Σε απεργία πείνας έχουν κατέβει εκατοντάδες Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι διεκδικώντας τη βελτίωση των συνθηκών κράτησής τους. Η νέα απεργία πείνας με την ονομασία «Μάχη για Αξιοπρέπεια 2» έχει σαφή αναφορά στην πολυήμερη απεργία πείνας των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων τον Μάη του 2017 με παρόμοια αιτήματα.
 
Τα βασικά αιτήματα της απεργίας πείνας είναι να επιτρέπεται στους κρατουμένους να έρχονται σε τηλεφωνική επαφή με τους συγγενείς τους εγκαθιστώντας τηλέφωνα στις πτέρυγες που βρίσκονται φυλακισμένοι οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι όπως γίνεται και στις πτέρυγες των Ισραηλινών κρατουμένων, η αφαίρεση του καρκινογόνου συστήματος διακοπής σήματος κινητής τηλεφωνίας από τα κελιά των Παλαιστινίων κρατουμένων που τους προκαλεί ισχυρούς πονοκεφάλους, να επιτρέπεται στους κρατούμενους από τη Γάζα να δέχονται επισκέψεις από τους συγγενείς τους τουλάχιστον δυο φορές τον μήνα, και να παύσουν όλες οι πειθαρχικές ποινές που έχουν επιβληθεί στους Παλαιστίνιους κρατούμενους από τις διοικήσεις.
Η απεργία πείνας είναι κυλιόμενη, ενώ οι κρατούμενοι που θα συμμετέχουν θα ξεπεράσουν τους 1.500 συνολικά, με δεκάδες ηγετικά στελέχη του κινήματος των Παλαιστινίων κρατουμένων από όλες τις οργανώσεις της Αντίστασης ανάμεσά τους. Η πρώτη ομάδα κρατουμένων ξεκίνησε την Τρίτη 9 Απρίλη, η δεύτερη θα ξεκινήσει το Σάββατο 13 Απρίλη και η τρίτη την Τετάρτη 17 Απρίλη τη «Μέρα των Παλαιστινίων Πολιτικών Κρατουμένων».
 
Σύμφωνα με την παλαιστινιακή ιστοσελίδα Asra, στην απεργία πείνας συμμετέχουν κρατούμενοι της Χαμάς, της Τζιχάντ, του Λαϊκού Μετώπου και του Δημοκρατικού Μετώπου καθώς και λιγοστοί από τη Φατάχ.
 
Με ανακοίνωσή του το Λαϊκό Μέτωπο δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της απεργίας θα κινητοποιήσει όλα τα μέλη και τα στελέχη του που βρίσκονται φυλακισμένα στις ισραηλινές φυλακές, ενώ ανακοίνωσε ότι ηγετικά στελέχη του, όπως ο Καμίλ Αμπού Χανίς και ο ηγέτης της πτέρυγας φυλακών του ΛΜΑΠ, έχουν ξεκινήσει ήδη απεργία πείνας. Παράλληλα κάλεσε τον παλαιστινιακό λαό και τους Παλαιστίνιους της Διασποράς καθώς και το διεθνές κίνημα αλληλεγγύης στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού να οργανώσει δράσεις αλληλεγγύης στον αγώνα των κρατουμένων.
 
Ταυτόχρονα ο εκπρόσωπος τύπου των Ταξιαρχιών Αλ Κασάμ της Χαμάς, Αμπού Ομπεϊντά, δήλωσε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ότι ο αγώνας των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων αποτελεί το πιο σημαντικό ζήτημα αυτήν τη στιγμή και οι Ταξιαρχίες σκοπεύουν να σταθούν αλληλέγγυες στον αγώνα των κρατουμένων με πράξεις και όχι με λόγια. Για αυτό η καλή μεταχείριση που δέχτηκε ο Ισραηλινός λοχίας Γκιλάντ Σαλίτ όσο βρίσκονταν αιχμάλωτος των Ταξιαρχιών δεν θα επαναληφθεί με τους τωρινούς ή τους μελλοντικούς Ισραηλινούς αιχμαλώτους όσο οι σιωνιστές συνεχίζουν να μεταχειρίζονται με αυτόν τον βάρβαρο τρόπο τους Παλαιστίνιους κρατούμενους.
 
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
 
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

Διήμερο αλληλεγγύης για την απελευθέρωση του Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά (19-20 Οκτώβρη 2022)

Πορεία στην Αμερικάνικη & Ισραηλινή πρεσβεία, Τρίτη 15/5, 6μμ

Nakba 2018

Πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία, Σάββατο 20/1, 6μμ, Σύνταγμα

Πορεία Σάββατο 20 Γενάρη στην Αμερικάνικη πρεσβεία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πέμπτη 15/6, 7μμ, Αγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση-συζήτηση με την ΣΙΡΙΝ ΙΣΑΟΥΙ: Πέμπτη 29/3, 7μμ, ΕΜΠ

Shireen Issawi

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: Σάββατο 20/5, 12:00μμ, Μοναστηράκι

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστίνιων απεργών πείνας

Αφίσα 2/5/2017

Λευτεριά στον Ζορζ Αμπνταλλά

Λευτεριά στον Μπιλάλ Καγιέντ

Αλ Νακμπα: 65 χρονια εθνοκαθαρσης

Tο ενημερωτικό φυλλάδιο της πρωτοβουλίας

Other Languages