«Η σημερινή επιχείρηση στην Ιερουσαλήμ αποτελεί φυσική αντίδραση στις συνεχιζόμενες ρατσιστικές πολιτικές και τα εγκλήματα της κατοχής, και η κατοχή είναι εκείνη που ευθύνεται για την κλιμάκωση στην Ιερουσαλήμ και σε όλη την Παλαιστίνη. Γινόμαστε μάρτυρες λιντσαρίσματος, στόχευσης Παλαιστίνιων, κατεδάφισης σπιτιών, κατασχέσεων γης, χτισίματος εποικισμών, της λήψης μέτρων χωρίς προηγούμενο ενάντια στους ιερούς τόπους μουσουλμάνων και χριστιανών σε καθημερινή βάση», δήλωσε ο Χαλίλ Μακντέσι, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

«Καθημερινά, χιλιάδες υποστηρικτές του ΛΜΑΠ -και όλος ο παλαιστινιακός λαός- αντιστέκονται στην κατοχή στην Ιερουσαλήμ και σε ολόκληρη την Παλαιστίνη. Θα υπάρχουν περισσότερες ενέργειες αυτού του είδους όσο συνεχίζεται η επίθεση της κατοχής», δήλωσε ο Μακντέσι. «Το ΛΜΑΠ θα συνεχίσει να στοχεύει κάθε οργανισμό της κατοχής. Κανένα μέρος στην Ιερουσαλήμ δεν θα είναι ασφαλές όσο δεν είναι ασφαλής ο παλαιστινιακός λαός. Η “ασφάλεια” δεν χτίζεται στις πλάτες των Παλαιστίνιων. Το μοναδικό αποτέλεσμα των κατοχικών επιθέσεων θα είναι η συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη αντίσταση μέσα στις παλαιστινιακές μάζες».

«Ο μόνος δρόμος για εμάς είναι η Αντίσταση. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να απελευθερώσουν οι Παλαιστίνιοι τη γη τους και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Η αντίσταση περιλαμβάνει πολλές μεθόδους αγώνα, και κυρίως την ένοπλη αντίσταση και τον ένοπλο αγώνα. Η επαναστατική βία είναι απαραίτητη για να αντιμετωπίσουμε και να ανατρέψουμε τον εποικισμό της γης μας και την αφαίρεση των δικαιωμάτων μας», είπε ο Μακντέσι.

«Οι καταπιεσμένοι λαοί είναι αποφασισμένοι να αποκτήσουμν την ελευθερία τους. Είναι ευθύνη της επονομαζόμενης “διεθνούς κοινότητας” να καταστήσει το Ισραήλ υπεύθυνο για τις επιθέσεις του στον παλαιστινιακό λαό. Η δύναμη κατοχής είναι αυτή που πρέπει να ονομαστεί “απάνθρωπη”. Αντ’ αυτού, οι εποικισμοί, οι σφαγές, οι μαζικές επιθέσεις στα δικαιώματα των Παλαιστίνιων συναντούν την αποδοχή και τη σιωπή των ΗΠΑ και της ΕΕ, που απέδειξαν πως στέκονται με συνέπεια στο πλευρό του Ισραήλ, στο πλευρό της αποικιοκρατίας και της ιμπεριαλιστικής ηγεμονίας».

«Το αποκαλούμενο “Χαρ Νοφ” είναι στην ουσία χτισμένο στα ερείπια του χωριού Ντέιρ Γιασίν, που υπέστη εθνοκάθαρση το 1948 και εκατοντάδες Παλαιστίνιοι σφαγιάστηκαν από τα χέρια της Χαγκάνα και των σιωνιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων, οι οποίοι απέλασαν εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους από τη γη τους –πρόσφυγες που αγωνίζονται να επιστρέψουν και να απελευθερώσουν τη γη τους εδώ και πάνω από 66 χρόνια».

«Το ΛΜΑΠ δεν είναι μια θρησκευτική οργάνωση και η αντίστασή μας δεν βασίζεται σε θρησκευτικές πεποιθήσεις. Αγωνιζόμαστε να απελευθερώσουμε την Παλαιστίνη από ένα σχέδιο αποικιοποίησης που έχει επιβληθεί στο λαό μας. Αποικιοκράτες και ρατσιστές δεν ανήκουν στο έδαφος της Παλαιστίνης. Υπάρχουν, και πρέπει να υπάρξουν, επιπτώσεις και συνέπειες για την κλοπή της γης και των δικαιωμάτων μας».

«Η αυθόρμητη απάντηση και οι διαδηλώσεις του παλαιστινιακού λαού από το προσφυγικό στρατόπεδο Μπενταουϊ στο στρατόπεδο Ντεϊσέχ στη Γάζα, και ακόμη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι μάζες μέσα και έξω από την Παλαιστίνη, που φώναξαν συνθήματα για τους Γκάσαν και Ουντάι Αμπού Τζαμάλ, αγκάλιασαν την παλαιστινιακή ένοπλη αντίσταση και το δρόμο της απελευθέρωσης».

«Η απάντηση που περιμένουμε από την κατοχή είναι μια απάντηση εγκληματική –αυτή είναι η φύση της κατοχής. Η σύλληψη ολόκληρης της οικογένειας Αμπού Τζαμάλ, οι απειλές κατεδάφισης των σπιτιών τους, η τρομοκράτηση ολόκληρης της γειτονιάς Τζαμπάλ αλ-Μουκαμπίρ, την οποία απέκλεισαν με τσιμεντόλιθους, ο ξυλοδαρμός των αδελφών των μαρτύρων –αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να αγκαλιάσουμε, να προστατέψουμε και να φροντίσουμε μπροστά στις επιθέσεις της κατοχής».

«Το μήνυμά μας στον παλαιστινιακό λαό μέσα στην Παλαιστίνη και στην εξορία είναι πως διατηρήσατε την αντοχή και την αντίστασή σας στην κατοχή για 66 χρόνια. Είστε δυνατοί και μπορείτε να συνεχίσετε στο δρόμο του αγώνα. Καμιά δύναμη δεν μπορεί να συντρίψει τον αγώνα σας. Το ΛΜΑΠ επαναβεβαιώνει την αφοσίωσή του σε σας και το σκοπό σας, τα δικαιώματά σας. Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Παλαιστίνης να ενωθούν κάτω από τη σημαία του ηρωικού παλαιστινιακού λαού, να προστατέψουν τις θυσίες του, και ενωμένοι να προχωρήσουν σε ένα καινούριο στάδιο και σε μια νέα ιντιφάντα».

«Το ΛΜΑΠ είναι αφοσιωμένο στον επαναπροσδιορισμό και την επικέντρωση του προσανατολισμού της περιοχής και του λαού της στο κεντρικό ζήτημα –στην Παλαιστίνη, στην Ιερουσαλήμ, ενάντια στο σιωνισμό και τον ιμπεριαλισμό. Μακριά από σεχταριστικούς πολέμους και χάος στην περιοχή. Το ζήτημα εξακολουθεί να είναι η Παλαιστίνη, και η Ιερουσαλήμ βρίσκεται στην καρδιά αυτού του αγώνα», δήλωσε ο Μακντέσι. «Σήμερα, το ΛΜΑΠ στέλνει μήνυμα στους αραβικούς λαούς, πως αγώνας σας πρέπει να στρέφεται ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το σιωνισμό και όχι μεταξύ σας, και πως ο κατακερματισμός των αραβικών λαών ωφελεί μόνο την κατοχή που αποικίζει την αγαπημένη σας Παλαιστίνη. Οι μάζες πρέπει να αφυπνιστούν και να ταρακουνήσουν τη συλλογική συνείδηση του αραβικού έθνους για να αντιμετωπίσει τον πραγματικό εχθρό».

«Το ΛΜΑΠ θέλει επίσης να στείλει ένα μήνυμα στο 1,5 δισεκατομμύριο μουσουλμάνους αδελφούς και αδελφές, πως ο αγώνας μας δεν είναι ενάντια στους εβραίους και δεν βασίζεται στη θρησκεία. Είναι για τη δικαιοσύνη, την απελευθέρωση και την επιστροφή στην πατρίδα, και αυτός ο αγώνας είναι δικός σας».

«Το μήνυμά μας σήμερα στον εβραϊκό λαό σε όλο τον κόσμο είναι πως η παλαιστινιο-ισραηλινή διαμάχη δεν ήταν ποτέ μια σύγκρουση μουσουλμάνωνκαιεβραίων. Η Παλαιστίνη έχει αγκαλιάσει την εβραϊκή κοινότητα για εκατοντάδες χρόνια. Αυτό που στέκει ανάμεσά μας είναι το αποικιοκρατικό σχέδιο. Γνωρίζουμε πως χιλιάδες εβραίοι σε όλο τον κόσμο αποτελούν αληθινές φωνές του αγώνα, ηγούμενοι κινημάτων μποϊκοτάζ και συμμετέχοντας στον παλαιστινιακό απελευθερωτικό αγώνα σε καθημερινή βάση. Χαιρετίζουμε κάθε έναν από αυτούς. Και για τους εβραίους που αποπροσανατολίζονται από τη σιωνιστική ρητορεία, το Ισραήλ δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια παγίδα θανάτου για εβραίους και άραβες. Ο ρατσισμός δεν θα μπορέσει ποτέ να λύσει διαμάχες, και το απαρτχάιντ δεν αποτελεί λύση. Πρέπει να σταθείτε στο πλευρό του καταπιεζόμενου και όχι του καταπιεστή. Υψώστε τη φωνή σας ενάντια στους σιωνιστές εγκληματίες που καταπιέζουν το λαό μας στο όνομά σας».

«Οσο για τις απειλές του Νετανιάχου και του Γιαλόν στο λαό μας», ο Μακντέσι δήλωσε πως «είναι ανάξιοι και δεν έχουν καμιά βαρύτητα και αντανακλούν μια ρατσιστική αποικιοκρατική νοοτροπία που πιστεύει πως μέσα από τον εξαναγκασμό και την καταπίεση θα σιωπήσουμε και θα ηττηθούμε. Η μάχη ενάντια στην κατοχή δεν θα περιοριστεί στην Ιερουσαλήμ. Θα εξαπλωθεί σε κάθε εκατοστό της Παλαιστίνης, και πέρα από τα σύνορα της Παλαιστίνης. Σήμερα, ακόμη, το ΛΜΑΠ θέλει να στείλει μήνυμα στο κίνημα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, να εντείνει τις προσπάθειες και τον αγώνα του να στηρίξει την αντίσταση στο δρόμο της εγκαθίδρυσης μιας δημοκρατικής Παλαιστίνης όπου όλοι οι άνθρωποι θα ζουν με ισότητα και ελευθερία».

Πηγή: PFLP

Πορεία στην Αμερικάνικη & Ισραηλινή πρεσβεία, Τρίτη 15/5, 6μμ

Nakba 2018

Εκδήλωση-συζήτηση με την ΣΙΡΙΝ ΙΣΑΟΥΙ: Πέμπτη 29/3, 7μμ, ΕΜΠ

Shireen Issawi

Πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία, Σάββατο 20/1, 6μμ, Σύνταγμα

Πορεία Σάββατο 20 Γενάρη στην Αμερικάνικη πρεσβεία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πέμπτη 15/6, 7μμ, Αγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: Σάββατο 20/5, 12:00μμ, Μοναστηράκι

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστίνιων απεργών πείνας

Αφίσα 2/5/2017

Λευτεριά στον Ζορζ Αμπνταλλά

Λευτεριά στον Μπιλάλ Καγιέντ

Αλ Νακμπα: 65 χρονια εθνοκαθαρσης

Tο ενημερωτικό φυλλάδιο της πρωτοβουλίας

Other Languages