για την Ιερουσαλήμ και την Παλαιστίνη –πολλές από αυτές στις 29 Νοεμβρίου, της Διεθνή Μέρα Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό. Διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν χθες προς τιμήν του Γιούσεφ αλ-Ραμούνι, του λιντσαρισμένου παλαιστίνιου οδηγού λεωφορείου, απαιτώντας δικαιοσύνη. Συμμετάσχετε σε διαμαρτυρία σε ένα ισραηλινό προξενείο ή πρεσβεία, ή διοργανώστε μια εκπαιδευτική εκδήλωση.
  3. Συμμετάσχετε στο κίνημα BDS. Απομονώστε το Ισραήλ για τη μαζική πολιτική φυλάκιση Παλαιστίνιων. Μποϊκοτάρετε προϊόντα της HP και της SodaStream και απαιτήστε τον τερματισμό συμφωνιών ασφάλειας με την G4S που δραστηριοποιείται στις Ισραηλινές φυλακές. Μάθετε περισσότερα στο bdsmovement.net.

Πηγή: samidoun.ca

Πορεία στην Αμερικάνικη & Ισραηλινή πρεσβεία, Τρίτη 15/5, 6μμ

Nakba 2018

Εκδήλωση-συζήτηση με την ΣΙΡΙΝ ΙΣΑΟΥΙ: Πέμπτη 29/3, 7μμ, ΕΜΠ

Shireen Issawi

Πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία, Σάββατο 20/1, 6μμ, Σύνταγμα

Πορεία Σάββατο 20 Γενάρη στην Αμερικάνικη πρεσβεία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πέμπτη 15/6, 7μμ, Αγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: Σάββατο 20/5, 12:00μμ, Μοναστηράκι

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστίνιων απεργών πείνας

Αφίσα 2/5/2017

Λευτεριά στον Ζορζ Αμπνταλλά

Λευτεριά στον Μπιλάλ Καγιέντ

Αλ Νακμπα: 65 χρονια εθνοκαθαρσης

Tο ενημερωτικό φυλλάδιο της πρωτοβουλίας

Other Languages