Ειδοποίηση
  • Lack of access rights - File 'http:/www.palestineresist.gr/images/stories/a3.jpg'
  • Lack of access rights - File 'http:/www.palestineresist.gr/images/stories/a3.jpg'

Τα ξημερώματα της 31ης Μάη 2010 η σιωνιστική κυβέρνηση του Ισραήλ δίνει εντολή στους ράμπο του ισραηλινού στρατού να επιτεθούν με πειρατικό ρεσάλτο στον "Στόλο της Ελευθερίας" που κατευθύνονταν στο λιμάνι της Γάζας για να σπάσει τον αποκλεισμό της από το Ισραήλ. Εννέα ακτιβιστές από το πλοίο Μavi Marmara δολοφονούνται επί τόπου εν ψυχρώ και οι υπόλοιποι συλλαμβάνονται, δέρνονται και βασανίζονται από τις σιωνιστικές δυνάμεις καταστολής. Μεταξύ αυτών και οι έλληνες ακτιβιστές από την Πρωτοβουλία "Ενα Καράβι για τη Γάζα".

Η απάντηση της ελληνικής κοινωνίας είναι άμεση. Το ίδιο απόγευμα πραγματοποιείται μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, έξω από την ισραηλινή πρεσβεία. Η ελληνική κυβέρνηση που έχει ήδη ξεκινήσει από τις αρχές του χρόνου στρατιωτικές συνεργασίες στα πλαίσια στρατηγικών συμμαχιών με τους σιωνιστές, δίνει εντολή στους έλληνες ράμπο των κατασταλτικών μηχανισμών να επιτεθούν στη διαδήλωση, χτυπώντας άγρια τους διαδηλωτές και ρίχνοντας μεγάλες ποσότητες χημικών made in Israel. Μηχανοκίνητες ομάδες της αστυνομίας (Δέλτα) εφορμούν με δολοφονική αγριότητα στο πλήθος των διαδηλωτών που σκορπάει στους γύρω δρόμους προσπαθώντας να απεγκλωβιστεί από την πνιγηρή ατμόσφαιρα. Οι Δελτάδες χτυπάνε και δέρνουν με βαρβαρότητα τον κόσμο που τρέχει για να προστατευτεί και διαμαρτύρεται για όλο αυτό το σκηνικό βίας και καταστολής.

Στη διάρκεια αυτών των επιθέσεων συλλαμβάνεται και ο Γεράσιμος Γεωργάτος. Κακοποιείται βάναυσα από τους Δελτάδες που αφού του φοράνε χειροπέδες, τον ποδοπατάνε, τον κλωτσάνε και τον σηκώνουν σαν σφαχτάρι για να τον απομακρύνουν από το πλήθος των παρευρισκόμενων που παρεμβαίνουν ζητώντας την άμεση απελευθέρωσή του. Η συνέχεια είναι γνωστή. Του απαγγέλλονται οι συνήθεις κατηγορίες «αντίσταση κατά της αρχής», «απείθεια» κ.λπ. και ύστερα από αναβολές δικάζεται την Δευτέρα 20 Ιούνη, στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Ως Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση και ως μέλη της πρώην Πρωτοβουλίας "Ενα Καράβι για τη Γάζα", που ήμασταν παρόντες στην κακοποίηση του Γ. Γεωργάτου από τους Δελτάδες, του εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και ζητάμε την άμεση αθώωσή του από τις ψευδείς κατηγορίες αυτών που ζήλεψαν τη "δόξα" των ισραηλινών συναδέλφων τους.

Καλούμε όλους/ες την Δευτέρα 20 Ιούνη στις 9:00 στα δικαστήρια της Ευελπίδων (Κτίριο 7, ισόγειο) για να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στον Γ. Γεωργάτο.

Να αθωωθεί ο Γεράσιμος Γεωργάτος

Οχι στις συνεργασίες σιωνιστών και ελληνικής κυβέρνησης

ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Διήμερο αλληλεγγύης για την απελευθέρωση του Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά (19-20 Οκτώβρη 2022)

Πορεία στην Αμερικάνικη & Ισραηλινή πρεσβεία, Τρίτη 15/5, 6μμ

Nakba 2018

Πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία, Σάββατο 20/1, 6μμ, Σύνταγμα

Πορεία Σάββατο 20 Γενάρη στην Αμερικάνικη πρεσβεία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πέμπτη 15/6, 7μμ, Αγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση-συζήτηση με την ΣΙΡΙΝ ΙΣΑΟΥΙ: Πέμπτη 29/3, 7μμ, ΕΜΠ

Shireen Issawi

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: Σάββατο 20/5, 12:00μμ, Μοναστηράκι

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστίνιων απεργών πείνας

Αφίσα 2/5/2017

Λευτεριά στον Ζορζ Αμπνταλλά

Λευτεριά στον Μπιλάλ Καγιέντ

Αλ Νακμπα: 65 χρονια εθνοκαθαρσης

Tο ενημερωτικό φυλλάδιο της πρωτοβουλίας

Other Languages