Περισσότεροι από 80 αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στο παλαιστινιακό λαό συγκεντρώθηκαν αργά το απόγευμα έξω από το ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, διατρανώνοντας την οργή και την αγανάκτησή τους για το ανέβασμα διασκευής της Λυσιστράτης του Αριστοφάνη από ισραηλινό θίασο του εβραϊκού πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ.

Κλιμάκιο της Μοσάντ και συνοδεία της ισραηλινής πρεσβείας αλώνιζαν μέσα στο χώρο υποδοχής του ιδρύματος από νωρίς το απόγευμα. Λίγοι ήταν αυτοί που σκόπευαν να δουν την παράσταση και όταν είδαν παλαιστινιακές σημαίες και άκουσαν τα συνθήματά των συγκεντρωμένων ενάντια στο πολιτισμό των δολοφόνων σιωνιστών να δονούν την ατμόσφαιρα, απομακρύνθηκαν. Ορισμένοι από αυτούς ήρθαν και φώναξαν συνθήματα μαζί μας.

Παρά τις ευμενέστατες διαφημιστικές παρουσιάσεις (δισέλιδα σε μεγάλες αστικές εφημερίδες) από πολιτικούς συντάκτες-παπαγαλάκια του σιωνιστικού λόμπυ, ούτε εκατό θεατές δεν μπήκαν στο κτίριο στη πρεμιέρα του ισραηλινού θιάσου, όταν ο χώρος που προοριζόταν για την παράσταση θα χωρούσε σίγουρα πολύ περισσότερους. Ανάμεσά τους ήταν το προσωπικό και οι ακόλουθοι της σιωνιστικής πρεσβείας που έριχναν περιφρονητικά βλέμματα προς τους συγκεντρωμένους, πάντα υπό την προστασία των ΥΜΕΤ που είχαν παραταχθεί μπροστά στην είσοδο του ιδρύματος και βέβαια μερικοί δημοσιογράφοι των αστικών μέσων που ήρθαν να καλύψουν την παράσταση. Το ελληνικό θεατρικό κοινό απείχε επιδεικτικά από την παράσταση, παρότι η παράσταση ήταν δωρεάν! Κόλαφος για τη διοίκηση του ιδρύματος Μ. Κακογιάννη που αμαυρώνει με τον πιο αισχρό τρόπο το έργο και το όνομα του φιλοπαλαιστίνιου ιδρυτή του ιδρύματος, Μιχάλη Κακογιάννη, επενδύοντας στη συνεργασία με τα σιωνιστικά συμφέροντα στη χώρα μας.

Για μια ακόμη φορά φάνηκε περίτρανα ότι ο ελληνικός λαός, το ελληνικό θεατρικό κοινό τρέφει βαθιά αισθήματα αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό και το δίκαιο αγώνα που διεξάγει εφτά δεκαετίες τώρα για τη λευτεριά του. Η άρχουσα τάξη της χώρας μας, το πολιτικό της προσωπικό και τα παπαγαλάκια του τύπου θέλουν να χτίσουν «γέφυρες φιλίας και συνεργασίας» με τους σιωνιστές εγκληματίες πολέμου, αλλά πάντα θα σκοντάφτουν και θα τρώνε τα μούτρα τους στην σταθερή άρνηση του λαού μας.

Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

Πορεία στην Αμερικάνικη & Ισραηλινή πρεσβεία, Τρίτη 15/5, 6μμ

Nakba 2018

Εκδήλωση-συζήτηση με την ΣΙΡΙΝ ΙΣΑΟΥΙ: Πέμπτη 29/3, 7μμ, ΕΜΠ

Shireen Issawi

Πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία, Σάββατο 20/1, 6μμ, Σύνταγμα

Πορεία Σάββατο 20 Γενάρη στην Αμερικάνικη πρεσβεία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πέμπτη 15/6, 7μμ, Αγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: Σάββατο 20/5, 12:00μμ, Μοναστηράκι

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστίνιων απεργών πείνας

Αφίσα 2/5/2017

Λευτεριά στον Ζορζ Αμπνταλλά

Λευτεριά στον Μπιλάλ Καγιέντ

Αλ Νακμπα: 65 χρονια εθνοκαθαρσης

Tο ενημερωτικό φυλλάδιο της πρωτοβουλίας

Other Languages