Παρά την ανακοίνωση κατάπαυσης πυρός σε διάφορες περιόδους, ο σιωνιστής εχθρός δεν έχει σταματήσει ούτε μια στιγμή τις επιθέσεις του εναντίον του Παλαιστινιακού λαού παντού, τη συνεχιζόμενη πολιορκία, τις απειλές του, και τους βομβαρδισμούς του, είπε ο Σύντροφος Αμπού Αχμάντ Φουάντ, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, σε συνέντευξή του στο κανάλι Παλαιστίνη Σήμερα στις 19 Αυγούστου. "Ασκείται πίεση για να μας εξαναγκάσουν σε συμβιβασμό, αλλά εμείς δεν ενδίδουμε."

 

 "Για κάθε βλήμα που εκτοξεύει η κατοχή, πρέπει να απαντάμε με βλήματα και ρουκέτες. Ολες οι οργανώσεις της Αντίστασης πρέπει να διατηρήσουν το ενιαίο κέντρο επιχειρήσεων και τις συντονισμένες επιχειρήσεις ... απαντώντας στα εγκλήματα του εχθρού ... έχουμε την ικανότητα ώστε η Αντίσταση να ανταποκριθεί σε αυτή την πρόκληση", είπε ο Φουάντ.
 
Σχετικά με τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις στο Κάιρο, ο Φουάντ δήλωσε ότι "η αντιπροσωπεία επιχειρεί, υπό το φως της τρέχουσας κατάστασης στη Λωρίδα της Γάζας, τις καταστροφές, τις δολοφονίες και τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τον εχθρό, να επιτευχθεί μια λύση που να ικανοποιεί μερικά από τα αιτήματα του λαού της Γάζας, αλλά όλος ο λαός μας, η Αντίσταση και ο Παλαιστινιακός λαός γενικά αρνούνται να προβούν σε παραχωρήσεις σ' αυτά τα βασικά δικαιώματα. Ζητούν να εφαρμοστούν οι όροι της Αντίστασης".

Ο Φουάντ σημείωσε ότι το Μέτωπο επιμένει ότι οι όροι της Αντίστασης πρέπει να παραμείνουν πακέτο, πρώτα και κύρια το αεροδρόμιο και το λιμάνι και η πλήρης άρση της πολιορκίας της Γάζας. "Τα αδέλφια μας στην Παλαιστινιακή αντιπροσωπεία παρουσίασαν ιδέες για λύση του αδιεξόδου, εστιάζοντας στο άνοιγμα των σημείων διέλευσης, στο αεροδρόμιο και στο λιμάνι. Την ίδια στιγμή συνειδητοποίησαν ότι η σιωνιστική οντότητα είναι αδιάλλακτη όσον αφορά το αεροδρόμιο και το λιμάνι, καθώς και για τους Παλαιστίνιους κρατούμενους που έχουν συλληφθεί εκ νέου, κάτι που είναι πολύ σημαντικό ζήτημα. Επέμειναν στην αναβολή αυτών των θεμάτων για ένα μήνα, και κατά τη γνώμη μας, αυτή η αναβολή θα συνεχίζεται επ' αόριστο διότι ο εχθρός έχει δείξει ότι δεν δεσμεύεται απ' τις συμφωνίες, ακόμη και υπό διεθνή αιγίδα."

"Υπάρχει μόνο μία επιλογή για την Παλαιστινιακή αντιπροσωπεία αν οι όροι της δεν γίνουν αποδεκτοί, που είναι να σταματήσουν αυτό τον δρόμο και να αφήσουν την υπόθεση στην Αντίσταση και να συνεχίσουν να αγωνίζονται. Εμείς δεν μπορούμε να δεχτούμε τη σιωνιστική οντότητα να επιβάλει τα εγκλήματά της κατά του λαού μας. Έχουμε την ικανότητα να συνεχίσουμε την αντίσταση και να αναγκάσουμε τον εχθρό να δεχτεί τους όρους μας στο πεδίο της αντιπαράθεσης, και όλες οι δυνάμεις της Αντίστασης πρέπει να προετοιμαστούν για να δώσουν σημαντικά πλήγματα κατά του εχθρού", είπε ο Φουάντ.

Επεσήμανε το ρόλο των ΗΠΑ, λέγοντας ότι η αμερικανική αυτοκρατορία είναι πίσω από όλα τα εγκλήματα και τη σιωνιστική αδιαλλαξία. "Όλοι γνωρίζουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι υπεύθυνες για όλα τα εγκλήματα που μαστίζουν το Αραβικό έθνος", δήλωσε ο Φουάντ. Προέτρεψε σε Παλαιστινιακή εθνική ενότητα και στην προσφυγή στο Καταστατικό της Ρώμης και στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τη δίωξη της σιωνιστικής οντότητας για τα εγκλήματά της κατά του Παλαιστινιακού λαού.

Χαιρέτησε τους μαχητές της Αντίστασης, "Στο πεδίο της μάχης, εμείς θα απαντήσουμε, θα αντεπιτεθούμε και θα αποδείξουμε άλλη μια φορά ότι οι ικανότητές μας και οι πτέρυγες της Αντίστασης είναι έτοιμες να καταφέρουν σοβαρά πλήγματα εναντίον των εισβολέων εποίκων και στρατιωτών."

πηγή: ΛΜΑΠ

Πορεία στην Αμερικάνικη & Ισραηλινή πρεσβεία, Τρίτη 15/5, 6μμ

Nakba 2018

Εκδήλωση-συζήτηση με την ΣΙΡΙΝ ΙΣΑΟΥΙ: Πέμπτη 29/3, 7μμ, ΕΜΠ

Shireen Issawi

Πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία, Σάββατο 20/1, 6μμ, Σύνταγμα

Πορεία Σάββατο 20 Γενάρη στην Αμερικάνικη πρεσβεία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πέμπτη 15/6, 7μμ, Αγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: Σάββατο 20/5, 12:00μμ, Μοναστηράκι

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστίνιων απεργών πείνας

Αφίσα 2/5/2017

Λευτεριά στον Ζορζ Αμπνταλλά

Λευτεριά στον Μπιλάλ Καγιέντ

Αλ Νακμπα: 65 χρονια εθνοκαθαρσης

Tο ενημερωτικό φυλλάδιο της πρωτοβουλίας

Other Languages