Αθήνα,21-10-2012

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός μιας ακόμη κρατικής πειρατείας από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

Το ιστιοφόρο Estelle, με φιλανδική σημαία, σουηδικό πλήρωμα και επιβαίνοντες μερικές δεκάδες ακτιβιστές (ανάμεσά τους και πέντε Ελληνες) καταλήφθηκε χθες από σκάφη του ισραηλινού ναυτικού, ενώ έπλεε σε διεθνή νερά, 35 ναυτικά μίλια από τις ακτές της μαρτυρικής Γάζας. Το πλοίο ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι του Ασντότ, οι επιβάτες συνελήφθησαν και ήδη απελαύνονται.

Από το Δεκέμβρη του 2008, όταν άρχισε η πολεμική επιχείρηση ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό της Λωρίδας της Γάζας, κανένα πλοίο δεν έχει επιτραπεί να πλησιάσει τα παράλια της Γάζας. Με αποκορύφωμα την επίθεση στο Στόλο της Ελευθερίας, τα χαράματα της 31ης Μάη 2010, και την εν ψυχρώ δολοφονία εννέα αγωνιστών στο «Μαβί Μαρμαρά», όλες οι προσπάθειες προσέγγισης της Γάζας από τη θάλασσα είχαν την ίδια αντιμετώπιση:  πειρατεία σε διεθνή νερά, κατάληψη του σκάφους, σύλληψη και απέλαση των επιβαινόντων.

 

Με τις πλάτες της λεγόμενης διεθνούς κοινότητας, με τις πλάτες των κυβερνήσεων (οι ελληνικές κυβερνήσεις και το κοινοβουλευτικό πολιτικό σύστημα έχουν τη δική τους συμμετοχή στην αναβάπτιση του ρόλου του Ισραήλ), η σιωνιστική οντότητα κρατά τη Γάζα αποκλεισμένη, πολιορκημένη, με το λαό της να υποβάλλεται στο μαρτύριο της σταγόνας, απαγορεύοντας ακόμα και τις συμβολικές επισκέψεις ξένων ακτιβιστών από τη θάλασσα. Και βέβαια, μια αποστολή πολιτών δεν μπορεί να νικήσει έναν πάνοπλο και εκπαιδευμένο στρατό.

Ομως, ο λαός της Γάζας –όπως ολόκληρος ο Παλαιστινιακός λαός- δεν το βάζει κάτω. Συνεχίζει ν’ αντιστέκεται με όλα τα μέσα, βίαια και ειρηνικά, αποτελώντας ένα φωτεινό φάρο αντίστασης και παραδειγματισμού για όλους τους λαούς του κόσμου.  Είναι αυτή η ασίγαστη αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού, επί 64 συνεχή χρόνια, που ενεργοποιεί πράξεις αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο. Οπως το πρώτο διεθνές εγχείρημα προσέγγισης της Γάζας από τη θάλασσα, με δυο ελληνικά ψαροκάικα, τον Αύγουστο του 2008, που κατάφερε να σπάσει τον ναυτικό αποκλεισμό της που κρατούσε 41 χρόνια.

Καταγγέλλοντας τη νέα πράξη πειρατείας του Ισραήλ, καλούμε για μια ακόμη φορά σε δυνάμωμα της αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό, σε δυνάμωμα της αλληλεγγύης προς την Παλαιστινιακή Αντίσταση.

ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Πορεία στην Αμερικάνικη & Ισραηλινή πρεσβεία, Τρίτη 15/5, 6μμ

Nakba 2018

Εκδήλωση-συζήτηση με την ΣΙΡΙΝ ΙΣΑΟΥΙ: Πέμπτη 29/3, 7μμ, ΕΜΠ

Shireen Issawi

Πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία, Σάββατο 20/1, 6μμ, Σύνταγμα

Πορεία Σάββατο 20 Γενάρη στην Αμερικάνικη πρεσβεία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πέμπτη 15/6, 7μμ, Αγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: Σάββατο 20/5, 12:00μμ, Μοναστηράκι

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστίνιων απεργών πείνας

Αφίσα 2/5/2017

Λευτεριά στον Ζορζ Αμπνταλλά

Λευτεριά στον Μπιλάλ Καγιέντ

Αλ Νακμπα: 65 χρονια εθνοκαθαρσης

Tο ενημερωτικό φυλλάδιο της πρωτοβουλίας

Other Languages