«Ζορζ Αμπνταλλά, οι σύντροφοί σου είναι εδώ!»

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το διήμερο αλληλεγγύης για την απελευθέρωση του Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά. Παρών ο συγγραφέας του βιβλίου «Η υπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά», Σαΐντ Μπουαμαμά, που παρουσίασε την υπόθεση σε όλο το πολιτικό και δικαστικό εύρος της. Στην εκδήλωση έστειλαν χαιρετισμό ο Ζορζ Αμπνταλλά, η γαλλική Ενωτική Καμπάνια για την απελευθέρωσή του, η οικογένεια του Ζορζ από τον Λίβανο και οι πολιτικοί κρατούμενοι Δημ. Κουφοντίνας (που έχει γράψει και τον πρόλογο στην ελληνική έκδοση), Πόλα Ρούπα και Νίκος Μαζιώτης, Δημ. Χατζηβασιλειάδης και Θάνος Χατζηαγγέλου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συγκέντρωση έξω από τη Γαλλική Πρεσβεία. Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα για την απελευθέρωση του Ζορζ, στα ελληνικά και στα γαλλικά. Οι κατασταλτικές μονάδες του ελληνικού κράτους είχαν αποκλείσει το πεζοδρόμιο μπροστά στη Γαλλική Πρεσβεία με αποτέλεσμα οι συγκεντρωμένοι να περάσουν στο απέναντι πεζοδρόμιο ...δίπλα στην είσοδο της ελληνικής Βουλής.

Ο Σαΐντ Μπουαμαμά συμμετείχε στη συγκέντρωση έξω από τη Γαλλική Πρεσβεία και σημείωσε τα συνθήματά μας. Το Σάββατο 22 Οκτώβρη θα συμμετέχει στην πορεία έξω από τη φυλακή της Λανμεζάν, όπου κρατείται ο σύντροφος Ζορζ Αμπνταλλά, και δεσμεύτηκε να διαβάσει μπροστά στα κάγκελα της φυλακής τα μηνύματα των ελλήνων πολιτικών κρατούμενων και να ακουστεί μέχρι το κελί του Ζορζ το σύνθημα «Λευτεριά στον Αμπνταλλά»!

Διήμερο αλληλεγγύης για την απελευθέρωση του Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά (19-20 Οκτώβρη 2022)

Πορεία στην Αμερικάνικη & Ισραηλινή πρεσβεία, Τρίτη 15/5, 6μμ

Nakba 2018

Πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία, Σάββατο 20/1, 6μμ, Σύνταγμα

Πορεία Σάββατο 20 Γενάρη στην Αμερικάνικη πρεσβεία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πέμπτη 15/6, 7μμ, Αγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση-συζήτηση με την ΣΙΡΙΝ ΙΣΑΟΥΙ: Πέμπτη 29/3, 7μμ, ΕΜΠ

Shireen Issawi

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: Σάββατο 20/5, 12:00μμ, Μοναστηράκι

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστίνιων απεργών πείνας

Αφίσα 2/5/2017

Λευτεριά στον Ζορζ Αμπνταλλά

Λευτεριά στον Μπιλάλ Καγιέντ

Αλ Νακμπα: 65 χρονια εθνοκαθαρσης

Tο ενημερωτικό φυλλάδιο της πρωτοβουλίας

Other Languages