Το μόνο υπερόπλο είναι οι λαοί. Ο άοπλος λαός της κατεχόμενης Παλαιστίνης σε Δυτική Οχθη και Ιερουσαλήμ δίνει εδώ και μέρες μαθήματα αντίστασης και ανυπακοής. Απέναντι στα σιωνιστικά σχέδια εξανδραποδισμού του και στους ιμπεριαλιστές προστάτες των σιωνιστών, οι Παλαιστίνιοι προτάσσουν κυριολεκτικά τα στήθη τους. Απλοί, καθημερινοί Παλαιστίνιοι παίρνουν τη σκυτάλη από τους μάρτυρες του αγώνα στο παρελθόν και συνεχίζουν πολεμώντας τον εχθρό κατακτητή με όλα τα μέσα.

Οι εικόνες των επιθέσεων ξενίζουν την κοινή γνώμη της «ιπποτικής» Δύσης. Νομίζουν ότι απέναντι σε έναν στρατό κατοχής που είναι άρτια εξοπλισμένος από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ενωση και συνεχώς ξεσπιτώνει ανθρώπους βίαια από τη γη τους, οι αντιστεκόμενοι Παλαιστίνιοι θα ακολουθήσουν τους κανόνες της «ιπποσύνης». Αν είχαν κι αυτοί όπλα, δε θα χρησιμοποιούσαν κουζινομάχαιρα. Ακολουθούν βίντεο από επιθέσεις των παλαιστινίων αγωνιστών καθώς και συγκεντρώσεις, και μαζικές πορείες Παλαιστίνιων.

Ο Αλάα Αμπού Τζαμάλ είναι ο μάρτυρας της Τρίτης στην Ιερουσαλήμ. Επιτέθηκε σε ισραηλινούς με το αυτοκίνητό του και στη συνέχεια τους μαχαίρωσε. Το βίντεο της επίθεσης εδώ:

http://youtu.be/fnbBW-vj1AQ

Ισραηλινός φρουρός τον πυροβόλησε πρώτα στο πόδι, μετά στο στήθος και κάθε φορά ο Αλάα συνέχιζε την επίθεση με μέχρι η τελευταία σφαίρα να τον πετύχει στο κεφάλι και να τον αφήσει νεκρό.

Στη Χάιφα παλαιστίνιοι διαδηλωτές βροντοφωνάζουν ΖΗΤΩ η ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ, ΛΕΦΤΕΡΙΑ στον Αχμαντ Σααντάτ, το φυλακισμένο στα μπουντρούμια του Ισραήλ ηγέτη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

https://www.facebook.com/yoav.haifawi/videos/894951180591279/?pnref=story

Διαμαρτυρία στην Ιορδανία από Παλαιστίνιους. Οι διαδηλωτές αψήφησαν την τρομοκρατία του μοναρχικού ιορδανικού καθεστώτος, εκδηλώνοντας την οργή τους στους δρόμους.

https://www.facebook.com/QudsN/videos/1016238231786411/

Νεαροί Παλαιστίνιοι από τη Γάζα εκσφενδονίζουν πέτρες σε φαντάρους, περνώντας αγέρωχα τα όρια που ο κατοχικός σιωνιστικός στρατός έχει θέσει στους πολιορκημένους της Γάζας, στο ανατολικό πέρασμα προς την κατεχόμενη Παλαιστίνη.

https://www.facebook.com/QudsN/videos/vb.119605611449682/1016394075104160/?type=2&theater

Διήμερο αλληλεγγύης για την απελευθέρωση του Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά (19-20 Οκτώβρη 2022)

Πορεία στην Αμερικάνικη & Ισραηλινή πρεσβεία, Τρίτη 15/5, 6μμ

Nakba 2018

Πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία, Σάββατο 20/1, 6μμ, Σύνταγμα

Πορεία Σάββατο 20 Γενάρη στην Αμερικάνικη πρεσβεία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πέμπτη 15/6, 7μμ, Αγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση-συζήτηση με την ΣΙΡΙΝ ΙΣΑΟΥΙ: Πέμπτη 29/3, 7μμ, ΕΜΠ

Shireen Issawi

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: Σάββατο 20/5, 12:00μμ, Μοναστηράκι

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστίνιων απεργών πείνας

Αφίσα 2/5/2017

Λευτεριά στον Ζορζ Αμπνταλλά

Λευτεριά στον Μπιλάλ Καγιέντ

Αλ Νακμπα: 65 χρονια εθνοκαθαρσης

Tο ενημερωτικό φυλλάδιο της πρωτοβουλίας

Other Languages