Πορεία στο κέντρο της πόλης και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το κτίριο του Λιμεναρχείου Αγίου Νικολάου έκαναν δεκάδες μέλη της Καναδικής αποστολής (μαζί τους και Βέλγοι, Δανοί, Αυστραλοί και Τούρκοι), οι οποίοι βρίσκονται παράνομα αποκλεισμένοι στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου.
Η Καναδική αποστολή με καπετάνιο τον συμπολίτη μας Γιώργο Κλώντζα, είναι μέρος της παγκόσμιας αποστολής "Στολίσκος της Ελευθερίας ΙΙ", η οποία οργάνωσε και φέτος ένα στόλο που θα προσπαθήσει να σπάσει στην πράξη το ναυτικό αποκλεισμό του Ισραήλ και να μεταφέρει την αλληλεγγύη και την ελπίδα στο πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης.

Ένα χρόνο μετά την κατάληψη από το πολεμικό ναυτικό του Ισραήλ, του διεθνούς στόλου αλληλεγγύης στα διεθνή ύδατα και την εν ψυχρώ δολοφονία 9 μελών της αποστολής, η Ελλάδα αντί να πιέσει το Ισραήλ για αλλαγή στάσης, επιτίθεται στην πλευρά της διεθνούς αλληλεγγύης, δημιουργώντας της αξεπέραστα εμπόδια.

Η στάση της Ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Η περσινή αδιαφορία της Ελληνικής κυβέρνησης, να προστατέψει τα 2 Ελληνικά πλοία της αποστολής (με πλήρωμα και σημαία Ελληνική) και να δεχθεί αδιαμαρτύρητα την επίθεση-κατάληψη και απαλλοτρίωση τους (άρα και Ελληνικού εδάφους) από το κράτος του Ισραήλ, φανέρωνε πολλά πράγματα. Οι μετέπειτα ανταλλαγές συναντήσεων σε ανώτατο επίπεδο, τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια και τα επιχειρηματικά πάρε δώσε, έβγαλαν από τη διεθνή απομόνωση τη φασιστική κυβέρνηση του Ισραήλ. Τα δάκρυα της κυβέρνησής μας για τους νεκρούς της περσινής αποστολής ήταν κροκοδείλια.

Φέτος τα πράγματα είναι ακόμα πιο ξεκάθαρα. Οι κυβερνητικοί έχουν καταντήσει πράκτορες των συμφερόντων του Ισραήλ, βιάζοντας για μια ακόμη φορά τη βούληση του Ελληνικού λαού, ο οποίος συμπαραστέκεται σταθερά και επίμονα στον αγώνα των Παλαιστινίων για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Κανένας προοδευτικός Αγιονικολιώτης δεν πρέπει να μείνει απαθής στην αντισυνταγματική μεθόδευση απαγόρευσης απόπλου. Αντίθετα πρέπει να εκδηλώσουμε την αλληλεγγύη μας στους ανθρώπους που βρίσκονται αποκλεισμένοι στη Μαρίνα στο πλοίο ΤΑΧΡΙΡ (στα αραβικά σημαίνει απελευθέρωση).

Είναι τραγικό το Ισραήλ να διαθέτει πια λιμάνια από το Πέραμα μέχρι τον Αη Νικόλα.
Η ξενόδουλη κυβέρνηση, μας κλέβει κάθε μέρα την αξιοπρέπειά μας.

Αναδημοσίευση από το μπλογκ Βυσσινόκηπος του συντρόφου Βασίλη

Πορεία στην Αμερικάνικη & Ισραηλινή πρεσβεία, Τρίτη 15/5, 6μμ

Nakba 2018

Εκδήλωση-συζήτηση με την ΣΙΡΙΝ ΙΣΑΟΥΙ: Πέμπτη 29/3, 7μμ, ΕΜΠ

Shireen Issawi

Πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία, Σάββατο 20/1, 6μμ, Σύνταγμα

Πορεία Σάββατο 20 Γενάρη στην Αμερικάνικη πρεσβεία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πέμπτη 15/6, 7μμ, Αγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: Σάββατο 20/5, 12:00μμ, Μοναστηράκι

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστίνιων απεργών πείνας

Αφίσα 2/5/2017

Λευτεριά στον Ζορζ Αμπνταλλά

Λευτεριά στον Μπιλάλ Καγιέντ

Αλ Νακμπα: 65 χρονια εθνοκαθαρσης

Tο ενημερωτικό φυλλάδιο της πρωτοβουλίας

Other Languages