Όλες-οι στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Ζόρζ Αμπνταλλά!

Παρασκευή 5 Απρίλη, 6:30 μ.μ.,
έξω από τη Γαλλική Πρεσβεία (Βασ. Σοφίας 7, απέναντι από τη Βουλή)

Ο λιβανέζος κομμουνιστής Ζορζ Αμπνταλλά, μαχητής της Παλαιστινιακής Αντίστασης ήδη διανύει το 40ο έτος φυλάκισης του στις γαλλικές φυλακές, γεγονός που τον καθιστά τον παλαιότερο πολιτικό κρατούμενο στην Ευρώπη. Το έγκλημα του είναι ότι τάχθηκε με επαναστατική συνέπεια στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού στον αγώνα του ενάντια στους σιωνιστές και τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Αυτήν ακριβώς την συνέπεια του και το γεγονός ότι δεν υπόγραψε ποτέ δήλωση μετάνοιας και αποκήρυξης των επαναστατικών του ιδεών πληρώνει με την ίδια του την ζωή σε καθεστώς εγκλεισμού.

Περισσότερα...

Σήμερα, Σάββατο 9 Δεκέμβρη, πραγματοποιήθηκε στην οδό Κοραή μικροφωνική αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό που αγωνίζεται περήφανα, αποφασιστικά και θαρραλέα ενάντια στους σιωναζιστές κατακτητές. Κατά τη μικροφωνική μοιράστηκε και διαβάστηκε το ακόλουθο κείμενο.


  • Nίκη στα όπλα της ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ!
  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη!
  • Ενάντια στην συνεργασία του ελληνικού κράτους με το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ
  • Θάνατος στον Σιωνισμό, τον Φασισμό και τον Ιμπεριαλισμό!

Η 7η Οκτώβρη 2023 αποτελεί ημερομηνία ορόσημο, ενώ η επιχείρηση «Κατακλυσμός του Αλ Άκσα» είναι σημείο καμπής του αγώνα του παλαιστινιακού λαού για λευτεριά και ανεξαρτησία, αφού ξέσκισε για άλλη μια φορά την πλαστή εικόνα στρατιωτικής παντοδυναμίας του Ισραήλ και απέδειξε ότι ένας λαός αποφασισμένος και οργανωμένος είναι το μοναδικό πραγματικό υπερόπλο.

Κατά την διάρκεια μιας καλά οργανωμένης επιχείρησης, εκατοντάδες μαχητές όλων των οργανώσεων της Αντίστασης (ΛΜΑΠ, Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ, Χαμάς, Φατάχ κ.α.), προσέγγισαν με απόλυτη μυστικότητα τα σύνορα της Γάζας με το Ισραήλ, αιφνιδιάζοντας τον ισραηλινό στρατό, πέρασαν στο ισραηλινό έδαφος, κατέλαβαν αστυνομικούς σταθμούς και φυλάκια ελέγχου του στρατού και πήραν πολλά όπλα και ισραηλινά στρατιωτικά οχήματα, τα οποία μετέφεραν στη Γάζα. Ταυτόχρονα η Αντίσταση εκτόξευσε χιλιάδες ρουκέτες με στόχο τις ισραηλινές πόλεις προκαλώντας πανικό στο Ισραήλ.

Στις ισραηλινές πόλεις Ασκελόν και Σντερότ παλαιστίνιοι μαχητές κατέλαβαν αστυνομικά τμήματα και τις φυλακές. Οι σιωνιστές έποικοι, αυτοί που ήλθαν από ξένες χώρες και εγκαταστάθηκαν σε κλεμμένη με τη βία παλαιστινιακή γη, έτρεχαν πανικόβλητοι να σωθούν. Πολλοί κατέφυγαν στα αεροδρόμια για να φύγουν από τη χώρα!

Περισσότερα...

Διήμερο αλληλεγγύης για την απελευθέρωση του Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά (19-20 Οκτώβρη 2022)

Πορεία στην Αμερικάνικη & Ισραηλινή πρεσβεία, Τρίτη 15/5, 6μμ

Nakba 2018

Πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία, Σάββατο 20/1, 6μμ, Σύνταγμα

Πορεία Σάββατο 20 Γενάρη στην Αμερικάνικη πρεσβεία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πέμπτη 15/6, 7μμ, Αγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση-συζήτηση με την ΣΙΡΙΝ ΙΣΑΟΥΙ: Πέμπτη 29/3, 7μμ, ΕΜΠ

Shireen Issawi

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: Σάββατο 20/5, 12:00μμ, Μοναστηράκι

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστίνιων απεργών πείνας

Αφίσα 2/5/2017

Λευτεριά στον Ζορζ Αμπνταλλά

Λευτεριά στον Μπιλάλ Καγιέντ

Αλ Νακμπα: 65 χρονια εθνοκαθαρσης

Tο ενημερωτικό φυλλάδιο της πρωτοβουλίας

Other Languages