Η δολοφονική σιωνιστική επίθεση, οι εκατόμβες των νεκρών αμάχων, οι αφάνταστες καταστροφές, η μεγάλη δοκιμασία, δεν κάμπτουν το φρόνημα του παλαιστινιακού λαού.

Στα βίντεο που ακολουθούν, μιλούν στην κάμερα στενοί συγγενείς δολοφονηθέντων. Η γυναίκα και η πεθερά του ανώτατου διοικητή των Ταξιαρχιών Ιζεντίν αλ-Κασάμ, Μοχάμεντ αλ-Ντάιφ, που οι σιωνιστές δολοφόνοι σκότωσαν τη σύζυγο και το γιο του, κατεδαφίζοντας ένα ολόκληρο σπίτι στον προσφυγικό συνοικισμό της Τζαμπάλιγια. Η έφηβη κόρη του διοικητή νότιου τομέα των αλ-Κασάμ, Μοχάμεντ Αμπού Σαμάλα, που δολοφονήθηκε μαζί με τους συμμαχητές του Ραΐντ αλ-Ατάρ και Μοχάμεντ Μπαρχούμ. Η μάνα του διοικητή των ανταρτών της Ράφα, Ραΐντ αλ-Ατάρ, η οποία μάλιστα ενσωματώνει στη δήλωσή της τη γνωστή κυματιστή κραυγή των γυναικών των Αράβων (ζαγρούντα), η οποία χρησιμοποιείται σε στιγμές χαράς και γιορτής!

Τέλος, το τελευταίο είναι ένα συγκλονιστικό βίντεο. Ενας Παλαιστίνιος μεταφέρει καταματωμένος τη νεκρή κόρη του στο νοσοκομείο και αφιερώνει το θάνατο των παιδιών του στην Αντίσταση.

 

Η πεθερά και η κουνιάδα του ανώτατου διοικητή Μοχάμεντ αλ-Ντάιφ

Δημοσιογράφος: Θέλουμε να μάθει όλος ο κόσμος τι αισθάνεσαι μετά τη δολοφονία της κόρης σου και των εγγονών σου.

Πεθερά του Μοχάμεντ αλ-Ντάιφ: Τα συναισθήματά μου είναι περηφάνια και τιμή.  Αν εγώ και οι άλλοι δε θυσιάσουμε τα παιδιά μας, ποιος θα τα θυσιάσει; Η μόνη δύναμη είναι η δύναμη του Θεού και αυτό είναι το θέλημά του.

Δημοσιογράφος: Πάντρεψες την κόρη σου με έναν γνωστό ηγέτη, ο οποίος ανά πάσα στιγμή είναι στόχος, με τον αρχηγό των Ταξιαρχιών αλ-Κασάμ.

- Θέλω και εγώ να έχω οφέλη από τον ιερό πόλεμο. Ηξερα ότι κάποια στιγμή αυτό θα γίνει, επειδή ο ίδιος αφιέρωσε τον εαυτό του σ’ αυτή την υπόθεση.  Εμείς δεν είμαστε καλύτεροι απ’ αυτόν, γιατί να μην του δώσω την κόρη μου Ουϊντάτ; Ούτε η κόρη μου αξίζει περισσότερο απ’ αυτόν, ούτε ο γιος μου. Ολοι εμείς αφιερώνουμε τη ζωή μας για να μην πειραχτεί ούτε μια τρίχα από τα μαλλιά του.  Αρκεί που δουλεύει για να κρατιέται ψηλά το κεφάλι της πατρίδας. Ελπίζω ο Θεός να του δίνει ζωή μέχρι να απελευθερώσει ολόκληρη την Παλαιστίνη. Να είναι ένα αγκάθι στο λαιμό του διαβολικού κράτους του Ισραήλ.

Δημοσιογράφος: Είσαι μάνα μιας μάρτυρα κι όλος ο κόσμος σε παρακολουθεί. Τι μήνυμα θέλεις να στείλεις;

- Λέω σε όλο τον κόσμο, πριν ενδιαφερθείτε για τα δικαιώματα των ζώων, να ενδιαφερθείτε για τα δικαιώματα των ανθρώπων. Αναρωτιέμαι, γιατί εμείς πρέπει να σκοτωνόμαστε, να χύνουμε το αίμα μας, για να κερδίσουμε τα δικαιώματά μας; Αυτός ο λαός θεωρείται κατώτερος; Το μόνο που κάνουμε είναι να υπερασπιζόμαστε τα στοιχειώδη δικαιώματά μας. Αυτά είναι δικαιώματα όλων των λαών του κόσμου.

Δημοσιογράφος: Ευχαριστώ, σεβαστή κυρία. Θέλω να επισημάνω ότι στον Μοχάμεντ αλ-Ντάιφ απέμειναν τρία παιδιά, ένα αγόρι και δύο κοριτσάκια. Το αγόρι του, ο Ομάρ, ήταν κι αυτό στο σπίτι που βομβαρδίστηκε.

Κουνιάδα του Μοχάμεντ αλ-Ντάιφ: Ναι, ήταν κι ο Ομάρ στο σπίτι. Ηταν η αδερφή μου με όλα τα παιδιά της. Ο Ομάρ ήταν ο πρώτος επιζών που βρήκαμε. Μετά βρήκαμε τη Σάρα και τη Χάλα. Ο Αλί σκοτώθηκε, αλλά ο Ομάρ μόνο τραυματίστηκε, δόξα τω Θεώ. Είθε να ζήσει και όταν μεγαλώσει να πάρει το αίμα της μάνας και του αδερφού του πίσω. Δεν ξαφνιαστήκαμε για τη συμπεριφορά του Ισραήλ. Από το 2008 στοχοποιεί παιδιά. Ο πεθερός μου, πολιτικός και στρατιωτικός ηγέτης της Χαμάς, ο Νιζάρ Ραγιάν, έγινε μάρτυρας. Σκότωσαν μαζί του 16 παιδιά για να καταφέρουν να τον σκοτώσουν. Για να κουκουλώνουν τις ζημιές που παθαίνουν από την αντίσταση σκοτώνουν παιδιά.  Εχουν γκρεμίσει σπίτια πάνω στους ενοίκους τους. Να πάει να πνιγεί το Ισραήλ. Ολοι αφιερωνόμαστε στην αντίσταση. Η αντίσταση θα συνεχιστεί μέχρι να ελευθερώσουμε την αλ-Κουντς (Ιερουσαλήμ), έστω και ένας από εμάς να μείνει. Σήμερα δολοφονούμαστε, αλλά θα φτάσουμε στην αλ-Κουντς.

Δημοσιογράφος: Τα λόγια αυτής της οικογένειας εκφράζουν το πνεύμα των κατοίκων του καταυλισμού προσφύγων της Τζαμπάλιγια.

 

Hκόρη του διοικητή Μοχάμεντ Αμπού Σαμάλα

Εμείς αντέχουμε, η πίστη μας είναι δυνατή. Οι Ταξιαρχίες Ιζεντίν αλ Κασάμ δεν τελειώνουν με τη δολοφονία του πατέρα μου. Στέλνω γράμμα στον γενικό γραμματέα των Ταξιαρχιών αλ-Κασάμ, Μοχάμεντ αλ-Ντάιφ. Να δώσεις εντολή να βομβαρδίσουν και να κάνουν επιθέσεις αυτοκτονίας, για να διαλυθούν το Τελ Αβίβ και όλοι οι εποικισμοί, ολόκληρο το κράτος του Ισραήλ.

 

Η μάνα του διοικητή Ραΐντ αλ-Ατάρ

- Εδώ και 15 χρόνια, πριν καν παντρευτεί, τον καταδιώκουν. Από τότε που πετούσε μόνο πέτρες. Είναι μάρτυρας και είναι τιμή μας. Ηταν αντάρτης ιερός και είναι τιμή μας που αυτός δίδαξε πώς να πολεμούν σε όλα τα παιδιά της Γάζας, από τη Ράφα μέχρι τη Μπέιτ Λάχια. Τους δίδαξε τον ιερό πόλεμο και δόξα τω Θεώ έγινε μάρτυρας.

Δημοσιογράφος: Σήμερα έγινε μεγάλη κηδεία για τους τρεις.

- Τους συνέδεε μεγάλη φιλία από τότε που ξεκίνησαν τον αγώνα.

Δημοσιογράφος: Hταν καταζητούμενοι από το Ισραήλ για πάνω από 20 χρόνια.

 

Ενας πατέρας που μεταφέρει τη νεκρή κορούλα του

Τα παιδιά μου έγιναν μάρτυρες. Τα αφιερώνω στη Χαμάς, στις Κασάμ, στην Παλαιστίνη, στον Μοχάμεντ αλ-Ντάιφ, στον Χανίγια. Ο Θεός είναι μεγάλος.

 

Διήμερο αλληλεγγύης για την απελευθέρωση του Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά (19-20 Οκτώβρη 2022)

Πορεία στην Αμερικάνικη & Ισραηλινή πρεσβεία, Τρίτη 15/5, 6μμ

Nakba 2018

Πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία, Σάββατο 20/1, 6μμ, Σύνταγμα

Πορεία Σάββατο 20 Γενάρη στην Αμερικάνικη πρεσβεία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πέμπτη 15/6, 7μμ, Αγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση-συζήτηση με την ΣΙΡΙΝ ΙΣΑΟΥΙ: Πέμπτη 29/3, 7μμ, ΕΜΠ

Shireen Issawi

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: Σάββατο 20/5, 12:00μμ, Μοναστηράκι

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστίνιων απεργών πείνας

Αφίσα 2/5/2017

Λευτεριά στον Ζορζ Αμπνταλλά

Λευτεριά στον Μπιλάλ Καγιέντ

Αλ Νακμπα: 65 χρονια εθνοκαθαρσης

Tο ενημερωτικό φυλλάδιο της πρωτοβουλίας

Other Languages