Σε απεργία πείνας έχουν κατέβει εκατοντάδες Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι διεκδικώντας τη βελτίωση των συνθηκών κράτησής τους. Η νέα απεργία πείνας με την ονομασία «Μάχη για Αξιοπρέπεια 2» έχει σαφή αναφορά στην πολυήμερη απεργία πείνας των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων τον Μάη του 2017 με παρόμοια αιτήματα.
 
Τα βασικά αιτήματα της απεργίας πείνας είναι να επιτρέπεται στους κρατουμένους να έρχονται σε τηλεφωνική επαφή με τους συγγενείς τους εγκαθιστώντας τηλέφωνα στις πτέρυγες που βρίσκονται φυλακισμένοι οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι όπως γίνεται και στις πτέρυγες των Ισραηλινών κρατουμένων, η αφαίρεση του καρκινογόνου συστήματος διακοπής σήματος κινητής τηλεφωνίας από τα κελιά των Παλαιστινίων κρατουμένων που τους προκαλεί ισχυρούς πονοκεφάλους, να επιτρέπεται στους κρατούμενους από τη Γάζα να δέχονται επισκέψεις από τους συγγενείς τους τουλάχιστον δυο φορές τον μήνα, και να παύσουν όλες οι πειθαρχικές ποινές που έχουν επιβληθεί στους Παλαιστίνιους κρατούμενους από τις διοικήσεις.

Περισσότερα...

 
Ένα χρόνο μετά την έναρξη της «Μεγάλης Πορείας της Επιστροφής» χιλιάδων Παλαιστινίων που διεκδικούν την επιστροφή τους στην ιστορική Παλαιστίνη, στο συνοριακό φράχτη Γάζας-Ισραήλ (από τις 30 Μάρτη του 2018), το αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ συνεχίζεται αδιάκοπα. Ο απολογισμός μέχρι αυτήν τη στιγμή είναι τραγικός. Οι νεκροί Παλαιστίνιοι έχουν ξεπεράσει τους 250, εκ των οποίων οι 41 είναι παιδιά, και οι τραυματίες τους 29.000. Ο παλαιστινιακός λαός ως άλλος Δαυίδ απέναντι στον Ισραηλινό Γολιάθ, συνεχίζει τις εβδομαδιαίες διαδηλώσεις στις οποίες συμμετέχουν χιλιάδες διαδηλωτές. Στις 30 Μάρτη του 2019, στην επέτειο ενός χρόνου από την έναρξη των διαδηλώσεων, 40.000 διαδηλωτές βρέθηκαν και πάλι στον συνοριακό φράχτη, με αποτέλεσμα να δολοφονηθούν απ' τον ισραηλινό στρατό τέσσερεις Παλαιστίνιοι και να τραυματιστούν εκατοντάδες.

Περισσότερα...

Στις 9 Απρίλη του 1948 τα τάγματα θανάτου της ακροδεξιάς σιωνιστικής πολιτοφυλακής της Ιργκούν δολοφόνησαν σε νυχτερινή επιδρομή 170 άμαχους κατοίκους του Ντέϊρ Γιασίν ανάμεσά τους γυναίκες, γέρους, παιδιά, ενός παλαιστινιακού χωριού κοντά στην Ιερουσαλήμ. Επικεφαλής της Ιργκούν ήταν ο μετέπειτα πρωθυπουργός του Ισραήλ Μεναχέμ Μπέγκιν, μακελάρης της εισβολής στο Λίβανο 82 και ιδρυτής του κόμματος του σημερινού πρωθυπουργού Νετανιάχου, του Λικούντ.

Περισσότερα...

Διήμερο αλληλεγγύης για την απελευθέρωση του Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά (19-20 Οκτώβρη 2022)

Πορεία στην Αμερικάνικη & Ισραηλινή πρεσβεία, Τρίτη 15/5, 6μμ

Nakba 2018

Πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία, Σάββατο 20/1, 6μμ, Σύνταγμα

Πορεία Σάββατο 20 Γενάρη στην Αμερικάνικη πρεσβεία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πέμπτη 15/6, 7μμ, Αγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση-συζήτηση με την ΣΙΡΙΝ ΙΣΑΟΥΙ: Πέμπτη 29/3, 7μμ, ΕΜΠ

Shireen Issawi

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: Σάββατο 20/5, 12:00μμ, Μοναστηράκι

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστίνιων απεργών πείνας

Αφίσα 2/5/2017

Λευτεριά στον Ζορζ Αμπνταλλά

Λευτεριά στον Μπιλάλ Καγιέντ

Αλ Νακμπα: 65 χρονια εθνοκαθαρσης

Tο ενημερωτικό φυλλάδιο της πρωτοβουλίας

Other Languages