Πόλη Tulkarem
Παλαιστίνιοι εργάτες κατέβηκαν σε απεργία την Τρίτη 19 Οκτώβρη σε ισραηλινό εργοστάσιο, το οποίο αρνήθηκε να τους πληρώσει τον κατώτατο μισθό.
72 εργάτες στο εργοστάσιο της Soul Or στην πόλη Tulkarem σταμάτησαν τη δουλειά και απαίτησαν από τη διοίκηση του εργοστασίου να εφαρμόσει έναν ισραηλινό νόμο για την εργασία, που ψηφίστηκε στις αρχές του 2008, και που ζητά οι παλαιστίνιοι να πληρώνονται με τις ελάχιστες απολαβές.
Ο Muhammad Baleedy, εκπρόσωπος της ένωσης εργατών σε βιομηχανίες φαγητού και γεωργικών προϊόντων είπε στο Ma’an ότι οι εργάτες ζητούν μόνο το ελάχιστο που δικαιούνται σύμφωνα με τον ισραηλινό νόμο. Η διαχείριση του εργοστασίου απάντησε στα αιτήματά τους χρησιμοποιώντας προσβλητική γλώσσα.
Ο Baleed ισχυρίστηκε επίσης ότι τα κριτήρια επαγγελματικής υγείας και ασφάλειας του εργοστασίου είναι σχεδόν ανύπαρκτα. 6 εργάτες πέθαναν είτε πάνω στη δουλειά είτε αργότερα λόγω καρκίνου που προκλήθηκε από ακατάλληλες αποθήκες χημικών. Οι εργάτες που παραπονέθηκαν στα ΜΜΕ απολύθηκαν, σύμφωνα με τον ίδιο.
Ο ιδιοκτήτης της βιομηχανίας είναι κατά τα λεγόμενα στρατηγός στον ισραηλινό στρατό. Μετέφερε τις εγκαταστάσεις στην "Πρασινη Γραμμη" επειδή οι εκπομπές του εργοστασίου δεν πληρούσαν τα υγειονομικά πρότυπα του Ισραήλ.









