Περίπου 250 εβραίοι επιζώντες και απόγονοι επιζώντων της ναζιστικής γενοκτονίας υπογράφουν ένα κείμενο σκληρής καταδίκης του Ισραήλ, το οποίο κατηγορούν για γενοκτονία των Παλαιστίνιων και για εφαρμογή ναζιστικών μεθόδων!

Θα τους κατηγορήσουν, άραγε, και αυτούς για… αντισημιτισμό τα ανά τον κόσμο (και τη χώρα μας) έμμισθα παπαγαλάκια της σιωνιστικής προπαγάνδας;

Επειδή ο κατάλογος αυτών που υπογράφουν την καταγγελία είναι ανοιχτός, είμαστε περίεργοι να δούμε πόσοι/ες έλληνες εβραίοι/ες, επιζώντες και απόγονοι επιζώντων, θα υπογράψουν.

 Πηγή: http://thepensivequill.am/2014/08/never-again-means-for-anyone.html

 

Ποτέ ξανά σημαίνει: για όλους!

Ως εβραίοι επιζώντες και απόγονοι επιζώντων της ναζιστικής γενοκτονίας, καταγγέλλουμε κατηγορηματικά τη σφαγή των Παλαιστίνιων στη Γάζα και τη συνεχιζόμενη κατοχή της ιστορικής Παλαιστίνης. Παραπέρα, καταγγέλλουμε τις ΗΠΑ για τον εφοδιασμό του Ισραήλ προκειμένου να διεξαγάγει την επίθεση και τα Δυτικά κράτη γενικότερα για τη χρήση της διπλωματικής τους δύναμης προκειμένου να προστατέψουν το Ισραήλ από τις καταγγελίες.

Η γενοκτονία αρχίζει με τη σιωπή του κόσμου.

Εξεγερθήκαμε από την εξτρεμιστική, ρατσιστική απανθρωποποίηση των Παλαιστίνιων στην ισραηλινή κοινωνία, η οποία έχει φτάσει στο ανώτατο σημείο. Στο Ισραήλ, πολιτικοί και αρθρογράφοι στους The Times of Israel και στην The Jerusalem Post έχουν καλέσει ανοιχτά σε γενοκτονία των Παλαιστίνιων, ενώ δεξιοί Ισραηλινοί προωθούν νεο-ναζιστικά εμβλήματα.

Επιπλέον, αηδιάζουμε και εξοργιζόμαστε από την παραποίηση της Ιστορίας μας από τον Ελι Βίζελ σ' αυτές τις σελίδες, ο οποίος χρησιμοποιεί κραυγαλέα ψεύδη προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα: την ολομέτωπη προσπάθεια του Ισραήλ να καταστρέψει τη Γάζα και τις δολοφονίες σχεδόν 2.000 Παλαιστίνιων, συμπεριλαμβανόμενων πολλών εκατοντάδων παιδιών. Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει το βομβαρδισμό ασύλων του ΟΗΕ, σπιτιών, νοσοκομείων και πανεπιστημίων. Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη στέρηση ηλεκτρισμού και νερού από τους ανθρώπους.

Πρέπει να υψώσουμε συλλογικά τη φωνή μας και να χρησιμοποιήσουμε τη συλλογική μας δύναμη για να επιφέρουμε τον τερματισμό κάθε είδους ρατσισμού, συμπεριλαμβανόμενης της συνεχιζόμενης γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού. Καλούμε σε άμεσο τερματισμό της πολιορκίας και του αποκλεισμού της Γάζας. Καλούμε σε πλήρες οικονομικό, πολιτιστικό και ακαδημαϊκό μποϊκοτάζ του Ισραήλ. «Ποτέ ξανά» πρέπει να σημαίνει ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Τι μπορείτε να κάνετε

Αν είστε επιζών της ναζιστικής γενοκτονίας ή απόγονος επιζώντων και θέλετε να προσθέσετε το όνομά σας σ' αυτή τη διακήρυξη click here και ξετυλίξτε στο τέλος του δημοσιεύματος για να συμπληρώσετε το όνομα και τα στοιχεία σας.

Εάν θέλετε να βοηθήσετε να δημοσιευθεί αυτή η επιστολή ως διαφήμιση στους New York Times, click here to make a donation.

- - - - - - - - - - - - - - - - Υπογραφές

Διήμερο αλληλεγγύης για την απελευθέρωση του Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά (19-20 Οκτώβρη 2022)

Πορεία στην Αμερικάνικη & Ισραηλινή πρεσβεία, Τρίτη 15/5, 6μμ

Nakba 2018

Πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία, Σάββατο 20/1, 6μμ, Σύνταγμα

Πορεία Σάββατο 20 Γενάρη στην Αμερικάνικη πρεσβεία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πέμπτη 15/6, 7μμ, Αγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση-συζήτηση με την ΣΙΡΙΝ ΙΣΑΟΥΙ: Πέμπτη 29/3, 7μμ, ΕΜΠ

Shireen Issawi

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: Σάββατο 20/5, 12:00μμ, Μοναστηράκι

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστίνιων απεργών πείνας

Αφίσα 2/5/2017

Λευτεριά στον Ζορζ Αμπνταλλά

Λευτεριά στον Μπιλάλ Καγιέντ

Αλ Νακμπα: 65 χρονια εθνοκαθαρσης

Tο ενημερωτικό φυλλάδιο της πρωτοβουλίας

Other Languages