ΓΑΖΑ. Ο αναπληρωτής επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, κάλεσε την Πέμπτη την Αίγυπτο να στοχοποιήσει την ισραηλινή κατοχή ως υπεύθυνη για τα εγκλήματα πολέμου εναντίον Παλαιστινίων αμάχων και το Ισραήλ για την κατάρρευση των συνομιλιών για εκεχειρία στο Κάιρο.

"Όλοι γνωρίζουν καλά ότι οι συνομιλίες για εκεχειρία στο Κάιρο κατέρρευσαν λόγω της αναβλητικότητας του Ισραήλ," είπε ο Χανίγια, καταδικάζοντας το Ισραήλ για την χρησιμοποίηση των συνομιλιών του Καΐρου σε μια προσπάθεια κάλυψης των εγκλημάτων πολέμου του εναντίον των Παλαιστινίων στη Γάζα.

«Συμβουλεύουμε όποιον θέλει να μεσολαβήσει για την κατάπαυση του πυρός να είναι σε επιφυλακή για την εξαπάτηση και την αναβλητικότητα του Ισραήλ", δήλωσε.


Ο Χανίγια διαμήνυσε ότι καμιά κατάπαυση του πυρός δε θα δει ποτέ το φως της μέρας, εάν δεν ικανοποιηθούν όλα τα παλαιστινιακά αιτήματα, συμπεριλαμβανομένου, του τερματισμού της επίθεσης και της άρσης του αποκλεισμού μία για πάντα.

Ο αξιωματούχος της Χαμάς τόνισε ότι τα εγκλήματα του Ισραήλ αυτό που κάνουν είναι να κάνουν δυνατότερους τους Παλαιστίνιους και πιο πρόθυμους να διεκδικήσουν και να πάρουν αυτά που δικαιούνται.


«Η ιστορία έχει αποδείξει ότι η δολοφονία των μαχητών της αντίστασης κάνει τη Χαμάς ισχυρότερη και ενωμένη πιο πολύ από όσο η Ισραηλινή κατοχή μπορεί να φανταστεί», πρόσθεσε.

 

Πηγή: PIC

 

 

Πορεία στην Αμερικάνικη & Ισραηλινή πρεσβεία, Τρίτη 15/5, 6μμ

Nakba 2018

Εκδήλωση-συζήτηση με την ΣΙΡΙΝ ΙΣΑΟΥΙ: Πέμπτη 29/3, 7μμ, ΕΜΠ

Shireen Issawi

Πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία, Σάββατο 20/1, 6μμ, Σύνταγμα

Πορεία Σάββατο 20 Γενάρη στην Αμερικάνικη πρεσβεία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πέμπτη 15/6, 7μμ, Αγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: Σάββατο 20/5, 12:00μμ, Μοναστηράκι

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστίνιων απεργών πείνας

Αφίσα 2/5/2017

Λευτεριά στον Ζορζ Αμπνταλλά

Λευτεριά στον Μπιλάλ Καγιέντ

Αλ Νακμπα: 65 χρονια εθνοκαθαρσης

Tο ενημερωτικό φυλλάδιο της πρωτοβουλίας

Other Languages