Ενας ολόκληρος λαός πανηγυρίζει ενωμένος.

Με τις σημαίες όλων των οργανώσεων της Αντίστασης ν' ανεμίζουν η μια πλάι στην άλλη και πλάι στις παλαιστινιακές σημαίες. Οι πράσινες της Χαμάς, οι μαύρες της Τζιχάντ, οι κόκκινες του Λαϊκού Μετώπου, οι κίτρινες της Φάταχ.

Με τις λέξεις «μουκάουμα» (αντίσταση) και «καράμα» (αξιοπρέπεια) να κυριαρχούν στο λόγο των απλών ανθρώπων της Γάζας.

Μοιραζόμαστε τη χαρά τους, εμπνεόμαστε από την επαναστατική τους αισιοδοξία.

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση αποτελεί πλέον παράγοντα διεθνώς αναγνωρισμένο.

Περισσότερα...

Η δολοφονική σιωνιστική επίθεση, οι εκατόμβες των νεκρών αμάχων, οι αφάνταστες καταστροφές, η μεγάλη δοκιμασία, δεν κάμπτουν το φρόνημα του παλαιστινιακού λαού.

Στα βίντεο που ακολουθούν, μιλούν στην κάμερα στενοί συγγενείς δολοφονηθέντων. Η γυναίκα και η πεθερά του ανώτατου διοικητή των Ταξιαρχιών Ιζεντίν αλ-Κασάμ, Μοχάμεντ αλ-Ντάιφ, που οι σιωνιστές δολοφόνοι σκότωσαν τη σύζυγο και το γιο του, κατεδαφίζοντας ένα ολόκληρο σπίτι στον προσφυγικό συνοικισμό της Τζαμπάλιγια. Η έφηβη κόρη του διοικητή νότιου τομέα των αλ-Κασάμ, Μοχάμεντ Αμπού Σαμάλα, που δολοφονήθηκε μαζί με τους συμμαχητές του Ραΐντ αλ-Ατάρ και Μοχάμεντ Μπαρχούμ. Η μάνα του διοικητή των ανταρτών της Ράφα, Ραΐντ αλ-Ατάρ, η οποία μάλιστα ενσωματώνει στη δήλωσή της τη γνωστή κυματιστή κραυγή των γυναικών των Αράβων (ζαγρούντα), η οποία χρησιμοποιείται σε στιγμές χαράς και γιορτής!

Τέλος, το τελευταίο είναι ένα συγκλονιστικό βίντεο. Ενας Παλαιστίνιος μεταφέρει καταματωμένος τη νεκρή κόρη του στο νοσοκομείο και αφιερώνει το θάνατο των παιδιών του στην Αντίσταση.

Περισσότερα...Χαλίντα Ζαράρ: "Ηρθε ο στρατός και εισέβαλε στο σπίτι μας. Ηρθαν με πολλούς  στρατιώτες, ανάμεσά τους και γυναίκες καθώς και έναν αξιωματικό των μυστικών υπηρεσιών. Αυτό μου δήλωσε πως είναι και μου είπε ότι υπάρχει διαταγή να με απελάσουν στην Ιεριχώ. Μου διάβασαν τη διαταγή στα Αραβικά και μου ζήτησε να την υπογράψω λέγοντάς μου ότι πρόκειται για "ειδική διαταγή επιτήρησης". Ισχυρίστηκαν πως έχουν πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες ότι αποτελώ απειλή για την ασφάλεια στην περιοχή και ότι πρέπει να απελαθώ στην πόλη της Ιεριχούς κάτω από αυτή την "ειδική επιτήρηση" κι ότι οφείλω να υπακούσω στη διαταγή και να πάω στην Ιεριχώ. Αρνήθηκα να υπογράψω τη διαταγή και μου ζήτησαν να υλοποιήσω τη διαταγή εντός 24 ωρών. Τι έχεις να πεις; Απάντησα ότι στην κατοχή λέω πως εσείς είστε η κατοχή που σκοτώνει τον Παλαιστινιακό λαό μου, εφαρμόζετε μαζικές συλλήψεις, κατεδαφίζετε σπίτια, απαγάγετε ανθρώπους μέσα απ' τα σπίτια τους και τους απελαύνετε, φύγετε απ' το σπίτι μας. Συζητάμε τώρα όλες τις δυαντότητες αλλά αρνούμαι να υπογράψω τη διαταγή για λόγους αρχής."

Διήμερο αλληλεγγύης για την απελευθέρωση του Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά (19-20 Οκτώβρη 2022)

Πορεία στην Αμερικάνικη & Ισραηλινή πρεσβεία, Τρίτη 15/5, 6μμ

Nakba 2018

Πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία, Σάββατο 20/1, 6μμ, Σύνταγμα

Πορεία Σάββατο 20 Γενάρη στην Αμερικάνικη πρεσβεία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πέμπτη 15/6, 7μμ, Αγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση-συζήτηση με την ΣΙΡΙΝ ΙΣΑΟΥΙ: Πέμπτη 29/3, 7μμ, ΕΜΠ

Shireen Issawi

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: Σάββατο 20/5, 12:00μμ, Μοναστηράκι

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστίνιων απεργών πείνας

Αφίσα 2/5/2017

Λευτεριά στον Ζορζ Αμπνταλλά

Λευτεριά στον Μπιλάλ Καγιέντ

Αλ Νακμπα: 65 χρονια εθνοκαθαρσης

Tο ενημερωτικό φυλλάδιο της πρωτοβουλίας

Other Languages