Κάθε διεθνές αίτημα για εκεχειρία πρέπει να είναι ανάλογο των θυσιών των μαρτύρων της Γάζας, δήλωσε το Σάββατο ο Δρ. Μαχμούντ Ζαχάρ, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς.
 
Ο Ζαχάρ σε έγγραφη ανακοίνωσή του το Σάββατο βράδυ δήλωσε: "Κάθε διεθνής πρωτοβουλία που αφορά την επίθεση στη Γάζα πρέπει να αντανακλά τις θυσίες του Παλαιστινιακού λαού και τo εξαίρετο δυναμικό της Αντίστασής του."
 
Η ανακοίνωση του Ζαχάρ γίνεται μετά από την μεγάλη επίθεση που έχει ξεκινήσει το Ισραήλ από τις 7/8 στη Γάζα προκαλώντας μαζικές δολοφονίες 1920 Παλαιστινίων και τραυματίζοντας χιλιάδες άλλους.
 
"Δεν θα κάνουμε καμία υποχώρηση. Η Αντίσταση θα συνεχιστεί", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Φάουζι Μπαρούμ, το Σάββατο. "Η δυσπραγία που ακολουθεί η Ισραηλινή κατοχή στις διαπραγματεύσεις είναι απλά μάταιη", πρόσθεσε. Ο Μπαρούμ δήλωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση η Παλαιστινιακή αποστολή των διαπραγματευτών στο Κάιρο να υποχωρήσει στα αιτήματά της.
 
Οι διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα της Αιγύπτου έχουν αποβεί άκαρπες μέχρι στιγμής ενώ η ένταση ανεβαίνει στα πεδία των μαχών.
 
Πηγή: PIC/CPI
 

Εκδόθηκε στα ελληνικά το μυθιστόρημα του Γιάχια Σινουάρ «Αγκάθια και γαρύφαλλα»

Πορεία στην Αμερικάνικη & Ισραηλινή πρεσβεία, Τρίτη 15/5, 6μμ

Nakba 2018

Διήμερο αλληλεγγύης για την απελευθέρωση του Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά (19-20 Οκτώβρη 2022)

Πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία, Σάββατο 20/1, 6μμ, Σύνταγμα

Πορεία Σάββατο 20 Γενάρη στην Αμερικάνικη πρεσβεία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πέμπτη 15/6, 7μμ, Αγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση-συζήτηση με την ΣΙΡΙΝ ΙΣΑΟΥΙ: Πέμπτη 29/3, 7μμ, ΕΜΠ

Shireen Issawi

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: Σάββατο 20/5, 12:00μμ, Μοναστηράκι

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστίνιων απεργών πείνας

Αφίσα 2/5/2017

Λευτεριά στον Ζορζ Αμπνταλλά

Λευτεριά στον Μπιλάλ Καγιέντ

Αλ Νακμπα: 65 χρονια εθνοκαθαρσης

Tο ενημερωτικό φυλλάδιο της πρωτοβουλίας

Other Languages