Τριάντα οχτώ χρόνια εγκλεισμού!

Η Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση θεωρούσε πάντοτε την υπόθεση του Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά αναπόσπαστο κομμάτι της αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και στον απελευθερωτικό του αγώνα. Ο λιβανέζος επαναστάτης υπήρξε μαχητής αυτού του αγώνα και τις συνέπειες της συμμετοχής του αντιμετωπίζει, έγκλειστος στις γαλλικές φυλακές επί 38 χρόνια, ο παλαιότερος πολιτικός κρατούμενος στην Ευρώπη.

Ο Σαΐντ Μπουαμαμά συγκέντρωσε σ’ αυτό το βιβλίο όλο το υλικό της Υπόθεσης Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά. Ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα να πληροφορηθεί τα πάντα για τον αγώνα του Αμπνταλλά, για την προσωπικότητα και τις ιδέες του, για την οργάνωση των τρομοδικών από το γαλλικό κράτος, για την «επεξεργασία» της γαλλικής «κοινής γνώμης» από τον Τύπο κτλ. Η μετάφρασή του στα ελληνικά ήταν αυτονόητη υποχρέωση.

Ευχαριστούμε τον Σαΐντ Μπουαμαμά που αγκάλιασε θερμά από την πρώτη στιγμή αυτή την προσπάθεια.

Ευχαριστούμε τις εκδόσεις Premiers Μatins de Novembre, που μας παραχώρησαν αφιλοκερδώς τα δικαιώματα για την ελληνική έκδοση.

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Κουφοντίνα που έγραψε τον πρόλογο στην ελληνική έκδοση.

 Η μετάφραση, η επιμέλεια, η διόρθωση, ο γραφιστικός σχεδιασμός και η σελιδοποίηση έγιναν από μέλη και φίλους της Δικτύωσης χωρίς καμιά αμοιβή. Η τιμή του βιβλίου καλύπτει αποκλειστικά τα τυπογραφικά έξοδα. Η έκδοση είναι μη κερδοσκοπική και σκοπό έχει να κυκλοφορήσει το βιβλίο όσο γίνεται πιο πλατιά στην Ελλάδα, ως ελάχιστη συνεισφορά αλληλεγγύης στον αγώνα για την απελευθέρωση του Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά.

Ο Σαΐντ Μπουαμαμά έχει βάλει στο τελευταίο κεφάλαιο του βιβλίου (Συμπέρασμα) τον τίτλο: 2021: Χρονιά απελευθέρωσης του Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά. Φτάσαμε στα μισά του 2022 και ο Ζορζ παραμένει στη φυλακή. Το γεγονός αυτό μας επιφορτίζει με την υποχρέωση να εντείνουμε την αλληλεγγύη για να καμφθεί η εκδικητική αδιαλλαξία του γαλλικού κράτους και των συμμάχων του.

Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
https://palestineresist.gr

Διήμερο αλληλεγγύης για την απελευθέρωση του Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά (19-20 Οκτώβρη 2022)

Πορεία στην Αμερικάνικη & Ισραηλινή πρεσβεία, Τρίτη 15/5, 6μμ

Nakba 2018

Πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία, Σάββατο 20/1, 6μμ, Σύνταγμα

Πορεία Σάββατο 20 Γενάρη στην Αμερικάνικη πρεσβεία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πέμπτη 15/6, 7μμ, Αγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση-συζήτηση με την ΣΙΡΙΝ ΙΣΑΟΥΙ: Πέμπτη 29/3, 7μμ, ΕΜΠ

Shireen Issawi

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: Σάββατο 20/5, 12:00μμ, Μοναστηράκι

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστίνιων απεργών πείνας

Αφίσα 2/5/2017

Λευτεριά στον Ζορζ Αμπνταλλά

Λευτεριά στον Μπιλάλ Καγιέντ

Αλ Νακμπα: 65 χρονια εθνοκαθαρσης

Tο ενημερωτικό φυλλάδιο της πρωτοβουλίας

Other Languages