Κατεχόμενη Ιερουσαλήμ, 26-8-14, 09:27

Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν αργά το βράδυ της Δευτέρας ανάμεσα σε νεαρούς παλαιστίνιους και ισραηλινούς στρατιώτες σε πολλές γειτονιές γύρω από την Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.

Πηγές πληροφόρησης στην Ιερουσαλήμ ενημέρωσαν πως οι οδομαχίες συνεχίστηκαν έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης και επικεντρώθηκαν στην περιοχή Σιλβάν, νότια του τεμένους Ακσα, στη γειτονιά Αττούρ (Λόφος Ζεϊτούν) και στις γειτονιές Σαβάνα και Γουάντι Αλ-Τζοζ.

 

Ακόμη, συγκρούσεις έλαβαν χώρα στο χωριό Σουρ Μπάχερ στα νότια της Ιερουσαλήμ.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως στη γειτονιά Γουάντι Τζοζ, κοντά στο τείχος της Παλιάς Πόλης, οι χθεσινοβραδινές βίαιες συγκρούσεις διήρκεσαν έως νωρίς το πρωί.

Δυνάμεις της ισραηλινής αστυνομίας ψέκασαν πίδακες δυσώδους υγρού πάνω στους διαδηλωτές και εκτόξευσαν αδιάκριτα  σωρούς από χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και δακρυγόνα εναντίον τους και εναντίον παρακείμενων σπιτιών.

Οι αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν επίσης πως οι δυνάμεις καταστολής ξυλοκόπησαν άγρια τον Τάχα Αμπού Κουντάιρ στη διάρκεια συγκρούσεων στη γειτονιά Σουαφάτ, στο κέντρο της Ιερουσαλήμ. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρές εκχυμώσεις σε πολλά μέρη του σώματός του.

Αλλες συγκρούσεις ξέσπασαν ξανά στη γειτονιά Ειν Λόζα στην περιοχή Σιλβάν, όπου η ισραηλινή στυνομία επιτέθηκε στους διαδηλωτές και απέκλεισε το δρόμο που οδηγεί στο λόφο.

Αργότερα, οι οδομαχίες εξαπλώθηκαν και σε άλλες περιοχές της Σιλβάν, όπως στη γειτονιά Μπέερ Αγιούμπ και στην κεντρική ζώνη.

Πηγή: PIC

Πορεία στην Αμερικάνικη & Ισραηλινή πρεσβεία, Τρίτη 15/5, 6μμ

Nakba 2018

Εκδήλωση-συζήτηση με την ΣΙΡΙΝ ΙΣΑΟΥΙ: Πέμπτη 29/3, 7μμ, ΕΜΠ

Shireen Issawi

Πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία, Σάββατο 20/1, 6μμ, Σύνταγμα

Πορεία Σάββατο 20 Γενάρη στην Αμερικάνικη πρεσβεία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πέμπτη 15/6, 7μμ, Αγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: Σάββατο 20/5, 12:00μμ, Μοναστηράκι

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστίνιων απεργών πείνας

Αφίσα 2/5/2017

Λευτεριά στον Ζορζ Αμπνταλλά

Λευτεριά στον Μπιλάλ Καγιέντ

Αλ Νακμπα: 65 χρονια εθνοκαθαρσης

Tο ενημερωτικό φυλλάδιο της πρωτοβουλίας

Other Languages