Το απόγευμα της Τετάρτης 14 Απριλίου 2010, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας, εκδήλωση με θέμα την  ελληνική πρωτοβουλία «ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ».


Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης μίλησαν ακτιβιστές και συντελεστές της αποστολής: η Παλαιστίνια κ. Sanna Kassem, ο δημοσιογράφος, συγγραφέας κ. Νασίμ Αλάτρας και ο Δημοσιογράφος και μέλος της πρώτης ιστορικής αποστολής στη Γάζα το 2008 κ. Πέτρος Γιώτης. Περιέγραψαν την πιο μακρόχρονη και βάρβαρη πολιορκία στην ανθρώπινη ιστορία ενός ολόκληρου λαού, από στεριά, αέρα και θάλασσα, καθώς και την εμπειρία τους από την προηγούμενη αποστολή. Ακολούθησε συζήτηση με συντελεστές της αποστολής ενώ  ο πρ. Πρόξενος της Παλαιστίνης κ. Ισμάτ Σαμπρί μίλησε για τις υλικές ανάγκες της περιοχής.

Στη συνέχεια, έγινε προβολή του ντοκιμαντέρ «Γάζα ερχόμαστε». Το οποίο πήρε 1ο Βραβείο κοινού στο 12ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Τη σκηνοθεσία υπογράφουν ο δημιουργός της σειράς ντοκιμαντέρ Εξάντας, Γιώργος Αυγερόπουλος και ο κινηματογραφιστής Γιάννης Καρυπίδης. Το σενάριο έγραψε ο δημοσιογράφος Νικόλας Ζηργάνος, ενώ την οργάνωση και την έρευνα είχε ο Νασίμ Αλάτρας και την χρηματοδότηση το αραβικό κανάλι Αλ-Τζαζίρα.


Με την επιτυχία της εκδήλωσης, η Εύβοια δηλώνει το παρόν στην υπεράσπιση του Δίκαιου και της αλληλεγγύης στον λαό που παλεύει για την ελευθερία και την ανεξαρτησία του και έδωσε το μήνυμα πως έχει αρχές και δεν επιτρέπει τον οποιονδήποτε είδους αποκλεισμό.


Το ταξίδι στη Γάζα θα τελειώσει όταν θ’ ανοίξουν τα θαλάσσια σύνορα της Γάζας. Ως τότε εμείς θα κάνουμε, ό,τι μπορούμε, για  ν’ ανοίξει η Μεσόγειος ως θάλασσα, και η «ανοιχτή φυλακή» που λέγεται Γάζα να αποτελεί πλέον παρελθόν.

Η εκδήλωση αυτή, δεν αποτελεί τον τερματισμό, αλλά την αφετηρία δράσεων για τη Ομάδα Πρωτοβουλίας Χαλκίδας.

Διήμερο αλληλεγγύης για την απελευθέρωση του Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά (19-20 Οκτώβρη 2022)

Πορεία στην Αμερικάνικη & Ισραηλινή πρεσβεία, Τρίτη 15/5, 6μμ

Nakba 2018

Πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία, Σάββατο 20/1, 6μμ, Σύνταγμα

Πορεία Σάββατο 20 Γενάρη στην Αμερικάνικη πρεσβεία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πέμπτη 15/6, 7μμ, Αγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση-συζήτηση με την ΣΙΡΙΝ ΙΣΑΟΥΙ: Πέμπτη 29/3, 7μμ, ΕΜΠ

Shireen Issawi

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: Σάββατο 20/5, 12:00μμ, Μοναστηράκι

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστίνιων απεργών πείνας

Αφίσα 2/5/2017

Λευτεριά στον Ζορζ Αμπνταλλά

Λευτεριά στον Μπιλάλ Καγιέντ

Αλ Νακμπα: 65 χρονια εθνοκαθαρσης

Tο ενημερωτικό φυλλάδιο της πρωτοβουλίας

Other Languages