Σήμερα, Σάββατο 9 Δεκέμβρη, πραγματοποιήθηκε στην οδό Κοραή μικροφωνική αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό που αγωνίζεται περήφανα, αποφασιστικά και θαρραλέα ενάντια στους σιωναζιστές κατακτητές. Κατά τη μικροφωνική μοιράστηκε και διαβάστηκε το ακόλουθο κείμενο.


  • Nίκη στα όπλα της ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ!
  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη!
  • Ενάντια στην συνεργασία του ελληνικού κράτους με το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ
  • Θάνατος στον Σιωνισμό, τον Φασισμό και τον Ιμπεριαλισμό!

Η 7η Οκτώβρη 2023 αποτελεί ημερομηνία ορόσημο, ενώ η επιχείρηση «Κατακλυσμός του Αλ Άκσα» είναι σημείο καμπής του αγώνα του παλαιστινιακού λαού για λευτεριά και ανεξαρτησία, αφού ξέσκισε για άλλη μια φορά την πλαστή εικόνα στρατιωτικής παντοδυναμίας του Ισραήλ και απέδειξε ότι ένας λαός αποφασισμένος και οργανωμένος είναι το μοναδικό πραγματικό υπερόπλο.

Κατά την διάρκεια μιας καλά οργανωμένης επιχείρησης, εκατοντάδες μαχητές όλων των οργανώσεων της Αντίστασης (ΛΜΑΠ, Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ, Χαμάς, Φατάχ κ.α.), προσέγγισαν με απόλυτη μυστικότητα τα σύνορα της Γάζας με το Ισραήλ, αιφνιδιάζοντας τον ισραηλινό στρατό, πέρασαν στο ισραηλινό έδαφος, κατέλαβαν αστυνομικούς σταθμούς και φυλάκια ελέγχου του στρατού και πήραν πολλά όπλα και ισραηλινά στρατιωτικά οχήματα, τα οποία μετέφεραν στη Γάζα. Ταυτόχρονα η Αντίσταση εκτόξευσε χιλιάδες ρουκέτες με στόχο τις ισραηλινές πόλεις προκαλώντας πανικό στο Ισραήλ.

Στις ισραηλινές πόλεις Ασκελόν και Σντερότ παλαιστίνιοι μαχητές κατέλαβαν αστυνομικά τμήματα και τις φυλακές. Οι σιωνιστές έποικοι, αυτοί που ήλθαν από ξένες χώρες και εγκαταστάθηκαν σε κλεμμένη με τη βία παλαιστινιακή γη, έτρεχαν πανικόβλητοι να σωθούν. Πολλοί κατέφυγαν στα αεροδρόμια για να φύγουν από τη χώρα!

Οι μαχητές της Παλαιστινιακής Αντίστασης συνέλαβαν εκατοντάδες ισραηλινούς στρατιώτες και έποικους. Ανάμεσά τους και τον υποστράτηγο Νιμρόντ Αλόνι, διοικητή της Μεραρχίας της Γάζας, ενώ εξουδετέρωσαν εκατοντάδες ισραηλινούς στρατιώτες και ένοπλους έποικους στα κατεχόμενα από το Ισραήλ παλαιστινιακά εδάφη.

Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, Παλαιστίνιοι κράτησαν εδάφη που είχαν αρπάξει οι σιωνιστές με τους επιθετικούς πολέμους του 1948 και του 1967. Εδάφη στο Σντερότ, το Νάχαλ Οζ, το Μαγκέν και αλλού, όπως και το συνοριακό πέρασμα του Ερέζ, που οι μαχητές της Αντίστασης το κατέλαβαν εξοντώνοντας τη στρατιωτική φρουρά.

Την 8η Οκτώβρη, για δεύτερη συνεχή μέρα, ομάδες μαχητών της Παλαιστινιακής Αντίστασης συνέχισαν να περνούν τα σύνορα και να επιχειρούν ενάντια στον ισραηλινό στρατό που κινείται στα κατεχόμενα από το Ισραήλ παλαιστινιακά εδάφη δίπλα στη Γάζα, ο οποίος αδυνατούσε να θέσει πλήρως υπό τον έλεγχό του την περιοχή των συνόρων. Οι εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Γάζα προς το Ισραήλ συνεχίστηκαν ακατάπαυστα.

Πανικόβλητο το Ισραήλ, μετά την ολοκληρωτική κατάρρευση των χερσαίων δυνάμεών του δίπλα στα σύνορα με την Γάζα, ξεκίνησε τους βομβαρδισμούς ακόμα και μέσα στο έδαφός του, χτυπώντας νοσοκομεία στη Γάζα και σκοτώνοντας νοσηλευτικό προσωπικό και παλαιστίνιους δημοσιογράφους. Οι δολοφονημένοι από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα παλαιστίνιοι άμαχοι ξεπερνούν μέχρι σήμερα τους 17.000, εκ των οποίων τα 2/3 είναι γυναίκες και παιδιά, ενώ οι τραυματίες έχουν φτάσει τους δεκάδες χιλιάδες. Παράλληλα, στη Δυτική Όχθη ο ισραηλινός στρατός έχει δολοφονήσει δεκάδες Παλαιστίνιους και έχει τραυματίσει εκατοντάδες στις διαδηλώσεις αλληλεγγύης στην Αντίσταση και στις συγκρούσεις που ξεσπάνε όταν ο ισραηλινός στρατός εισβάλλει στα προσφυγικά στρατόπεδα της Τζενίν, της Νάμπλους, της Τουλκαρέμ και άλλων πόλεων της κατεχόμενης από το Ισραήλ Δυτικής Όχθης.

Βλέποντας ότι με τους βομβαρδισμούς και τις μαζικές δολοφονίες αμάχων δεν κάμπτεται η Αντίσταση και το φρόνημα του παλαιστινιακού λαού, οι σιωνιστές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα στις 27 Οκτώβρη. Αποτέλεσμα των επιχειρήσεων αυτών είναι η καταστροφή δεκάδων αρμάτων μάχης του ισραηλινού στρατού και η εξουδετέρωση απροσδιόριστου αριθμού στρατιωτών από τους μαχητές της Αντίστασης, που έχουν μετατρέψει το έδαφος της Γάζας σε απόρθητο φρούριο για τους σιωνιστές εισβολείς.

Παράλληλα, πυρήνες της Αντίστασης στη Δυτική Όχθη και στον νότιο Λίβανο, άνοιξαν νέα πολεμικά μέτωπα με τους σιωνιστές, αναγκάζοντας τους να εκκενώσουν δεκάδες εποικισμούς και να δεσμεύσουν μεγάλο μέρος των στρατιωτικών τους δυνάμεων εκεί, αδυνατίζοντας δραστικά τις δυνάμεις τους που επιχειρούν στο έδαφος της Γάζας.

Οι σιωνιστές σε όλες τις προηγούμενες εισβολές τους στη Γάζα διακήρυσσαν ως στόχο τους «την καταστροφή της Χαμάς». Όχι μόνο δεν κατάφεραν κάτι τέτοιο, αλλά εν έτει 2023 η Αντίσταση, της οποίας το μεγαλύτερο κομμάτι είναι η Χαμάς, είναι πιο ισχυρή από ποτέ, πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και χτύπησε τους σιωνιστές μέσα στις στρατιωτικές τους βάσεις και τους εποικισμούς.

Στο ίδιο πλαίσιο πραγματοποιήθηκε και η 7ήμερη εκεχειρία στη Γάζα (24-30 Νοέμβρη), σύμφωνα με τους όρους που έθεσε η Αντίσταση. Απελευθερώθηκαν 240 Παλαιστίνιοι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, από τις ισραηλινές φυλακές έναντι περίπου 100 ισραηλινών αιχμαλώτων. Το τελευταίο βράδυ των διαπραγματεύσεων οι σιωνιστές παραβίασαν την εκεχειρία και ξεκίνησαν και πάλι το σφυροκόπημα της Γάζας. Η αντίσταση ανέλαβε απευθείας δράση -είχε τονίσει εξαρχής ότι βρίσκονται με το δάχτυλο στη σκανδάλη ανά πάσα ώρα και στιγμή- προς υπεράσπιση του λαού τους.

ΗΠΑ, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία και άλλες ιμπεριαλιστικές χώρες έσπευσαν ευθύς εξαρχής να δηλώσουν την πλήρη στήριξή τους στους σιωνιστές. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η ανακοίνωση του ΟΗΕ μέσω του Τορ Γουένεσλαντ, συντονιστή του ΟΗΕ σε θέματα της Μέσης Ανατολής. Από κοντά ο Μητσοτάκης, που μίλησε για φρικτή τρομοκρατική επίθεση εναντίον του Ισραήλ, η Σακελλαροπούλου, ο ΣΥΡΙΖΑ και όλος ο αστικός πολιτικός και δημοσιογραφικός εσμός που δεν διστάζει να στηρίζει το Ισραήλ και τη γενοκτονία που διεξάγει σε βάρος του παλαιστινιακού λαού της Γάζας.

Ο παλαιστινιακός λαός μάχεται για τη λευτεριά του και για ανεξαρτησία εδώ και 75 χρόνια. Οι πολιτικοί συσχετισμοί άλλαξαν αρκετές φορές στο εσωτερικό της Παλαιστίνης, όμως ο πόθος για λευτεριά και ανεξαρτησία παρέμεινε άσβεστος. Μεταδίδεται από γενιά σε γενιά. Νέοι μαχητές παίρνουν τη θέση των μαρτύρων που έπεσαν στο πεδίο της μάχης ή εξοντώθηκαν σε ενέδρες από τους σιωνιστές. Χωρίς καμιά υπερβολή, μπορούμε να πούμε ότι ο παλαιστινιακός λαός ποτίζει το δέντρο της λευτεριάς για όλη την ανθρωπότητα. Αποτελεί έναν φωτεινό φάρο ανθρώπινης αξιοπρέπειας, στοχοπροσήλωσης, γενναιότητας, διάθεσης προσφοράς και θυσίας.

Οι σιωναζιστές του Ισραήλ έχουν δίπλα τους τους ιμπεριαλιστές και τις αστικές δυνάμεις όλου του κόσμου.

Ο παλαιστινιακός λαός έχει τους εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους που συμμετείχαν στις πρωτοφανούς μαζικότητας διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, φωνάζοντας για λευτεριά στην Παλαιστίνη και για αλληλεγγύη στην Παλαιστινιακή Αντίσταση χωρίς προκαταλήψεις.

Δεκέμβρης 2023

Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση
palestineresist.gr

Διήμερο αλληλεγγύης για την απελευθέρωση του Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά (19-20 Οκτώβρη 2022)

Πορεία στην Αμερικάνικη & Ισραηλινή πρεσβεία, Τρίτη 15/5, 6μμ

Nakba 2018

Πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία, Σάββατο 20/1, 6μμ, Σύνταγμα

Πορεία Σάββατο 20 Γενάρη στην Αμερικάνικη πρεσβεία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πέμπτη 15/6, 7μμ, Αγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση-συζήτηση με την ΣΙΡΙΝ ΙΣΑΟΥΙ: Πέμπτη 29/3, 7μμ, ΕΜΠ

Shireen Issawi

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: Σάββατο 20/5, 12:00μμ, Μοναστηράκι

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστίνιων απεργών πείνας

Αφίσα 2/5/2017

Λευτεριά στον Ζορζ Αμπνταλλά

Λευτεριά στον Μπιλάλ Καγιέντ

Αλ Νακμπα: 65 χρονια εθνοκαθαρσης

Tο ενημερωτικό φυλλάδιο της πρωτοβουλίας

Other Languages