Σήμερα διεξήχθη η δίκη του Γεράσιμου Γεωργάτου, διαδηλωτή που είχε συλληφθεί και χτυπηθεί από μπάτσους της ομάδας Δέλτα στην συγκέντρωση που είχε γίνει στην ισραηλινή πρεσβεία, μετά τη δολοφονική επίθεση του στρατού των Σιωνιστών στο «Στόλο της Ελευθερίας».

Ο Γεράσιμος κρίθηκε από το δικαστήριο αθώος για τις κατηγορίες της «Διατάραξης κοινής ειρήνης» και «Αντίσταση κατά της Αρχής»,

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για την κατηγορίας της απείθειας, λόγω της άρνησης του στο να δώσει δακτυλικά αποτυπώματα (Ποινή 2 μήνες).

Επίσης, λόγω ιατροδικαστικής απόφασης που έδειχνε μικροτραυματισμό ενός μπάτσου της ομάδας Δέλτα, τον έκρινε ένοχο για «Επικίνδυνη σωματική βλάβη», κατηγορία που αναβαθμίσθηκε σε «Απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη» (ποινή 8 μήνες).

Η τελική ποινή που του επιβλήθηκε από το δικαστήριο είναι 9 μήνες φυλάκιση με 3 χρόνια αναστολή. Να θυμίσουμε ότι ο Γεράσιμος είχε χτυπηθεί πολύ από τους μπάτσους και μετά τη σύλληψη του είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Η ελληνική «δικαιοσύνη» τιμωρεί τους αγωνιστές που διαδηλώνουν ενάντια στο ισραηλινό απαρτχάιντ, και εναρμονίζεται με την ελληνική κυβέρνηση η οποία συνεργάζεται άριστα με τους δολοφόνους του Ισραήλ.

Διήμερο αλληλεγγύης για την απελευθέρωση του Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά (19-20 Οκτώβρη 2022)

Πορεία στην Αμερικάνικη & Ισραηλινή πρεσβεία, Τρίτη 15/5, 6μμ

Nakba 2018

Πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία, Σάββατο 20/1, 6μμ, Σύνταγμα

Πορεία Σάββατο 20 Γενάρη στην Αμερικάνικη πρεσβεία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πέμπτη 15/6, 7μμ, Αγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση-συζήτηση με την ΣΙΡΙΝ ΙΣΑΟΥΙ: Πέμπτη 29/3, 7μμ, ΕΜΠ

Shireen Issawi

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: Σάββατο 20/5, 12:00μμ, Μοναστηράκι

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστίνιων απεργών πείνας

Αφίσα 2/5/2017

Λευτεριά στον Ζορζ Αμπνταλλά

Λευτεριά στον Μπιλάλ Καγιέντ

Αλ Νακμπα: 65 χρονια εθνοκαθαρσης

Tο ενημερωτικό φυλλάδιο της πρωτοβουλίας

Other Languages