Με αφορμή τη φετινή Νάκμπα, η Τέχνη Εν Κινήσει παρουσιάζει την αφιερωμένη στην παλαιστινιακή αντίσταση και στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό συλλογή έργων με τίτλο:

"Για όσο χρειαστεί...Μέχρι την Απελευθέρωση και την Επιστροφή”.

Παρουσίαση της συλλογής και σύνδεσμος για "ελεύθερο κατέβασμα" εδώ:

http://techni-en-kinisei.blogspot.gr/p/blog-page_32.html

Η Συλλογή στο youtube εδώ:
https://www.youtube.com/watch?v=1JB2IhbrMsY

Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα, στις 6 το απόγευμα, γίνεται συγκέντρωση έξω από την πρεσβεία των σιωνιστών στην Αθήνα, αφιερωμένη στη μαύρη επέτειο της Νάκμπα.

  Με νωπό ακόμα το αίμα 2319 Παλαιστινίων, μεταξύ των οποίων 600 παιδιά, από τις ισραηλινές σφαγές στη Λωρίδα της Γάζας, το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης θεώρησε σκόπιμο να συνεργαστεί με το θεατρικό τμήμα του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ και την Ισραηλινή Πρεσβεία, για μια σειρά σεμιναρίων και θεατρικών εργαστηρίων. Στις 11,12 και 13 Σεπτέμβρη, εξάλλου, φιλοξενεί την παράσταση Lysistrata-X, διασκευή της Λυσιστράτης του Αριστοφάνη, που θα παρουσιάσει ισραηλινός θίασος του ίδιου πανεπιστημίου.

   Το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ στήριξε τις σφαγές στη Λωρίδα της Γάζας, με καμπάνιες υπέρ των σιωνιστικών επιδρομών, ενώ διαθέτει εγκαταστάσεις σε εδάφη που κι ο ΟΗΕ θεωρεί κατεχόμενα και που πρέπει να επιστραφούν στους Παλαιστίνιους. Συνεργάζεται με τον ισραηλινό στρατό, φιμώνει κάθε φοιτητική φωνή αντίστασης στην κατοχή, ενώ εμπλέκεται και σε εγκλήματα κατά της παλαιστινιακής πολιτιστικής κληρονομιάς.

   Θέλοντας να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό που σχεδόν 7 δεκαετίες αντιστέκεται και παλεύει για λευτεριά, καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και προκλητική επιλογή του Ιδρύματος Κακογιάννη, πλήρως εναρμονισμένη με την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης για σύσφιξη των σχέσεων -πολιτικών, οικονομικών, πολιτιστικών- με το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ.

Περισσότερα...

Διήμερο αλληλεγγύης για την απελευθέρωση του Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά (19-20 Οκτώβρη 2022)

Πορεία στην Αμερικάνικη & Ισραηλινή πρεσβεία, Τρίτη 15/5, 6μμ

Nakba 2018

Πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία, Σάββατο 20/1, 6μμ, Σύνταγμα

Πορεία Σάββατο 20 Γενάρη στην Αμερικάνικη πρεσβεία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πέμπτη 15/6, 7μμ, Αγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση-συζήτηση με την ΣΙΡΙΝ ΙΣΑΟΥΙ: Πέμπτη 29/3, 7μμ, ΕΜΠ

Shireen Issawi

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: Σάββατο 20/5, 12:00μμ, Μοναστηράκι

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστίνιων απεργών πείνας

Αφίσα 2/5/2017

Λευτεριά στον Ζορζ Αμπνταλλά

Λευτεριά στον Μπιλάλ Καγιέντ

Αλ Νακμπα: 65 χρονια εθνοκαθαρσης

Tο ενημερωτικό φυλλάδιο της πρωτοβουλίας

Other Languages