
Πόλη της Γάζας (Ma'an) - Το ανώτερο στέλεχος της Χαμάς, Μαχμούντ Αλ-Ζαχάρ, κάλεσε τη Δευτέρα τα μέλη της Φατάχ να συμμετάσχουν στην ένοπλη αντίσταση.
"Μπείτε στο πρόγραμμα της Αντίστασης και σταματήστε να σπαταλάτε χρόνο και κόπους, ας ενώσουμε τα χέρια μας κι ας κρατήσουμε τα όπλα," δήλωσε ο Αλ-Ζαχάρ σε μια τελετή για να τιμήσει τα θύματα του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα.
"Λέω στα μέλη της Φατάχ, σε όσους θέλουν να συμμετέχουν στο γύρο των νικητών και θέλουν να γιορτάσουν και να αισθανθούν τιμημένοι και να πάρουν τα όπλα, ότι τους ανοίγουμε την αγκαλιά μας πάνω στη βάση της Αντίστασης και της απελευθέρωσης της Παλαιστίνης, όλης της Παλαιστίνης, και σε εκείνους που θέλουν να κάνουν κάτι διαφορετικό, τους λέμε ότι εμείς γνωρίζουμε το δρόμο μας, που οδηγεί στην Ιερουσαλήμ ", πρόσθεσε.
Τα τελευταία χρόνια, η Φατάχ έχει ακολουθήσει μια μη-βίαιη, διπλωματική οδό για την αναγνώριση της κρατικής υπόστασης, το οποίο απέδωσε σκληρές κυρώσεις από το Ισραήλ και την αύξηση των εποικισμών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Ο επικεφαλής των Ταξιαρχιών Αλ-Ακσά της Φατάχ στη Γάζα, Χανάν Αλ-Κασάς, δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι μαχητές του είχαν ενώσει τις δυνάμεις τους με τις Ταξιαρχίες αλ-Κασάμ της Χαμάς κατά τη διάρκεια του πρόσφατου πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα.
Οι στρατιωτικές πτέρυγες πολέμησαν πλάι-πλάι στον πόλεμο, δημιουργώντας μια καλή θέληση μεταξύ των οργανώσεων, δήλωσε ο Αλ-Κασάς, γνωστός και ως Αμπού Τζαντάλ.
Η 8-ήμερη επίθεση τελείωσε με την κατάπαυση του πυρός στις 21 Νοέμβρη και χαιρετίστηκε στη Γάζα ως μια νίκη της Αντίστασης.
Μια ομάδα μελών της Φατάχ που εγκατέλειψαν τη Γάζα κατά τη διάρκεια των μαχών με τη Χαμάς το 2007, αναμένεται να επιστρέψει στη Γάζα με τις οικογένειές τους τη Δευτέρα, είπε ο Αλ-Κασάς, προσθέτοντας ότι περισσότεροι θα επιστρέψουν τους επόμενους μήνες.
πηγή: Ma'an News Agency









