Στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Δικτύωσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή αντίσταση, με τίτλο Resisto Ergo Sum, η πρωτοβουλία της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Γενική Ένωση Παλαιστινίων Φοιτητών, διοργάνωσε την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου εκδήλωση, σε αίθουσα της Νομικής σχολής ΑΠΘ, με κεντρικό ομιλητή τον καλεσμένο της Δικτύωσης, Muath Abu Al Qumssan.

Της ομιλίας προηγήθηκε η προβολή ενός ολιγόλεπτου ντοκιμαντέρ με θέμα τους παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους. Ακολούθησαν ενδιαφέρουσες ερωτήσεις που μας έδωσαν τη δυνατότητα να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες για τις αφορμές φυλάκισης παλαιστινίων, για τα παιδιά που γεννιούνται μέσα στις φυλακές και γενικότερα για τις πολιτικές τιμωρίας του παλαιστινιακού λαού, που το βασικό του έγκλημα είναι ότι επιμένει να υπάρχει και να διεκδικεί ελεύθερη πατρίδα. Συζητήσαμε επίσης για το κλίμα αλληλεγγύης που βοηθά τους παλαιστίνιους κρατούμενους να αντέχουν τις εξουθενωτικές συνθήκες, τις χωρίς αιτία μακροχρόνιες φυλακίσεις και τα βασανιστήρια.

 

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης, χαρακτηριστικό της ανταπόκρισης στον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού, ήταν οι δηλώσεις διαθεσιμότητας για δράση στα πλαίσια της Δικτύωσης, για την αλληλεγγύη στην παλαιστινιακή αντίσταση, από συμμετέχοντες-ακροατές της εκδήλωσης.

Έξω από το χώρο της εκδήλωσης οργανώθηκε μικρή έκθεση φωτογραφίας με θέμα τις δράσεις αντίστασης στην Παλαιστίνη, ενώ η αίθουσα διακοσμήθηκε με χαρτοπανό με συνθήματα για ελεύθερη Παλαιστίνη και απελευθέρωση όλων των όλων των πολιτικών κρατουμένων, καθώς και με παλαιστινιακές σημαίες.

 

Πορεία στην Αμερικάνικη & Ισραηλινή πρεσβεία, Τρίτη 15/5, 6μμ

Nakba 2018

Εκδήλωση-συζήτηση με την ΣΙΡΙΝ ΙΣΑΟΥΙ: Πέμπτη 29/3, 7μμ, ΕΜΠ

Shireen Issawi

Πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία, Σάββατο 20/1, 6μμ, Σύνταγμα

Πορεία Σάββατο 20 Γενάρη στην Αμερικάνικη πρεσβεία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πέμπτη 15/6, 7μμ, Αγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: Σάββατο 20/5, 12:00μμ, Μοναστηράκι

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστίνιων απεργών πείνας

Αφίσα 2/5/2017

Λευτεριά στον Ζορζ Αμπνταλλά

Λευτεριά στον Μπιλάλ Καγιέντ

Αλ Νακμπα: 65 χρονια εθνοκαθαρσης

Tο ενημερωτικό φυλλάδιο της πρωτοβουλίας

Other Languages