Σήμερα στις 6:30 μμ έξω από την πρεσβεία των σιωνιστών

Αλληλεγγύη στη μαρτυρική Τζενίν
Νίκη στα όπλα της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 3 Ιούλη, χερσαίες μονάδες του ισραηλινού στρατού με την υποστήριξη μαχητικών ελικοπτέρων Apache και οπλισμένων drones εισέβαλαν στο στρατόπεδο παλαιστίνιων προσφύγων της Τζενίν, για δεύτερη φορά σε διάστημα λιγότερο τους ενός μήνα. Λίγα λεπτά πριν από την έναρξη της εισβολής, ειδικές μονάδες του ισραηλινού στρατού έκοψαν το ηλεκτρικό ρεύμα και μπλόκαραν τις τηλεπικοινωνίες, προκειμένου να εμποδίσουν τις ομάδες των ένοπλων μαχητών της Αντίστασης να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, αλλά και για να αποτρέψουν τη μετάδοση εικόνας και ήχου που θα αποτύπωναν τις θηριωδίες που θα ακολουθούσαν. Στη συνέχεια, τεράστιες θωρακισμένες μπουλντόζες του ισραηλινού στρατού όργωσαν στην κυριολεξία τους κεντρικούς δρόμους του στρατοπέδου, καταστρέφοντας τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης. Ακολούθησε η ανάπτυξη περίπου 1.000 ισραηλινών στρατιωτών σε μια περιοχή που δεν υπερβαίνει σε έκταση το μισό τετραγωνικό χιλιόμετρο.

Περισσότερα...

Τριάντα οχτώ χρόνια εγκλεισμού!

Η Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση θεωρούσε πάντοτε την υπόθεση του Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά αναπόσπαστο κομμάτι της αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και στον απελευθερωτικό του αγώνα. Ο λιβανέζος επαναστάτης υπήρξε μαχητής αυτού του αγώνα και τις συνέπειες της συμμετοχής του αντιμετωπίζει, έγκλειστος στις γαλλικές φυλακές επί 38 χρόνια, ο παλαιότερος πολιτικός κρατούμενος στην Ευρώπη.

Ο Σαΐντ Μπουαμαμά συγκέντρωσε σ’ αυτό το βιβλίο όλο το υλικό της Υπόθεσης Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά. Ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα να πληροφορηθεί τα πάντα για τον αγώνα του Αμπνταλλά, για την προσωπικότητα και τις ιδέες του, για την οργάνωση των τρομοδικών από το γαλλικό κράτος, για την «επεξεργασία» της γαλλικής «κοινής γνώμης» από τον Τύπο κτλ. Η μετάφρασή του στα ελληνικά ήταν αυτονόητη υποχρέωση.

Ευχαριστούμε τον Σαΐντ Μπουαμαμά που αγκάλιασε θερμά από την πρώτη στιγμή αυτή την προσπάθεια.

Ευχαριστούμε τις εκδόσεις Premiers Μatins de Novembre, που μας παραχώρησαν αφιλοκερδώς τα δικαιώματα για την ελληνική έκδοση.

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Κουφοντίνα που έγραψε τον πρόλογο στην ελληνική έκδοση.

Περισσότερα...

Καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση της Πρωτοβουλίας την Τετάρτη  16 Μάη, ώρα 7μμ, στο ΕΜΠ (κτ. Γκίνη), με θέματα τον απολογισμό των προγενέστερων κινητοποιήσεων, εκδηλώσεων και τον προγραμματισμό νέων αλληλέγγυων δράσεων στο μέλλον.

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό

Κάλεσμα σε ανοιχτή συνέλευση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό

Καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση της Πρωτοβουλίας την Τετάρτη 4 Απριλίου, ώρα 8μμ, στο ΕΜΠ (κτ. Γκίνη), με θέματα τον απολογισμό των προγενέστερων κινητοποιήσεων, εκδηλώσεων και τον προγραμματισμό νέων αλληλέγγυων δράσεων στο μέλλον.

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό*

*Η Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση συμμετέχει στην Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό.

Απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ δέχτηκαν διαδηλωτές στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ το Σάββατο το απόγευμα στις 31/3. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό για την έμπρακτη αλληλεγγύη στους παλαιστίνιους αγωνιστές που αψήφησαν την τρομοκρατία του ισραηλινού κατοχικού στρατού, διεκδικώντας στα όρια της "νεκρής ζώνης" στη Γάζα, το δικαίωμα της επιστροφής τους στις πατρογονικές τους εστίες. Δεκαεφτά νεκροί και πάνω από 1000 τραυματίες είναι ο φόρος αίματος στη πορεία που μακέλεψαν οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής. Στην Αθήνα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιφύλαξε στους αλληλέγγυους στον παλαιστινιακό λαό επίθεση με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και ξύλο στο ψαχνό. Αρκετοί αγωνιστές τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στα κοντινότερα νοσοκομεία. Οι πραίτορες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε έξαλλη κατάσταση χτυπούσαν αιμόφυρτους διαδηλωτές που είχαν πέσει στο δρόμο, ανοίγοντάς τους το κεφάλι. Ο λόγος της απρόκλητης επίθεσης ήταν ένας και μοναδικός: να διαλύσουν τη συγκέντρωση έξω από την ισραηλινή πρεσβεία και να γίνουν για μια ακόμη φορά αρεστοί στους σιωνιστές συμμάχους τους και τους αμερικάνους πάτρωνές τους. Άξιος ο μισθός τους.

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό*

*Η Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση συμμετέχει στην Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό.

Διήμερο αλληλεγγύης για την απελευθέρωση του Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά (19-20 Οκτώβρη 2022)

Πορεία στην Αμερικάνικη & Ισραηλινή πρεσβεία, Τρίτη 15/5, 6μμ

Nakba 2018

Πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία, Σάββατο 20/1, 6μμ, Σύνταγμα

Πορεία Σάββατο 20 Γενάρη στην Αμερικάνικη πρεσβεία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πέμπτη 15/6, 7μμ, Αγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση-συζήτηση με την ΣΙΡΙΝ ΙΣΑΟΥΙ: Πέμπτη 29/3, 7μμ, ΕΜΠ

Shireen Issawi

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: Σάββατο 20/5, 12:00μμ, Μοναστηράκι

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστίνιων απεργών πείνας

Αφίσα 2/5/2017

Λευτεριά στον Ζορζ Αμπνταλλά

Λευτεριά στον Μπιλάλ Καγιέντ

Αλ Νακμπα: 65 χρονια εθνοκαθαρσης

Tο ενημερωτικό φυλλάδιο της πρωτοβουλίας

Other Languages