Ειδοποίηση
  • Lack of access rights - File 'http:/www.freeahmadsaadat.org/_41438270_saadat_ap220.jpg'
  • Lack of access rights - File 'http:/www.freeahmadsaadat.org/_41438270_saadat_ap220.jpg'

Εχθές επισκέφθηκε κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού (ένας δικηγόρος κι ένας γιατρός) τον Άχμαντ Σααντάτ  στις φυλακές της Νάφχα, μετά από είδηση που διέρρευσε  για επιδείνωση της υγείας του ηγέτη του Λαϊκού Μετώπου, ο οποίος ζει σε απόλυτη απομόνωση για πάνω ενάμιση χρόνο περίπου και βρίσκεται στη 14η ημέρα απεργίας πείνας.

Μετά από την εξέταση από το γιατρό του Ερυθρού Σταυρού, διαπιστώθηκε αφυδάτωση του Άχμαντ σε μεγάλο βαθμό. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους, ο Άχμαντ Σααντάτ έκανε εμετό όπου σχεδόν αμέσως  οι ανθρωποφύλακες (φρουροί) τον βούτηξαν και τον μετέφεραν στο κελί της απομόνωσής του και πάλι κι έτσι τερματίστηκε η επίσκεψη πρόωρα.
Όπως με ενημέρωσαν, οι απεργοί χρησιμοποιούσαν αλάτι τις πρώτες μέρες της απεργίας στο νερό για να συντηρηθούν, αλλά οι αρχές της φυλακής τους αφαίρεσε με τη βία το αλάτι με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η υγεία τους νωρίτερα απ' όσο θα άντεχαν φυσιολογικά.

Το βράδυ έφτασε νέα είδηση από την φυλακή ότι ο Άχμαντ έχει χάσει τις αισθήσεις του. Παλαιστίνιοι και Παλαιστίνιοι πολίτες του Ισραήλ ( από το '48) , ακτιβιστές και διάφορες οργανώσεις έκαναν διαμαρτυρία μπροστά στη φυλακή Νάφχα και αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη συνεδρίαση συγγενών, αποφυλακισμένων, εκπροσώπων του Ερυθρού Σταυρού, αλληλέγγυων και άλλων αρμόδιων φορέων της Παλαιστινιακής Αρχής, στο χώρο του Ερυθρού Σταυρού στη Ραμάλα όπου συζητάνε για την κλιμάκωση των περαιτέρω ενεργειών τους.

Διήμερο αλληλεγγύης για την απελευθέρωση του Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά (19-20 Οκτώβρη 2022)

Πορεία στην Αμερικάνικη & Ισραηλινή πρεσβεία, Τρίτη 15/5, 6μμ

Nakba 2018

Πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία, Σάββατο 20/1, 6μμ, Σύνταγμα

Πορεία Σάββατο 20 Γενάρη στην Αμερικάνικη πρεσβεία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πέμπτη 15/6, 7μμ, Αγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση-συζήτηση με την ΣΙΡΙΝ ΙΣΑΟΥΙ: Πέμπτη 29/3, 7μμ, ΕΜΠ

Shireen Issawi

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: Σάββατο 20/5, 12:00μμ, Μοναστηράκι

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστίνιων απεργών πείνας

Αφίσα 2/5/2017

Λευτεριά στον Ζορζ Αμπνταλλά

Λευτεριά στον Μπιλάλ Καγιέντ

Αλ Νακμπα: 65 χρονια εθνοκαθαρσης

Tο ενημερωτικό φυλλάδιο της πρωτοβουλίας

Other Languages