• 1.jpg
 • 2.jpg
 • 3.jpg
 • 4.jpg
 • 5.jpg
 • 6.jpg
 • 7.jpg
 • 8.jpg
 • 9.jpg
 • 9A.jpg
 • A.jpg
 • B.jpg
 • C.jpg
 • D.jpg
 • E.jpg

Το μύνημα διαβάστηκε στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά.

Μήνυμα του αιχμάλωτου συντρόφου Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη, από τις ελληνικές φυλακές.

   Είναι πια καταφανές ότι τον σύντροφο Ζωρζ Ιμπραήμ Αμπνταλά δεν προσπάθησε να τον εξοντώσει πολιτικά, ενταφιάζοντάς τον ισοβείως, ένας νόμος ή μια κυβέρνηση ή συμπτωματικά ένα ευρωπαϊκό κράτος ή γενικότερα ένα κράτος. Ο κομμουνιστής επαναστάτης Ζωρζ Ιμπραήμ Αμπνταλά είναι αιχμάλωτος της παγκόσμιας πυραμίδας ταξικής εκμετάλλευσης. Πάνω στο πρόσωπο και το κορμί του αντι-ιμπεριαλιστή/αντι-αποικειοκράτη επαναστάτη δεν τιμωρείται μόνο η νικηφόρα αντίσταση του λιβανέζικου και του παλαιστινιακού λαού ενάντια στην ιμπεριαλιστική τρομοκρατία και εθνοκάθαρση. Η ομηρία του Ζωρζ Ιμπραήμ Αμπνταλά αποτελεί κεντρική στρατηγική επιχείρηση τρομοκράτησης του αντικαπιταλιστικού κινήματος παγκοσμίως αποσκοπεί στον παρατεταμένο αφοπλισμό του παγκόσμιου προλεταριάτου, στη συντήρηση της πολεμικής επικυριαρχίας του ευρωαμερικάνικου κέντρου πάνω στη Γη και ειδικά στη συντήρηση του μονοπωλίου πολεμικής ισχύος μέσα στην καπιταλιστική μητρόπολη. Επιτούτου, η ομηρία του εμβληματικού αγωνιστή αποσκοπεί επιπλέον στον διαχωρισμό της πάλης του μητροπολιτικού προλεταριάτου απο την αντι-αποικειακή αντίσταση του παγκόσμιου Νότου, στη διάσπαση της εργατικής τάξης μεταξύ των «ντόπιων» και «ξένων», «πολιτισμένων» και «απολίτιστων» και στη υποδαύλιση της μεταστροφής των αντιστάσεων, προς τον θρησκευτικό πόλεμο. Κρατώντας τον Ζωρζ Ιμπραήμ Αμπνταλά σε κατάσταση άνομου εκβιασμού, το ΝΑΤΟ προσβλέπει στην υποτέλεια των κινημάτων στη Μ.Ανατολή και στην Ευρώπη.

   Σήμερα ο γαλλικός ιμπεριαλισμός, έχοντας δεσμεύσει και τον ελληνικό εθνικισμό με το deal για τα Ραφάλ, απεργάζεται μια στρατιωτική επιχείρηση στο Νίγηρα ή και ευρύτερα στην υποσαχάρια Αφρική, προκειμένου να διατηρήσει τη ληστρική κατοχή των ορυχείων ουρανίου και άλλων πηγών βιομηχανικών πρώτων υλών. Προς τούτο ζυγίζει τη δυνατότητα κινητοποίησης των υποτελών καθεστώτων της οικονομικής ζώνης του Σαχέλ, ενάντια στα αποσκιρτήσαντα νεοπαγή καθεστώτα του Νίγηρα, της Μπουρκίνα Φάσο και του Μαλί, που επιχειρούν μια ανακατανομή στην παγκόσμια αγορά, ενάντια στην επικυριαρχία των γαλλικών μονοπωλίων. Στο όνομα της αστικής δημοκρατίας (πάλι) ο δυτικοευρωπαϊκός ιμπεριαλισμός προσβλέπει σε ένα ακόμα μακελειό μεταξύ προλετάριων. Οι ίδιες ταξικές-πολιτικές δομές που κρατάνε όμηρο τον κομμουνιστή Ζωρζ Ιμπραήμ Αμπνταλά, οι ίδιες που στηρίζονται στον ισραηλινό και τον τούρκικο φασισμό για να κρατάνε τον έλεγχο της Μ. Ανατολής και γι’αυτό τους στηρίζουν, οι ίδιες κρατάνε την Αφρική σε ατέρμονο πόλεμο. Και για τον ίδιο λόγο: Να διατηρηθεί η ταξική πυραμίδα του παγκόσμιου καταμερισμού κεφαλαίου.

   Το διεθνές αντικαπιταλιστικό κίνημα έχει καθήκον να αντισταθεί στα στρατοκρατικά σχέδια του γαλλικού ιμπεριαλισμού, ανεξάρτητα από το αν σ’αυτή τη σύγκρουση από την πλευρά του αφρικανικού Νότου ηγούνται κομμουνιστικές ή αστικές δυνάμεις, ελευθεριακές ή κρατιστικές και από το αν τα εθνικά προγράμματα ανακατανομής έχουν σοσιαλιστικό-επαναστατικό ή καπιταλιστικό-εκσυγχρονιστικό χαρακτήρα. Παίρνουμε θέσεις μάχης ενάντια στα ιμπεριαλιστικά κέντρα του πολέμου και στις δραστηριότητές τους όπου γης. Γι’αυτό το καθήκον ο σύντροφος Ζωρζ Ιμπραήμ Αμπνταλά στρατεύτηκε και κρατάει όρθια τη σημαία.

   Σε τούτο τον αγώνα, για την απελευθέρωση των ομήρων του παγκόσμιου κινήματος, για την απελευθέρωση της Μ.Ανατολής, της Αφρικής και όλου του Νότου, από τον ιμπεριαλιστικό έλεγχο, δεν χωράνε ελιτίστικες υποδείξεις και αποστασιοποιήσεις.

   Τα πάντα κρίνονται ως προς την ισχύ που αποδίδουν στο κοινωνικό κίνημα, για τις άμεσες ανάγκες του και την προοπτική του, τα πάντα συναντιούνται στον λαιμό μιας κλεψύδρας: στην αναμέτρηση με τον οργανισμό του αντεπαναστατικού πολέμου στο διαφιλονικούμενο κοινωνικό έδαφος. Σε αυτό το σημείο ριζώνει ο αντι-ιμπεριαλισμός.

   Μετά από 40 χρόνια, η αντίσταση της Ένοπλης Επαναστατικής Λιβανέζικης Φράξιας (FARL) και το μήνυμα που άφησε τρομάζει ακόμα τους ιμπεριαλιστές, τόσο ώστε να χρειάζονται έναν όμηρο για να κρυφτούν πίσω του, όπως κρατάνε σε ομηρία την Παλαιστίνη, το Κουρδιστάν, όλη τη Μ. Ανατολή, προκειμένου να διατηρήσουν την παγκόσμια κυριαρχία τους. Πόσο τους τρομάζει ο οργανωμένος και οπλισμένος λαός!

Να ηττηθεί η ιμπεριαλιστική τρομοκρατία στους γαλλικούς και τους ελλαδικούς δρόμους, για να ηττηθεί μια ώρα αρχύτερα στον περιφερειακό Νότο. Να ηττηθεί η ιμπεριαλιστική τρομοκρατία στο Σαχέλ και την Παλαιστίνη, για να ηττηθεί μια ώρα αρχύτερα στον μητροπολιτικό Νότο. Η πηγμή που μπορεί να τερματίσει την αιχμαλωσία του κομμουνιστή επαναστάτη Ζωρζ Ιμπραήμ Αμπνταλά, θα είναι η ίδια η άμυνα του κοινωνικού κινήματος.

Άμεση απελευθέρωση του Ζωρζ Ιμπραήμ Αμπνταλά.
Αλληλεγγύη με τον σύντροφο Λιμπρ Φλοτ.
Νίκη στην αντίσταση της Παλαιστίνης, του Κουρδιστάν, της Αφρικής και του κοινωνικού κινήματος στη γαλλική ενδοχώρα.

20 Οκτώβρη 2023

Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης

Διήμερο αλληλεγγύης για την απελευθέρωση του Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά (19-20 Οκτώβρη 2022)

Πορεία στην Αμερικάνικη & Ισραηλινή πρεσβεία, Τρίτη 15/5, 6μμ

Nakba 2018

Πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία, Σάββατο 20/1, 6μμ, Σύνταγμα

Πορεία Σάββατο 20 Γενάρη στην Αμερικάνικη πρεσβεία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πέμπτη 15/6, 7μμ, Αγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση-συζήτηση με την ΣΙΡΙΝ ΙΣΑΟΥΙ: Πέμπτη 29/3, 7μμ, ΕΜΠ

Shireen Issawi

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: Σάββατο 20/5, 12:00μμ, Μοναστηράκι

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστίνιων απεργών πείνας

Αφίσα 2/5/2017

Λευτεριά στον Ζορζ Αμπνταλλά

Λευτεριά στον Μπιλάλ Καγιέντ

Αλ Νακμπα: 65 χρονια εθνοκαθαρσης

Tο ενημερωτικό φυλλάδιο της πρωτοβουλίας

Other Languages