Στις 25 Οκτώβρη, έξω από τις φυλακές Λανμεζάν (κοντά στην Τουλούζη), έγινε μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον πολιτικό κρατούμενο Ζωρζ Ιμπραήμ Αμπντάλλα που συμπλήρωσε 30 χρόνια εγκλεισμού στις γαλλικές φυλακές υψίστης ασφαλείας. Στη συγκέντρωση διαβάστηκε το ακόλουθο μήνυμα του Ζωρζ Αμπντάλλα:

 

Αγαπητοί/ες σύντροφοι/ισσες, αγαπητοί/ες φίλοι/ες,

Η σκέψη πως συγκεντρωθήκατε απόψε με τονώνει και με αναζωογονεί. Δυναμώνει την πεποίθησή μου πως μόνο μαζί, στην πολύπλευρη αλληλεγγύη μας, προχωρούμε μπροστά και διευρύνουμε τον αγώνα ενάντια στον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό.

Οπως βλέπετε, σύντροφοι, πέρα από τα συρματοπλέγματα και τα τείχη της φυλακής που μας διαχωρίζουν φυσικά, βρισκόμαστε απόψε και πάλι μαζί, αντιμετωπίζοντας σθεναρά αυτό τον νέο, 31ο χρόνο αιχμαλωσίας.

Σίγουρα δεν είναι ευχάριστο να περνάς χρόνια, πολλά χρόνια πίσω από αυτά τα απαίσια τείχη –είναι σχεδόν αβάσταχτο σε ανθρώπινο επίπεδο. Ωστόσο, σύντροφοι, σας ευχαριστώ, για την επιμονή της δέσμευσής σας, που πάντοτε τονώνει τα συναισθήματα και την αποφασιστικότητά μου ως απάντηση στην αλληλεγγύη σας.

Σίγουρα, σύντροφοι, πρέπει να γνωρίζετε τη δύναμη και τον ενθουσιασμό που μου φέρνει απόψε, σε αυτό το απαίσιο μέρος, η πρωτοβουλία σας.

Σύντροφοι, δεν αγνοούμε πως η περίπτωσή μου δεν είναι, στην πραγματικότητα, μια μεμονωμένη ή εξαιρετική περίπτωση. Η υπόθεσή μου αντανακλά με όλους τους τρόπους τις πολιτικές της καταστροφής που συντρίβουν τους φυλακισμένους επαναστάτες ακτιβιστές εδώ, σε αυτή την ιμπεριαλιστική χώρα, και εκεί, στις χώρες υπό κυριαρχία και ηγεμονία. Να ξεκαθαρίσουμε πως αυτή η καταστροφή δεν αποτελεί σύμπτωση, ούτε συμβαίνει για την ευχαρίστηση κάποιου, αλλά είναι, στην πραγματικότητα, συστηματικά ενσωματωμένη στις παγκόσμιες δυναμικές της αντεπανάστασης. (Η αντεπαναστατική δράση, όπως σχεδιάζεται σε ένα παγκόσμιο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα σε εθνικά και τοπικά επίπεδα).

Από τις σιωνιστικές φυλακές ως τα μαροκινά κάτεργα, από τα κελιά απομόνωσης στην Τουρκία μέχρι τις πιο σκοτεινές φυλακές της Ελλάδας, μέχρι παντού στην Ευρώπη και στον κόσμο, η νομική καταστολή αποτελεί τμήμα μιας μεγαλύτερης συστοιχίας τακτικών και επιθέσεων που χρησιμοποιεί η αντεπανάσταση. Αυτό το σύνολο μέτρων και νόμων αυξάνεται και κλιμακώνεται συστηματικά σ’ αυτή την περίοδο παγκόσμιας κρίσης, που ταρακουνά τα θεμέλια του κρατούντος συστήματος σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σίγουρα, σύντροφοι, οι κινητοποιήσεις αλληλεγγύης τα τελευταία χρόνια και οι πολλαπλές πρωτοβουλίες που έχετε αναλάβει σε συνεργασία με διάφορες οργανώσεις, έχουν παίξει έναν εξαιρετικά αποτελεσματικό ρόλο στην αποκάλυψη της νομικής καταπίεσης και καταστολής και του ρόλου των δικαστικών χειρισμών στα δικαστήρια της αντεπανάστασης και της αντιεξέγερσης.

Γι’ αυτό το λόγο, σύντροφοι, είναι προφανές σήμερα πως ο χαμένος χρόνος πίσω από τα κάγκελα της φυλακής δεν αποτελεί πια τον κύριο λόγο απελευθέρωσης ενός φυλακισμένου επαναστάτη. Αντίθετα, οι φυλακισμένοι επαναστάτες απελευθερώνονται όταν η κινητοποίηση για την ελευθερία τους αρχίζει να αποκτά βάρος στον παγκόσμιο αγώνα ενάντια στην καταπίεση και την εκμετάλλευση.

Γι’ αυτό το λόγο, η αλληλεγγύη που αρμόζει στους πολιτικούς κρατούμενους είναι η κλιμάκωση των δράσεών μας στο πεδίο του αγώνα ενάντια στο σύστημα εκμετάλλευσης και κυριαρχίας. Πρέπει πάντοτε υπό αυτό το πρίσμα να εξετάζουμε τα διάφορα κατασταλτικά μέτρα και νόμους που θεσπίζονται σε πολλά μέρη.

Σύντροφοι, πρέπει να γνωρίζετε πως σε αυτές τις περιόδους κρίσης, τα τελευταία αυτά χρόνια, περισσότερο από ποτέ, η κινητοποίησή σας και όλες οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης έχουν ενισχύσει την αποφασιστικότητα και την επιμονή των επαναστατών που βρίσκονται έγκλειστοι πίσω από αυτά τα φοβερά τείχη.

Πρέπει ακόμα να σημειώσουμε πως αυτά τα χρόνια κινητοποιήσεων έχουν αυξήσει την εμπειρία σας και έχουν ενισχύσει τις δομές αλληλεγγύης σας σε όλη την ποικιλομορφία τους. Ως εκ τούτου, έχετε εκμηδενίσει τις προσπάθειες συντριβής των φυλακισμένων συντρόφων σας. Και βρίσκεστε ακόμη εκεί, απόψε, τη μέρα πριν την έναρξη του 31ου χρόνου. Και αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα επειδή έχετε αναλάβει την αλληλεγγύη στους κρατούμενους επαναστάτες, εμπλεκόμενοι στο αγώνα ενάντια στον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό. Εκείνοι που περιμένουν την αποσύνθεση ή την ήττα της αλληλεγγύης σας πρέπει να αισθάνονται απογοητευμένοι.

Ζήτω οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, από το Μαρόκο στην Τουρκία, από την Παλαιστίνη στην Ελλάδα και παντού σε όλο τον κόσμο!

Κάτω ο ιμπεριαλισμός, οι σιωνιστές στρατιώτες του και τα αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα!

Τιμή στους μάρτυρες και την αγωνιζόμενη εργατική τάξη!

Αλληλεγγύη στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού και τους φυλακισμένους μαχητές της αντίστασης!

Τιμή στους γενναίους Κούρδους συντρόφους του ΡΚΚ!

Μαζί, σύντροφοι, και μόνο μαζί, θα νικήσουμε!

Προς όλους σας σύντροφοι, οι πιο ζεστοί κόκκινοι χαιρετισμοί μου.

Ο σύντροφός σας, Ζωρζ Ιμπραχίμ Αμπντάλα

Διήμερο αλληλεγγύης για την απελευθέρωση του Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά (19-20 Οκτώβρη 2022)

Πορεία στην Αμερικάνικη & Ισραηλινή πρεσβεία, Τρίτη 15/5, 6μμ

Nakba 2018

Πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία, Σάββατο 20/1, 6μμ, Σύνταγμα

Πορεία Σάββατο 20 Γενάρη στην Αμερικάνικη πρεσβεία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πέμπτη 15/6, 7μμ, Αγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση-συζήτηση με την ΣΙΡΙΝ ΙΣΑΟΥΙ: Πέμπτη 29/3, 7μμ, ΕΜΠ

Shireen Issawi

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: Σάββατο 20/5, 12:00μμ, Μοναστηράκι

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστίνιων απεργών πείνας

Αφίσα 2/5/2017

Λευτεριά στον Ζορζ Αμπνταλλά

Λευτεριά στον Μπιλάλ Καγιέντ

Αλ Νακμπα: 65 χρονια εθνοκαθαρσης

Tο ενημερωτικό φυλλάδιο της πρωτοβουλίας

Other Languages