Ο παλαιστίνιος υπουργός φυλακισμένων, Ίσα Κάρακ, δήλωσε το Σάββατο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού πρακτορείου Μααν, ότι οι Παλαιστίνιοι φυλακισμένοι σε Ισραηλινές φυλακές συνεχίζουν την απεργία πείνας για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους παρά το γεγονός ότι το Ισραήλ κλιμακώνει τις παραβιάσεις εναντίον τους, προκειμένου να σπάσει την απεργία. Ο Κάρακ πρόσθεσε ότι η Διοίκηση των φυλακών ισχυρίζεται ότι διαπραγματεύεται με τους φυλακισμένους και ότι ακούει τα αιτήματα τους, αλλά ο βασικός τους στόχος είναι να καθυστερήσει όσο το δυνατόν περισσότερο να λάβει σοβαρά υπ’ όψη, τις εύλογες απαιτήσεις τους.

Οι υπουργικές δηλώσεις έγιναν κατά την διάρκεια επίσκεψης σε μια κατασκήνωση αλληλεγγύης στο στρατόπεδο προσφύγων Ντουχέισα στην Βηθλεέμ, όπου μερικοί κάτοικοι κάνουν απεργία πείνας αλληλεγγύης στους φυλακισμένους.

Ο Κάρακ δήλωσε ότι η Διοίκηση των φυλακών του Ισραήλ βασανίζει ψυχικά και σωματικά τους φυλακισμένους, στέλνοντάς τους κατά δεκάδες στην απομόνωση ενώ τους απαγορεύει ακόμα και τα πλαστικά ποτήρια με αλατόνερο στα κελιά τους. Δήλωσε επίσης ότι οι φυλακισμένοι στην φυλακή Ασκαλάν άρχισαν να μποϊκοτάρουν την κλινική της φυλακής εξαιτίας της σκληρής αντιμετώπισης που αντιμετωπίζουν εκεί αναζητώντας περίθαλψη ενώ οι δεσμοφύλακες τους εξαναγκάζουν με την βία να δεχτούν ιατρική παρακολούθηση.

Όλες οι δίοδοι επικοινωνίας με τους φυλακισμένους έχουν μπλοκαριστεί, οι επισκέψεις έχουν ακυρωθεί, τα ραδιόφωνα και οι τηλεοράσεις έχουν κατασχεθεί ενώ απαγορεύεται και οι επαφή των φυλακισμένων που βρίσκονται σε διαφορετικές πτέρυγες. Ο υπουργός είπε ότι τέσσερις από τους φυλακισμένους στην Ασκαλάν που έχουν σταλεί στην απομόνωση, αντιμετωπίζουν μεγάλη επιδείνωση της υγείας τους.

Επίσης η Διοίκηση έστειλε στην απομόνωση 65 φυλακισμένους στην φυλακή Οχάλι Κιντάρ, βάζοντάς τους ανά τέσσερις σε μικροσκοπικά κελιά ενώ κατάσχεσε τα ρολόγια τους για να τους κρατάει σε σύγχυση.
Οι 53 φυλακισμένοι στις φυλακές Σάτα, δέχονται συνεχώς επιθέσεις και ψυχολογικό πόλεμο από την Διοίκηση και τους δεσμοφύλακες.

Στις φυλακές Οφέρ, η διοίκηση έβαλε 12 απεργούς στην απομόνωση μετά από επίθεση και βιαιοπραγίες σε βάρος τους.
Ο Κάρακ κάλεσε των Ερυθρό Σταυρό να δράσει γρήγορα και να επισκεφτεί τους φυλακισμένους ενώ προειδοποίησε για πιθανή ανθρωπιστική κρίση στις ισραηλινές φυλακές και κέντρα κράτησης.

Δήλωσε επίσης ότι όλες δράσεις και διαδηλώσεις αλληλεγγύης στους απεργούς στην Παλαιστίνη και την εξορία θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν μέχρι το Ισραήλ να υπακούσει στην διεθνή  νομοθεσία και να ξεκινήσει να αντιμετωπίζει τους φυλακισμένους σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες συμπεριλαμβανομένης και της 4ης Συνθήκης της Γενεύης.

Διήμερο αλληλεγγύης για την απελευθέρωση του Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά (19-20 Οκτώβρη 2022)

Πορεία στην Αμερικάνικη & Ισραηλινή πρεσβεία, Τρίτη 15/5, 6μμ

Nakba 2018

Πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία, Σάββατο 20/1, 6μμ, Σύνταγμα

Πορεία Σάββατο 20 Γενάρη στην Αμερικάνικη πρεσβεία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πέμπτη 15/6, 7μμ, Αγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση-συζήτηση με την ΣΙΡΙΝ ΙΣΑΟΥΙ: Πέμπτη 29/3, 7μμ, ΕΜΠ

Shireen Issawi

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: Σάββατο 20/5, 12:00μμ, Μοναστηράκι

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστίνιων απεργών πείνας

Αφίσα 2/5/2017

Λευτεριά στον Ζορζ Αμπνταλλά

Λευτεριά στον Μπιλάλ Καγιέντ

Αλ Νακμπα: 65 χρονια εθνοκαθαρσης

Tο ενημερωτικό φυλλάδιο της πρωτοβουλίας

Other Languages