Οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ, η ένοπλη πτέρυγα του κινήματος της Χαμάς, δήλωσαν σε βίντεο που δημοσιεύθηκε στις 7 Αυγούστου, ότιοποιαδήποτε συμφωνία κατάπαυσης πυρός και ανακωχής που δεν περιλαμβάνει την αποδοχή των νόμιμων βασικών Παλαιστινιακών αιτημάτων, την άρση της πολιορκίας και τη δημιουργία λιμανιού, δεν θα γίνει αποδεκτή από καμία οργάνωση της ένοπλης αντίστασης στην περιοχή.
Οι Ταξιαρχίες, δήλωσαν ότι οι στρατιωτικοί και πολιτικοί ηγέτες του Ισραήλ συνεχίζουν τις απειλές τους εναντίον του Παλαιστινιακού λαού, της ηγεσίας του και των οργανώσεων της Αντίστασης, ενώ το Ισραήλ "συνεχίζει τα εγκλήματα και τις σφαγές, και έχει πλέον εξοικειωθεί με αυτά τα εγκλήματα που σκορπίζουν το θάνατο και την καταστροφή".
Στη βιντεοσκοπημένη δήλωση, ο εκπρόσωπος των αλ-Κασάμ Αμπού Ομπάιντα δήλωσε:
"Πίστευαν ότι ο στρατός τους δεν μπορούσε να ηττηθεί, τα τανκς τους δεν θα μπορούσαν να καταστραφούν, πίστευαν ότι τα αεροπλάνα τους, τα άρματα μάχης, και οι ειδικές δυνάμεις θα ήταν σε θέση να κάνουν ό,τι θέλουν.
Όμως, παρά τα ψέματα και την εξαπάτηση για την ανδρεία των στρατιωτών τους των Ταξιαρχιών Γκιβάτι και Νάχαλ, και τωναλεξιπτωτιστών τους, δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τους ήρωες της Aντίστασης, των αλ-Κασάμ και όλων των ένοπλων οργανώσεων."
"Νομίζουν ότι μπορούν να συνεχίσουν να χειραγωγούν τους ανθρώπους, να συνεχίσουν να παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, αλλάαπέσυραν το στρατό τους επειδή κατάλαβαν ότι μια χερσαία εισβολή στη Γάζα είναι σαν να βυθίζονται σε κινούμενη άμμο ...οποιαδήποτε απόφαση να ξαναεπιχειρήσουν μια χερσαία εισβολή θα σήμαινε περισσότερους στρατιώτες τους σκοτωμένους, τραυματισμένους, αιχμαλωτισμένους και τρομαγμένους ... τα όπλα των τεθωρακισμένων τους θα γίνουν ανέκδοτα σε ολόκληρο τον κόσμο..."
"Επιβεβαιώνουμε το εξής:
"Πρώτον, είμαστε έτοιμοι για κάθε επικείμενη μάχη, και θα κάνουμε τους κατακτητές να αντιμετωπίσουν δύσκολες επιλογές. Θα τουςσύρουμε σε μια παρατεταμένη μάχη, κατά την οποία θα παραλύσουμε τη ζωή στις μεγάλες πόλεις του Ισραήλ, θα εμποδίσουμε κάθεεναέρια κυκλοφορία στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν για πολλούς μήνες, αναγκάζοντάς τους να υποστούν πολύ σοβαρές οικονομικές απώλειες.
"Ή θα τους σύρουμε σε μια παρατεταμένη επίγεια μάχη που θα πιστοποιήσει το τέλος του ηττημένου στρατού τους, θα προκαλέσουμε χιλιάδες θανάτους μεταξύ των στρατιωτών τους και εκατοντάδες χιλιάδες τραυματισμών, θα συλλάβουμε αιχμαλώτους πολέμου, θακάνουμε το Μερκάβα τανκ τους το ανέκδοτο του αιώνα. Η Αντίσταση και ο λαός μας είναι έτοιμοι να διαλύσουν το στρατό τωνκατακτητών και να κερδίσουν τη μάχη για την απελευθέρωση.
"Δεύτερον, δεν θα δεχτούμε να λήξει αυτή τη μάχη χωρίς ένα πραγματικό τέλος της επιθετικότητας σε όλες τις μορφές της, και έναπραγματικό τέλος σε αυτή την πολιορκία και τη δημιουργία ενός λιμανιού στη Γάζα. Ο,τιδήποτε άλλο είναι εξαπάτηση και προσπάθεια ναακυρώσουν τις θυσίες του μεγάλου έθνους μας.
"Τρίτον, πιστεύουμε ακράδαντα ότι τα αιτήματά μας δεν χρειάζονται διαπραγματεύσεις, είναι τα ανθρωπιστικά δικαιώματα, θεμελιώδηδικαιώματα, που διασφαλίζονται από το διεθνές δίκαιο, και, ως εκ τούτου, καλούμε τους Παλαιστίνιους διαπραγματευτές να μηναποδεχθούν την παράταση της κατάπαυσης του πυρός αν δεν ικανοποιηθούν τα νόμιμα αιτήματά μας.
"Αν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας, τότε μπορούμε να επεκτείνουμε την εκεχειρία, και στη συνέχεια να συνομιλήσουμε για τις λεπτομέρειες και τα τεχνικά ζητήματα, και αν το Ισραήλ αρνηθεί τα αιτήματά μας, τότε ζητάμε από την Παλαιστινιακή ομάδα να τερματίσει τις συνομιλίες, και μην πάρει μέρος στη χειραγώγηση από το Ισραήλ.
"Η Αντίσταση, με τη δύναμη και τη θέληση του θεού, είναι σε θέση να επιβάλει τα αιτήματά της, καθώς και τα αιτήματα του λαού μας.
[...] Αυτός είναι ο ιερός πόλεμος, η νίκη του μαρτυρίου.
Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ"
Πηγή: IMEMC









