Στις 9 Απρίλη του 1948 τα τάγματα θανάτου της ακροδεξιάς σιωνιστικής πολιτοφυλακής της Ιργκούν δολοφόνησαν σε νυχτερινή επιδρομή 170 άμαχους κατοίκους του Ντέϊρ Γιασίν ανάμεσά τους γυναίκες, γέρους, παιδιά, ενός παλαιστινιακού χωριού κοντά στην Ιερουσαλήμ. Επικεφαλής της Ιργκούν ήταν ο μετέπειτα πρωθυπουργός του Ισραήλ Μεναχέμ Μπέγκιν, μακελάρης της εισβολής στο Λίβανο 82 και ιδρυτής του κόμματος του σημερινού πρωθυπουργού Νετανιάχου, του Λικούντ.

 

Η Σιρίν Ισάουι πρόσφατα καλεσμένη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό βρέθηκε στην Ραμάλα σε συγκέντρωση επιζώντων και απογόνων των νεκρών του Ντέϊρ Γιασίν και μας έστειλε μερικές φωτογραφίες επιζώντων και ένα βίντεο με ένα θεατρικό με μικρά παιδιά. Στο θεατρικό γίνεται η αναπαράσταση της βίαιης απομάκρυνσης των παλαιστίνιων γυναικών από την Ιερουσαλήμ προς τα σύνορα σε ένα λεωφορείο. Το αγοράκι με το όπλο παρατεταγμένο παριστάνει τον σιωνιστή φρουρό. Τα κοριτσάκια που κάθονται, αναπαριστούν τις γυναίκες που δίνουν όρκο ότι οι άντρες τους θα συνεχίσουν να πολεμούν τους σιωνιστές για να απελευθερώσουν την Παλαιστίνη, όσες σφαγές και αν πραγματοποιήσουν οι σιωνιστές.

Η Σιρίν σε μια σύντομη ομιλία της τόνισε ειδικά στη νέα γενιά ότι δεν πρέπει να ξεχνά, ούτε να συγχωρεί τα εγκλήματα της κατοχής. Επιπρόσθετα, εξέθεσε την αναγκαιότητα για την διεκδίκηση του δικαιώματος στην επιστροφή των παλαιστίνιων προσφύγων και την ανάγκη για προσήλωση στον αγώνα για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

Διήμερο αλληλεγγύης για την απελευθέρωση του Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά (19-20 Οκτώβρη 2022)

Πορεία στην Αμερικάνικη & Ισραηλινή πρεσβεία, Τρίτη 15/5, 6μμ

Nakba 2018

Πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία, Σάββατο 20/1, 6μμ, Σύνταγμα

Πορεία Σάββατο 20 Γενάρη στην Αμερικάνικη πρεσβεία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πέμπτη 15/6, 7μμ, Αγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση-συζήτηση με την ΣΙΡΙΝ ΙΣΑΟΥΙ: Πέμπτη 29/3, 7μμ, ΕΜΠ

Shireen Issawi

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: Σάββατο 20/5, 12:00μμ, Μοναστηράκι

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστίνιων απεργών πείνας

Αφίσα 2/5/2017

Λευτεριά στον Ζορζ Αμπνταλλά

Λευτεριά στον Μπιλάλ Καγιέντ

Αλ Νακμπα: 65 χρονια εθνοκαθαρσης

Tο ενημερωτικό φυλλάδιο της πρωτοβουλίας

Other Languages