Στις 24 Οκτώβρη 2016 ο Ζωρζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά συμπληρώνει 32 χρόνια αιχμαλωσίας στις φυλακές του γαλλικού κράτους. Με αυτή την ευκαιρία οργανώσεις, συλλογικότητες και αλληλέγγυοι/ες από τη Γαλλία, την Παλαιστίνη, τον Λίβανο κ.α. καλούν σε μια Ενωτική Καμπάνια για την Απελευθέρωση του Ζωρζ Αμπνταλλά κηρύσσοντας την εβδομάδα 15-22 Οκτώβρη διεθνή εβδομάδα δράσεων για την απελευθέρωση του Ζωρζ Αμπνταλλά που θα κορυφωθεί με διαδήλωση το Σάββατο 22 Οκτώβρη έξω από τις φυλακές της Λανμεζάν (Ανω Πυρηναία, Γαλλία) όπου κρατείται ο σύντροφος Ζωρζ.

Σε αυτά τα πλαίσια, η Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση καλεί συλλογικότητες και αλληλέγγυους/ες σε ανοιχτή συνέλευση στο ΕΜΠ (κτ. Γκίνη), τη Δευτέρα 10 Οκτώβρη, στις 7μμ, προκειμένου να συζητήσουμε ενδεχόμενες δράσεις αλληλεγγύης.

Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση
http://palestineresist.gr
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθεί το κάλεσμα της Ενωτικής Καμπάνιας για την Aπελευθέρωση του Ζωρζ Αμπνταλλά:

Ο Ζωρζ Αμπνταλλά, αγωνιστής άραβας κομμουνιστής, μαχητής στον αγώνα για την εθνική απελευθέρωση της Παλαιστίνης, είναι φυλακισμένος στα κελιά του γαλλικού κράτους για πάνω από 32 χρόνια. Καταδικάστηκε σε ισόβια για συνέργεια σε πράξεις αντίστασης, την ευθύνη των οποίων ανέλαβαν οι Λιβανικές Επαναστατικές Ένοπλες Φράξιες, όταν τα σιωνιστικά στρατεύματα εισέβαλαν στη χώρα του, το Λίβανο. Από 1999 έχει το δικαίωμα να αποφυλακιστεί. Παρά τις δύο αποφάσεις για την απελευθέρωσή του που εξέδωσε το δικαστήριο εφαρμογής ποινών, ο Ζωρζ Αμπνταλλά κρατείται στη φυλακή με απόφαση του γαλλικού ιμπεριαλιστικού κράτους κατόπιν εντολής των Ηνωμένων Πολιτειών.

Να υπενθυμίσουμε ότι αυτός ο πολιτικός κρατούμενος είναι ένας από τους πολιτικούς κρατούμενους της Παλαιστινιακής Αντίστασης που, παρά τις δεκαετίες αιχμαλωσίας του, δεν υποτάχτηκε ποτέ και δεν συνθηκολόγησε ποτέ. Και ακόμα και σήμερα, δίνει τη μάχη, με μοναδικά όπλα του την ακλόνητη θέληση και την αδάμαστη αφοσίωσή του στη δίκαιη υπόθεση των καταπιεσμένων λαών της Παλαιστίνης, του Λιβάνου, όλης αυτής της περιοχής και όπου γης.

Να υπενθυμίσουμε επίσης άλλη μια φορά, ότι ο Ζωρζ Αμπνταλλά ως κομμουνιστής, δεν αποκήρυξε ποτέ την αντι-σιωνιστική, αντι-καπιταλιστική και αντι-ιμπεριαλιστική πολιτική στράτευσή του. Οι λαϊκές μάζες, μέσω διαφόρων πρωτοβουλιών, του δείχνουν τακτικά τη συμπάθεια και την αλληλεγγύη τους. Επαφίεται εξίσου στις κομμουνιστικές, επαναστατικές, αγωνιστικές, αντι-ιμπεριαλιστικές, προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις και οργανώσεις να αναλάβουν πλήρως το καθήκον που τους αρμόζει: να αγωνιστούν ενάντια σε αυτή την αυθαίρετη και παράνομη κράτηση που υφίσταται ο Ζωρζ Αμπνταλλά και να θέσουν στην ημερήσια διάταξη, ως πρωταρχικό καθήκον, την απελευθέρωση του συντρόφου μας και όλων των εξεγερμένων ενάντια στην αποικιοκρατία, τον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό.

Με αυτή την έννοια καλούμε όλους όσοι βρίσκονται στο πλευρό των λαών που αγωνίζονται, στο πλευρό της Παλαιστινιακής Αντίστασης, που μάχονται τον καπιταλισμό, τον ιμπεριαλισμό, τον σιωνισμό, την αποικιοκρατία και τα αντιδραστικά αραβικά κράτη, να συμμετέχουν ενεργά και μαζικά στη
διεθνή εβδομάδα δράσεων από 15 έως 22 Οκτώβρη 2016 και να διαδηλώσουν έξω από τη φυλακή της Λανμεζάν, στις 22 Οκτώβρη 2016 στις 14:00 για να επαναβεβαιώσουν το αίτημα για την απελευθέρωση του Ζωρζ Αμπνταλλά.

Ενωτική Καμπάνια για την Aπελευθέρωση του Ζωρζ Αμπνταλλά
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διήμερο αλληλεγγύης για την απελευθέρωση του Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά (19-20 Οκτώβρη 2022)

Πορεία στην Αμερικάνικη & Ισραηλινή πρεσβεία, Τρίτη 15/5, 6μμ

Nakba 2018

Πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία, Σάββατο 20/1, 6μμ, Σύνταγμα

Πορεία Σάββατο 20 Γενάρη στην Αμερικάνικη πρεσβεία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πέμπτη 15/6, 7μμ, Αγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση-συζήτηση με την ΣΙΡΙΝ ΙΣΑΟΥΙ: Πέμπτη 29/3, 7μμ, ΕΜΠ

Shireen Issawi

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: Σάββατο 20/5, 12:00μμ, Μοναστηράκι

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστίνιων απεργών πείνας

Αφίσα 2/5/2017

Λευτεριά στον Ζορζ Αμπνταλλά

Λευτεριά στον Μπιλάλ Καγιέντ

Αλ Νακμπα: 65 χρονια εθνοκαθαρσης

Tο ενημερωτικό φυλλάδιο της πρωτοβουλίας

Other Languages