Μαρουάν Μπαργούθι

Περισσότεροι από 1.500 παλαιστίνιοι κρατούμενοι συμμετέχουν στην απεργία πείνας που ξεκίνησε στις 17 Απριλίου, αγωνιζόμενοι ενάντια στα βασανιστήρια, την κακομεταχείριση, την έλλειψη ιατρικής περίθαλψης των κρατουμένων στα σιωνιστικά κάτεργα, καθώς και ενάντια στην εκτεταμένη χρήση της διοικητικής κράτησης – τη κάθειρξη χωρίς διεξαγωγή δίκης ή απαγγελία κατηγορίας.

 

Η υγεία του φυλακισμένου ηγέτη της Φατάχ Μαρουάν Μπαργούθι που μαζί με άλλους ηγέτες της Παλαιστινιακής Αντίστασης πρωτοστατούν στην μαζική απεργία πείνας, επιδεινώθηκε σημαντικά τη περασμένη Δευτέρα. Οι σύντροφοί του ανακοίνωσαν ότι ο Μπαργούθι υποφέρει από σοβαρή πτώση της αρτηριακής πίεσης και των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Σύμφωνα με την αρμόδια επιτροπή τύπου που στηρίζει την απεργία, ο Μπαργούθι αρνήθηκε να λάβει φάρμακο που του δόθηκε από τους σιωνιστές δεσμοφύλακες στη φυλακή Αl-Jalama στο βόρειο Ισραήλ.

Οι σιωνιστές φύλακες της Al-Jalama ζήτησαν από τον συγκρατούμενο του Μπαργούθι Νάσσερ Αμπού Χμάιντ να πείσει τον Μπαργούθι να πάρει το φάρμακο, αλλά ο Αμπού Χμάιντ αρνήθηκε λέγοντας ότι αν ο Μαρουάν Μπαργούθι πεθάνει, θα πεθάνει σαν μάρτυρας. Ο Αμπου Χμάιντ τιμωρήθηκε για τη στάση του με μεταφορά στη φυλακή Eshel.

Πηγή

 

Διήμερο αλληλεγγύης για την απελευθέρωση του Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά (19-20 Οκτώβρη 2022)

Πορεία στην Αμερικάνικη & Ισραηλινή πρεσβεία, Τρίτη 15/5, 6μμ

Nakba 2018

Πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία, Σάββατο 20/1, 6μμ, Σύνταγμα

Πορεία Σάββατο 20 Γενάρη στην Αμερικάνικη πρεσβεία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πέμπτη 15/6, 7μμ, Αγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση-συζήτηση με την ΣΙΡΙΝ ΙΣΑΟΥΙ: Πέμπτη 29/3, 7μμ, ΕΜΠ

Shireen Issawi

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: Σάββατο 20/5, 12:00μμ, Μοναστηράκι

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστίνιων απεργών πείνας

Αφίσα 2/5/2017

Λευτεριά στον Ζορζ Αμπνταλλά

Λευτεριά στον Μπιλάλ Καγιέντ

Αλ Νακμπα: 65 χρονια εθνοκαθαρσης

Tο ενημερωτικό φυλλάδιο της πρωτοβουλίας

Other Languages