Palestinian Victory

Live από τους επινίκιους πανηγυρισμούς των Παλαιστίνιων (Αλ Ακσά TV):

Οι πρώτες πληροφορίες για τη συμφωνία εκεχειρίας που μπορέσαμε να συγκεντρώσουμε είναι οι εξής:

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου, που είχε το ρόλο του μεσολαβητή στις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες ανάμεσα στην παλαιστινιακή αντιπροσωπεία και τους σιωνιστές, δήλωσε ότι η συμφωνία εκεχειρίας προβλέπει το άνοιγμα όλων των περασμάτων προς τη Γάζα για την εισαγωγή της αναμενόμενης ανθρωπιστικής βοήθειας και υλικών ανοικοδόμησης, την επέκταση της ζώνης αλιείας της Γάζας στα 6 μίλια και τη συνέχιση των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών ανάμεσα στα δύο μέρη για τα υπόλοιπα θέματα σε ένα μήνα από την έναρξη της εκεχειρίας.

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, σε δηλώσεις που έκανε στη Ραμάλα, χαιρέτισε τη συμφωνία σαν μια ευκαιρία «για την οικοδόμηση ενός νέου κράτους και τον τερματισμό της κατοχής» και ευχαρίστησε την Αίγυπτο, το Κατάρ και τις ΗΠΑ για το το διαμεσολαβητικό τους ρόλο κατά τη διάρκεια των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών στο Κάιρο.

Οι εκπρόσωποι της Χαμάς στη Γάζα Σάμι Αμπού Ζούχρι και Φάουζι Μπαρχούμ χαρακτήρισαν τη συμφωνία νίκη της Αντίστασης, νίκη της Γάζας. Σκορπίσαμε το μύθο του ανίκητου του σιωνιστικού στρατού, είπαν. Επιβάλαμε αυτό που δεν θα μπορούσαν να επιβάλουν όλοι μαζί οι στρατοί των αραβικών χωρών. H αντίσταση των αλ-Κασάμ και των άλλων οργανώσεων ξεκίνησε τον πόλεμο δυνατή και τον τελειώνει ακόμη πιο δυνατή. Τρανότερη απόδειξη γι’ αυτό είναι το γεγονός ότι ο εχθρός παραδέχτηκε πως λίγο πριν την έναρξη της εκεχειρίας του δύο στρατιώτες του σκοτώθηκαν από τα πυρά της Αντίστασης. Νικήσαμε από τη στιγμή που επιβάλαμε αεροπορικό εμπάργκο στο Ισραήλ με τους πυραύλους μας. Στοχεύσαμε τον εχθρό στον αέρα, τη θάλασσα και την ξηρά. Νικήσαμε από τη στιγμή που το Ισραήλ εκκένωσε τους εποικισμούς του στο Νότο. Κατακτήσαμε τα άμεσα αιτήματα σ’ αυτή τη μάχη. Στόχος μας δεν είναι ν’ ανοίξουν τα περάσματα στη Γάζα. Στόχος μας είναι να φτάσουμε στην Αλ-Κουντς (Ιερουσαλήμ). Αυτό το δρόμο ανοίγουμε με τη νίκη μας σ’ αυτή τη μάχη του πολέμου.

Σήμερα, αυτή τη στιγμή, λέμε στους Ισραηλινούς ότι είναι ελεύθεροι να γυρίσουν στα σπίτια τους. Αυτή είναι απόφαση της Αντίστασης, όχι του Νετανιάχου.

Αυτή τη στιγμή ο λαός της Γάζας έχει ξεχυθεί στους δρόμους και πανηγυρίζει. Πυροβολισμοί ακούγονται συνεχώς. Πανηγυρισμοί έχουν ξεσπάσει επίσης στη Ραμάλα και τις άλλες πόλεις της Δυτικής Οχθης. Το αραβικό Αλ-Τζαζίρα μεταδίδει απευθείας σκηνές από τους επινίκιους πανηγυρισμούς των Παλαιστίνιων, τις οποίες μπορείτε να παρακολουθήσετε live  εδώ.

Βίντεο με τις δηλώσεις των εκπροσώπων της Χαμάς στη Γάζα:

https://onedrive.live.com

Διήμερο αλληλεγγύης για την απελευθέρωση του Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά (19-20 Οκτώβρη 2022)

Πορεία στην Αμερικάνικη & Ισραηλινή πρεσβεία, Τρίτη 15/5, 6μμ

Nakba 2018

Πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία, Σάββατο 20/1, 6μμ, Σύνταγμα

Πορεία Σάββατο 20 Γενάρη στην Αμερικάνικη πρεσβεία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πέμπτη 15/6, 7μμ, Αγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση-συζήτηση με την ΣΙΡΙΝ ΙΣΑΟΥΙ: Πέμπτη 29/3, 7μμ, ΕΜΠ

Shireen Issawi

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: Σάββατο 20/5, 12:00μμ, Μοναστηράκι

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστίνιων απεργών πείνας

Αφίσα 2/5/2017

Λευτεριά στον Ζορζ Αμπνταλλά

Λευτεριά στον Μπιλάλ Καγιέντ

Αλ Νακμπα: 65 χρονια εθνοκαθαρσης

Tο ενημερωτικό φυλλάδιο της πρωτοβουλίας

Other Languages