Οι δυνάμεις κατοχής εισέβαλαν στο σπίτι της Χαλίντα Ζαράρ, ηγετικού στελέχους του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και μέλους του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου (ΠΝΣ) στη Ραμάλα, νωρίς το πρωί της Τετάρτης 20 Αυγούστου, εγχειρίζοντάς της διαταγή για απέλαση εντός 24 ωρών στην Ιεριχώ, για ακαθόριστο χρονικό διάστημα.

Οι δυνάμεις κατοχής προσπάθησαν να εξαναγκάσουν την Ζαράρ να υπογράψει τη διαταγή, αυτή όμως αρνήθηκε. Ενας στρατιώτης διάβασε το κείμενο δυνατά, λέγοντας ότι το στρατοδικείο, λόγω πληροφοριών από τις κατοχικές υπηρεσίες πληροφοριών και τις υπηρεσίες ασφάλειας, έχε ι αποφασίσει η Ζαράρ να απελαθεί στην Ιεριχώ εντός 24 ωρών και να παραμείνει επ’ αόριστον εντός των ορίων της πόλης της Ιεριχούς. Οι στρατιώτες άφησαν ένα χάρτη των ορίων της Ιεριχούς.

Η Ζαράρ, πασίγνωστη υπερασπίστρια των φυλακισμένων και πρόεδρος της επιτροπής κρατουμένων του ΠΝΣ, αρνήθηκε να υπογράψει τη διαταγή και σχεδιάζει να συναντηθεί με το δικηγόρο της σήμερα. Είναι η πρώτη φορά από τα μέσα της δεκαετίας του ‘80 που οι δυνάμεις κατοχής προσπαθούν να εφαρμόσουν σε παλαιστίνιο πολιτικό ηγέτη εσωτερική απέλαση από μια πόλη της Δυτικής Οχθης σε άλλη.

(Αλλες μορφές απέλασης που έχουν εφαρμοστεί σε παλαιστίνιους πολιτικούς ηγέτες είναι η απέλαση στη Γάζα, από την Ιερουσαλήμ στη Δυτική Οχθη και έξω από τα σύνορα της Παλαιστίνης).

Διήμερο αλληλεγγύης για την απελευθέρωση του Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά (19-20 Οκτώβρη 2022)

Πορεία στην Αμερικάνικη & Ισραηλινή πρεσβεία, Τρίτη 15/5, 6μμ

Nakba 2018

Πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία, Σάββατο 20/1, 6μμ, Σύνταγμα

Πορεία Σάββατο 20 Γενάρη στην Αμερικάνικη πρεσβεία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πέμπτη 15/6, 7μμ, Αγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση-συζήτηση με την ΣΙΡΙΝ ΙΣΑΟΥΙ: Πέμπτη 29/3, 7μμ, ΕΜΠ

Shireen Issawi

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: Σάββατο 20/5, 12:00μμ, Μοναστηράκι

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστίνιων απεργών πείνας

Αφίσα 2/5/2017

Λευτεριά στον Ζορζ Αμπνταλλά

Λευτεριά στον Μπιλάλ Καγιέντ

Αλ Νακμπα: 65 χρονια εθνοκαθαρσης

Tο ενημερωτικό φυλλάδιο της πρωτοβουλίας

Other Languages