ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Αθήνα, 23/8/2012

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, ο δήμαρχος της «μνημονιακής» πολιτικής, ο δήμαρχος που έχει εγκαταλείψει κάθε κοινωνική δομή στην τύχη της, αλλά επιδίδεται με ζήλο στο κυνηγητό μεταναστών, ο δήμαρχος που έχει βάλει σκοπό της ζωής του να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, επέλεξε τον Αύγουστο, για να οργανώσει σαν κλέφτης επιχείρηση των ΜΑΤ ενάντια στη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΥΨΕΛΗΣ, έναν ζωντανό χώρο ελεύθερης δημιουργίας και έκφρασης, που έχει βάλει εδώ και καιρό στο μάτι.

Αρκεί μια απλή σύγκριση της κατάστασης που βρισκόταν πριν (ένας κλειστός, εγκαταλελειμένος χώρος γεμάτος μπάζα) με την κατάσταση που βρίσκεται τώρα (ένας χώρος πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων), για να φανούν καθαρά οι προθέσεις του Γ. Καμίνη και της παρέας του. Θέλουν να οικειοποιηθούν ένα χώρο που ζωντάνεψε χάρη στη δουλειά των ανθρώπων που τον άνοιξαν και τον λειτουργούν.

 

Δεν είναι, όμως, μόνον αυτό. Στο στόχαστρο και της σημερινής συγκυβέρνησης, όπως και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, βρίσκεται κάθε χώρος ελευθερίας, επειδή κυοφορεί αντιστάσεις στη βαρβαρότητα που βιώνει ο ελληνικός λαός.

Η Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση - και πριν τη δημιουργία της Δικτύωσης η  πρώην Πρωτοβουλία «Ενα Καράβι για τη Γάζα» - έχει φιλοξενηθεί ουκ ολίγες φορές στο χώρο της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης. Η πιο πρόσφατη εκδήλωσή της είχε ως καλεσμένο τον Carlos Latuff, o οποίος σκιτσάρισε για την Παλαιστίνη. Στεκόμαστε στο πλευρό της συλλογικότητας που διαχειρίζεται στο χώρο, εκφράζοντας την αμέριστη αλληλεγγύη μας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΥΨΕΛΗΣ

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 27ß ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 18.00 ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Πορεία στην Αμερικάνικη & Ισραηλινή πρεσβεία, Τρίτη 15/5, 6μμ

Nakba 2018

Εκδήλωση-συζήτηση με την ΣΙΡΙΝ ΙΣΑΟΥΙ: Πέμπτη 29/3, 7μμ, ΕΜΠ

Shireen Issawi

Πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία, Σάββατο 20/1, 6μμ, Σύνταγμα

Πορεία Σάββατο 20 Γενάρη στην Αμερικάνικη πρεσβεία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πέμπτη 15/6, 7μμ, Αγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: Σάββατο 20/5, 12:00μμ, Μοναστηράκι

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστίνιων απεργών πείνας

Αφίσα 2/5/2017

Λευτεριά στον Ζορζ Αμπνταλλά

Λευτεριά στον Μπιλάλ Καγιέντ

Αλ Νακμπα: 65 χρονια εθνοκαθαρσης

Tο ενημερωτικό φυλλάδιο της πρωτοβουλίας

Other Languages