Σχολιάζοντας το ευρωπαϊκό σχέδιο απόφασης που υποβλήθηκε στο Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ, το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης το απέρριψε ως σχέδιο που αντανακλά μια συμφωνία μεταξύ μελών του ΣΑ και του κράτους κατακτητή.

Το κράτος κατακτητής έχει εμπλακεί σε μια εγκληματική επίθεση ενάντια στο λαό μας στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία έχει φτάσει το επίπεδο της γενοκτονίας. Το ΣΑ έχει ευθύνη να δράσει άμεσα για να σταματήσει την επίθεση, η οποία έχει δολοφονήσει 2.100 Παλαιστίνιους, σχεδόν 600 παιδιά, όπως επίσης γυναίκες, άνδρες και ηλικιωμένους, ενώ κατέστρεψε ολοκληρωτικά ή σχεδόν ολοκληρωτικά δεκάδες χιλιάδες κατοικίες Παλαιστίνιων και ξεσπίτωσε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, και να οδηγήσει τον κατακτητή υπό κατηγορία για παραβίαση του Κεφαλαίου 7 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Να ενεργήσει επίσης για τον τρματισμό της κατοχής και την εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού.

Aντίθετα, το σχέδιο απόφασης αποφεύγει ολοκληρωτικά την ευθύνη του ΣΑ και αγνοεί τις πραγματικές αιτίες της υπόθεσης, δρώντας για την προστασία των σιωνιστών επιθετιστών από τη λογοδοσία και την τιμωρία και έχει ως κεντρική του επιδίωξη να περιορίσει και να πιέσει τις δυνάμεις της Αντίστασης. Κάθε αναφορά σε ανθρωπιστικά ζητήματα στο σχέδιο απόφασης βασίζεται στη «διεθνή επιτήρηση», η οποία θα επιτηρεί όχι τον κατακτητή και την επιθετικότητά του, αλλά την Παλαιστινιακή Αντίσταση, ιδιαίτερα βασίζοντας τις ανθρωπιστικές ανάγκες του λαού μας σε συνεργασία ασφάλειας με το κράτος κατακτητή και αναγνωρίζοντάς του εξουσία σε όλα τα κονδύλια, τον εξοπλισμό και τα αγαθά στη Λωρίδα.

Το ΛΜΑΠ επαναλαμβάνει την πλήρη απόρριψη εκ μέρους του κάθε προσπάθειας καταστολής του λαού μας και της αντίστασής του, η οποία θα συνεχιστεί ως αντίσταση στην κατοχή και την επιθετικότητά της όσο αυτή θα είναι εγκατεστημένη στη γη και το λαό μας στην Παλαιστίνη. Κάθε εκεχειρία θα είναι επιτυχής μόνο στο βαθμό που θα επεκτείνει τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού.

ΠΗΓΗ: pflp.ps

Πορεία στην Αμερικάνικη & Ισραηλινή πρεσβεία, Τρίτη 15/5, 6μμ

Nakba 2018

Εκδήλωση-συζήτηση με την ΣΙΡΙΝ ΙΣΑΟΥΙ: Πέμπτη 29/3, 7μμ, ΕΜΠ

Shireen Issawi

Πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία, Σάββατο 20/1, 6μμ, Σύνταγμα

Πορεία Σάββατο 20 Γενάρη στην Αμερικάνικη πρεσβεία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πέμπτη 15/6, 7μμ, Αγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: Σάββατο 20/5, 12:00μμ, Μοναστηράκι

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστίνιων απεργών πείνας

Αφίσα 2/5/2017

Λευτεριά στον Ζορζ Αμπνταλλά

Λευτεριά στον Μπιλάλ Καγιέντ

Αλ Νακμπα: 65 χρονια εθνοκαθαρσης

Tο ενημερωτικό φυλλάδιο της πρωτοβουλίας

Other Languages