Από τις 17 Απριλίου πάνω από 2000 Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι στα κολαστήρια της σιωνιστικής οντότητας του Ισραήλ βρίσκονται σε σκληρή απεργίας πείνας με αλάτι και νερό. Τα αιτήματά τους αποτελούν προφανή κεκτημένα για οποιαδήποτε χώρα αυτοαποκαλείται "σύγχρονη" και "δημοκρατική": Ανθρώπινη διαβίωση, τερματισμός της απομόνωσης και των βασανιστηρίων κάθε είδους (συμπεριλαμβανομένης και της σωματικής έρευνας μετά από ξεγύμνωμα), επικοινωνία με τους συγγενείς και τους δικηγόρους, άρση της απαγόρευσης πρόσβασης σε βιβλία και εφημερίδες. Και βέβαια, παύση της λεγόμενης διοικητικής κράτησης, δηλαδή της φυλάκισης "υπόπτων" χωρίς απαγγελία κατηγοριών, χωρίς δίκη και με αόριστη διάρκεια.

Δεν πέρασαν πολλές μέρες από τότε που η αγωνιστική, ασυμβίβαστη στάση των πρώην απεργών πείνας Χαντέρ Αντνάν και της Χάνα Σαλάμπι -οι οποίοι με σκληρές απεργίες πείνας πέτυχαν την απελευθέρωση τους- έδωσε ένα ισχυρό χαστούκι διεθνώς στο δημοκρατικό προσωπείο των Σιωνιστών. Εμπνεόμενοι λοιπόν από αυτούς και την αναμφισβήτητη νίκη τους, οι συμπατριώτες και σύντροφοί τους πήραν τη σκυτάλη και κατέβηκαν σε αυτόν τον τίμιο αγώνα.

 

Οι Σιωνιστές δήμιοι απάντησαν με τον μόνο τρόπο που πραγματικά τους εκφράζει: Εισβολές στα κελιά των απεργών, απομόνωση, κατάσχεση του αλατιού (το οποίο είναι απολύτως απαραίτητο προκειμένου να καθυστερήσουν κάπως ενδεχόμενες ανεπανόρθωτες βλάβες στον οργανισμό των απεργών), μεταγωγές των πιο δραστήριων αγωνιστών, ξυλοδαρμοί και κατασχέσεις προσωπικών αντικειμένων.

Ως Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση, συμπαρατασσόμαστε αταλάντευτα στο πλευρό του αγωνιζόμενου παλαιστινιακού λαού, εκφράζοντας το παλλαϊκό αίσθημα φιλίας της ελληνικής κοινωνίας, παρά τις λυκοφιλίες και την αγαστή συνεργασία της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας με τους ομότιμους της του Ισραήλ. Θεωρούμε ότι οι Παλαιστίνιοι αποτελούν φάρο για την προοδευτική, εργαζόμενη ανθρωπότητα σε όλη τη γη και πρότυπο αγώνα. Για αυτό τασσόμαστε αλληλέγγυοι προς την αντίσταση τους, με όποια μορφή επιλέγουν οι ίδιοι κάθε χρονική στιγμή.

Οι πολιτικοί κρατούμενοι απεργοί πείνας, γνήσια τέκνα του Παλαιστινιακού λαού και φορείς της επιθυμίας για ανεξαρτησία και ελεύθερη ζωή αποδεικνύουν ότι ο λαός αυτός στέκει πάντα όρθιος μπροστά στην τυραννία του Ισραήλ. Μπορεί να υφίσταται δολοφονίες στα όρια της συντονισμένης γενοκτονίας, να φυλακίζεται, να ξεσπιτώνεται, να βασανίζεται αλλά ποτέ δεν σπάει ούτε ηττάται. Χρέος όλων μας να τον στηρίξουμε με κάθε τρόπο.

 

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΑΤΕΡΓΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

 

 

 

Διήμερο αλληλεγγύης για την απελευθέρωση του Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά (19-20 Οκτώβρη 2022)

Πορεία στην Αμερικάνικη & Ισραηλινή πρεσβεία, Τρίτη 15/5, 6μμ

Nakba 2018

Πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία, Σάββατο 20/1, 6μμ, Σύνταγμα

Πορεία Σάββατο 20 Γενάρη στην Αμερικάνικη πρεσβεία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πέμπτη 15/6, 7μμ, Αγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση-συζήτηση με την ΣΙΡΙΝ ΙΣΑΟΥΙ: Πέμπτη 29/3, 7μμ, ΕΜΠ

Shireen Issawi

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: Σάββατο 20/5, 12:00μμ, Μοναστηράκι

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστίνιων απεργών πείνας

Αφίσα 2/5/2017

Λευτεριά στον Ζορζ Αμπνταλλά

Λευτεριά στον Μπιλάλ Καγιέντ

Αλ Νακμπα: 65 χρονια εθνοκαθαρσης

Tο ενημερωτικό φυλλάδιο της πρωτοβουλίας

Other Languages